Sałatka meksykańska 214Sałatka meksykańska zazwyczaj staje się hitem imprezy. Znika pierwsza, jedzą ją nawet osoby, które nie przepadają za słodkim akcentem w daniach (ananas), a
Kolorowy Przepisownik
Wytrawne ptysie z łososiem 158Jak tam po świętach? Pojedzeni? Ja BARDZO! A tu nie ma kiedy odpocząć, bo Sylwester i Nowy Rok już za pasem. Kto z Was organizuje go
PatiGotuje
Przekąska z pomidorami i bazylią 171Składniki/12 porcji: -1 arkusz ciasta francuskiego XXL -2 pomidory -2 kule sera mozzarella -½ szklanki tartego sera grana padano -1 łyżka posiekanej bazylii -1 jajko -1
I LOVE LIFE
Przystawki na Sylwestra 205Sylwester już za parę dni i jeśli przygotowujemy przyjęcie w domu to warto poszukać sprawdzonych pomysłów na szybkie i smaczne przystawki. Poniżej znajdziecie kilka przydatnych linków
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowy hummus 187Prosty pomysł na hummus w różnych smakach. Ale i kolorach, które wprowadzą odrobinę radości nie tylko dla podniebienia. Skusicie się na buraczkowy, czy może jednak jarmuż
Kucharzyca
camembert panierowany 143[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 2 krążki sera camembert 1 jajko 25 ml mleka bułka tarta mąka sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Jajko
Domowy Smak Jedzenia
Wrapy gryczane z kozim serem i pesto – rollsy z bezglutenowych naleśników gallette 149Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisem na bezglutenowe naleśniki gryczane, które możecie używać jako bazę do wielu cudownych dań. Jednym z nich są te wrapy gryczane
Flymetothespoon
Puree z bobu 111Cześć! Sezon na bób, to trzeba korzystać i jeść. Można oczywiście troszkę zamrozić, ale świeży jednak najlepszy. Po tym jak już napchaliśmy brzuchy zwykłym aczkolwiek niezwykłym
Pieprzyć z Fantazją
Placuszki z cukinii 124Cześć! Urlop rozpoczęty! Fajnie się zaczął, właściwie to przez spotkania z dawno nie widzianymi <3 <3 W ten oto sposób nie ukrywam, mniej
Pieprzyć z Fantazją
Pasztet z cukinii 125Cześć! Dziś zrobiłam pasztet z cukinii. Robię go zawsze, kiedy na ogrodzie cukinia obrodzi tak, że nie wiadomo co już z niej robić. Cukinia w słoikach
Pieprzyć z Fantazją
Jajka faszerowane tuńczykiem 123Cześć! Dziś postanowiłam napisać o daniu ze stołu wielkanocnego a to dlatego, że klops mi nie wyszedł. Rety! Tyle lat, co robię mielone, klopsa akurat jak
Pieprzyć z Fantazją
Jajka wielkanocne z łososiem wędzonym 125Cześć! Jak na większości stołów wielkanocnych u mnie też królują jajka. Nie chcę podawać ich tylko w tradycyjny sposób – z majonezem, ale coś urozmaicać. Chyba
Pieprzyć z Fantazją
Placki z cukinii z marchewką 131Cześć! Urlop rozpoczęty! Fajnie się zaczął, właściwie to przez spotkania z dawno nie widzianymi <3 <3 W ten oto sposób nie ukrywam, mniej
Pieprzyć z Fantazją
Moskole po lubelsku 119Cześć! Będąc w górach często zajadałam się placuszkami o nazwie moskole. Pochodzenie ich sięga wielu lat wstecz. Tutaj można by było snuć opowieść, ale postaram
Pieprzyć z Fantazją
Frytki z batatów 106Cześć! Jestem frytkożercą, przyznaję, uwielbiam każdą postać ziemniaka. Jakiś czas temu wprowadziłam do domowego menu bataty. Początkowo obawiałam się, czy warto wydawać pieniądze na coś, czego
Pieprzyć z Fantazją