galarecie jedynie z marchewką. Tym razem marchew razem z pietruszką i selerem wylądowały razem z większością wywaru w zupie pomidorowej. Pozostały wywar wraz z mięsem stanowił bazę do mojej przekąski. Składniki podaję w przybliżeniu. Na większe przyjęcie proponuję użyć 1 kg mięsa z udźca indyka (bez skóry) i odpowiednio więcej rosołu, salami i warzyw. Składniki na 8 mini galaretek
Czerwień i błękitTrening dopiero w południe? Żaden problem, na przedtreningowe śniadanie idealny! Lub.. potreningową przekąskę. Syci na bardzo długo, zawiera sporą ilość białka.Jest słodki i smakuje znakomicie z różnorodnymi dodatkami.Składniki:3 białka5g odżywki białkowej waniliowejKilka kropel aromatu waniliowego1 łyżka mąki owsianej2 łyżeczki otrąb owsianych1 łyżeczka siemienia lnianego1 łyżeczka stewiiDodatki:U mnie - masło migdałowe, cukier puder trzcinowyPrzygotowanie:Białka porządnie ubić
CzarnawisienkaBanan to sycący i słodki owoc, ma delikatny, maślany miąższ, wyjątkowo łagodny dla przewodu pokarmowego. Rzadko wywołuje alergię. Jest też praktyczną i pełną witamin i minerałów przekąską. Banany mogą być też pysznym składnikiem deserów i ciast, dlatego serdecznie polecam moje ciasto bananowe, które jest delikatne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Składniki:3 dojrzałe banany,1/3 szklanki
Moniki SmakołykiBardzo dobra przekąska do barszczyku i nie tylko. Szybka, wystarczy mieć w zapasie ciasto francuskie i trochę żółtego sera.SKŁADNIKI1 płat ciasta francuskiego20 dag żółtego sera ( dowolny rodzaj) olej do smarowania blachy2 łyżki ketchupuWYKONANIEPłat ciasta rozwijamy i prostujemy. Smarujemy ketchupem. Na ciasto ścieramy na grubych oczkach ser. Lekko ręką dociskamy, by nie spadał.Ciasto kroimy na pasy
W kuchennym oknie Ewysię na nich pęcherzyki powietrza, nie odkształcają się. Znalazłam go tutaj: KLIK. Farsz wymyśliłam sama, biorąc pod uwagę to, na co miałam ochotę. Wyszła z tego idealna, imprezowo-sylwestrowa przekąska. Kruche babeczki:2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki krupczatki250g margaryny3 żółtka1 łyżeczka soliFarsz:2 średniej wielkości cebule 500g mielonego mięsa500g pieczarek 1/2 puszki kukurydzy200g żółtego sera1/2 pęczka zielonej pietruszki2
Szefowa kuchniPrzekąsek nigdy dość :) Mamy karnawał, więc propozycje z pewnością się Wam przydadzą- proste i szybkie wykonaniu. Polecam i zapraszam po przepis. Zaczynamy : Składniki:4-5 szt małych ogórków konserwowychserek typu philadelfiaplastry szynkisalamiWykonanie:Najlepsze ogórki konserwowe , będą małe i proste. Obcinamy końcówki.Szynkę i salami smarujemy serkiem. Na to układamy ogórek, zwijamy. Obcinamy "luźne" końcówki, i kroimy na tzw " kęski " .Gotowe
Smaki Edytybudził dodatek cukru i soli, konkretnie – ich, jak mi się wydawało, niebotyczne ilości. Gotowy schab rozwiał wszelkie wątpliwości. Delikatny, „łososiowy”, o zrównoważonym smaku i wspaniałym aromacie bedzie idealną sylwestrowa przekąską. Polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepisThe post Schab dojrzewający appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoGalaretki z wódką w cytrusach to znakomity pomysł na alkoholową przekąskę na imprezę, czy chociażby na zbliżającego się wielkimi krokami Sylwestra. By je przyrządzić trzeba co prawda troszkę się napracować, ale końcowy efekt z pewnością powinien nam to wynagrodzić.ZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIAGalaretki z alkoholem
Jakugotujesz.plKuchni azjatycka staje się coraz bardziej popularna. Nic dziwnego. Połączenie smaków ostrych, słonych i słodkich jest na prawdę trafione. Pokażę Wam jedną z moich ulubionych szybkich przekąsek.Ponieważ w Polsce chyba niezbyt łatwo jest jeszcze kupić świeże krewetki, ja tutaj używam mrożonych surowych.Najpierw trzeba rozmrozić i oczyścić krewetki. Patyczki na szaszłyki namaczamy w zimnej wodzie. Na tajską marynatę przygotowujemy drobno
Kulinarna rozmowaWczoraj zrobiłam indyjskie placuszki. Lubię je bardzo, bo można różnie je przyprawiać w zależności od tego na co mamy ochotę, a zatem zawsze są inne.Mogą być fajną przekąską, albo dodatkiem do dania głównego np. do curry. Składniki: Mąka 450 gr,3 łyżki oliwy,3 łyżki ciepłej wody,Czosnek niedźwiedzi,1 łyżka kurkumy,1 łyżka cuminu,Troszkę
Kulinarna rozmowakażdy liść był dobrze obtoczony. Wykładamy liście na blachę tak, żeby nie były zbyt blisko siebie. Posypujemy solą i pieczemy ok 10 minut. Będą chrupiącą i pyszną przekąską.Smacznego
Kulinarna rozmowaNasz obiad/lunch/kolacja na pewno wpasuje się idealnie w menu tych trzymających linię, ale tym, którzy mają już dosyć obfitego, ciężkiego jedzenia zarówno po Świętach jak i po wczorajszych, sylwestrowych przekąskach. Korzystając z dnia jakim jest pierwszy dzień nowego roku chciałybyśmy napisać kilka słów do Was...Życzymy Wam samych wspaniałości i radości w Nowym Roku oraz wielu sukcesów w życiu
Symfonia Smakówwielki dzień :) czyli sylwester! dzień w którym Ci którzy organizują prywatki jak i przychodzą na nie spędzają kilka godzin w kuchni :). W odróżnieniu od świąt skupiamy się przeważnie na przekąskach które mają zaspokoić wilczy głód po spożyciu alkoholu :). Stąd też dzisiejszy wpis wychodzi poza ramy tematyki bloga bo jest to po prostu sałatka dla prawdziwego głodomora!. Nawet gdy sami preferujemy
Kuchnia PROzdrowotnadziś drożdżową przekąskę w zeszłym roku były to mini hamburgery klik a w tym roku są to paluszki, paluchy drożdżowe z różnymi posypkami takimi jak mak, czarnuszka, sezam i równie ziołowa taka jak mieszanka bazylii, czosnku oraz suszonych pomidorów. Ciasto jest proste i wdzięczne do zrobienia. Ciasto i całą resztę wykonałam z dziewczynkami zabawa przednia, każda chce wyrabiać ciasto rozsypać
Basia w kuchniSylwestrowa noc coraz bliżej, w związku z tym trzeba pomyśleć o przekąskach dla gości. Tym, którzy zostają dzisiaj w domach i czekają na gości, proponuję przygotowanie takich mini - kanapeczek. Są szybkie i proste w przygotowaniu, a Wasi goście będą zachwyceni.Potrzebujemy:- ciabattę- kilka łyżek oliwy extra virgin- 3 spore garście rukoli- opakowanie mozzarelli- kilka suszonych pomidorów z zalewyPrzygotowanie:Rukolę myjemy
W poszukiwaniu inspiracji