Puree z bobu

Puree z bobu

Puree z bobu

Cześć! Sezon na bób, to trzeba korzystać i jeść. Można oczywiście troszkę zamrozić, ale świeży jednak najlepszy. Po tym jak już napchaliśmy brzuchy zwykłym aczkolwiek niezwykłym bobem gotowanym, zrobiłam puree. Troszkę czasu trzeba poświęcić na obranie ze skórek, ale warto. Ci co nie są przekonani co do tego wydania bobu niech raz chociaż spróbują zrobić i zjeść. To jest naprawdę pyszne! Składniki: * 500 ml gotowanego obranego bobu * duża łyżka masła * łyżka śmietany * sól, pieprz * ząbek czosnku przeciśni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Autor

pieprzyczfantazjapieprzyczfantazja

Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, przekąski, przystawki, przekąska

Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.