łatwo się poddaję. Trzymajcie kciuki. Zanim jednak przejdziemy do wytężonej pracy - przyjemności, czyli sylwestrowe szaleństwo. Poniżej przepis na świetne serowe ciasteczka. Jako fanka słonego - polecam. Do piwa - polecam. Jako przekąskę z dipem - polecam. I jeszcze cydrowy drink zimowy, żeby nie zaschło w gardle ;)Ciasteczka - składniki250g mąki pszennej tortowej200g zimnego masła150g startego na drobnej tarce sera grana padano lub parmezanu1 jajko
W kuchni wieczoremimprezowym stole nie może zabraknąć różnych przekąsek, przegryzek i oczywiście sałatek. Ilość i różnorodność zależy od naszych możliwości i ilości gości. Ale przynajmniej jedna micha pysznej sałatki na pewno na takim stole się zawsze znajdzie. Sałatki to bardzo wdzięczne potrawy. Ich wariantów jest nieskończenie wiele i w komponowaniu składu ogranicza nas chyba tylko wyobraźnia. To dania, które mogą być bardzo
Smaczna Pyzaułatwia trawienie. Dodatkowo działa korzystnie na układ nerwowy, polepsza pracę nerek i serca. Ponadto, seler naciowy to zaledwie 11 kcal na 100 g, więc sprawdzi się również jako przekąska między posiłkami :)POMARAŃCZE - obfitują w błonnik pokarmowy, który usprawnia przemianę materii. Dodatkowo zawierają mnóstwo witamin, takich jak witamina C, B i potas.IMBIR - składnik, bez którego nie mogę żyć i dodaję
My Culinary Artpyszne potrawy i miłe spędzenie czasu na wspólnym gotowaniu z bliskimi. Dziś prezentujemy Wam pyszne orientalne szaszłyki z mięsa mielonego. Doskonałe na obiad czy jako przekąskę podczas imprezy. Przygotować je można o każdej porze roku Można je grillować na grillu na łonie natury czy też na patelni grillowej
cookplmyjemy, suszymy i bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy do twarogu razem ze startą marchewką i porządnie mieszamy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy do chleba jako pastę lub samodzielną przekąskę
W poszukiwaniu inspiracjiPrzekładamy na wysypaną mąką blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 15-20 minut. Powstaje nam 6 cudownych chlebków.Szybko, łatwo i przyjemnie powstaje nam przekąska. Sycąca, ale nie zatykająca. Aromatyczna i nietypowa! :) Oczywiście farsz i ciasto można dowolnie modyfikować bazując na podanych proporcjach. Takie chlebki u nas występują dość często, więc możemy zaproponować
Wypisz Wymalujnawet kącik dla dzieci, więc wszystko tak jak trzeba. Zamówienia składamy przy barku wyglądającym troche jak bar mleczny lat 90. Karty brak. Wszystko wypisane nad barem. Możliwość zamówienia zimnych przekąsek (iście kaszubskich oczywiście) co jest rzadkością w takich miejscach. Bardzo miłe zaskoczenie. Zamawiamy 4 dania - w sumie dwa bo 3 były takie same. Ja tradycyjnie, aby rozpocząć sezon ogórkowy
Słodkie Przyjemnościdużo. Chcąc czy nie chcąc, muszę przygotowywać jak najwięcej deserów z tym owocem. W zamrażalniku, mam sorbet cytrynowo - malinowo - gruszkowy oczywiście. Tak więc skoro mam już zimną przekąskę, warto było przygotować również coś na ciepło, wpadłam na pomysł placuszków, ale nie jakiś zwykłych tylko takich "innych", no i są - Placuszki z szałwią, orzechem włoskim i gruszką - jacie! jakie one wyszły
Słodkie Przyjemnościjednej połowy wlewamy syrop pomarańczowy i 5 łyżek mąki. Dokładnie mieszamy.Obie masy wykładamy do foremek na muffiny wyłożonych papierowymi papilotkami. Pieczemy około 25 minut w 190`C.Idealna przekąska na drugie śniadanie!Smacznego
Słodkie Przyjemnościwyrośnie z bazylii cynamonowej:) Przydałaby się na święta. Ale zanim święta - to jeszcze dużo, dużo, dużo pracy przede mną. A najlepsze według mnie na zebranie sił jest dobra, pożywna przekąska, taka jak ta dzisiejsza :) Pełno mleczna, dobra na myślenie bo z orzechami i ma coś dobrego na poprawę humoru- czekoladę! Super mieszanka! Idealna na jesienne popołudnie. Zjadanie dużych ilości
Słodkie PrzyjemnościZnalazłam jeszcze w swoich zbiorach smaczny pomysł na szybką, słodką przekąskę z ciasta francuskiego. Tym razem wypróbowałam ciasto francuskie z jednego z dyskontów i przyznam szczerze, że się nie zawiodłam. Pomysł na ciastka powstał spontanicznie z braku czegoś słodkiego w domu. Nie muszę chyba dodawać, że ciastka zniknęły w mgnieniu oka :) No to do dzieła :)"Składniki:opakowanie ciasta francuskiegoopakowanie budyniu
Słodkie PrzyjemnościWitajcie w Nowym Roku! Mam nadzieję, że impreza była udana, niebo kolorowe, a przekąski wyśmienite. Choć z dala od domu, mój Sylwester był bardzo fajny. W doborowym towarzystwie spędziliśmy dosłownie szampański wieczór. A teraz, po paru wolnych dniach, czas wracać do normalności. Studia, praca, zajęcia dodatkowe. Trzeba się do tego z powrotem przyzwyczaić. A jak tam Wasze noworoczne postanowienia
Słodkie Przyjemnościteraz już nie mam na to czasu, ale coś z czego nie zrezygnowałam, to karnawałowe smakołyki, i nie mówię tu tylko o tych bardzo kalorycznych, ale również tych małych przekąskach, na jeden kęs. Mogę śmiało powiedzieć, że mój Karnawał przejawia się zabawą w kuchni. Drobnymi eksperymentami z których korzysta moja cała rodzina. Dziś bardziej kalorycznie, faworki, zwane inaczej chrustem. Najlepsze
Słodkie Przyjemnościbędzie to będzie. Poza egzaminem, cały dzień spędzę na uczelni, więc pozostaje mi zaopatrzenie się w bardzo bogate drugie i trzecie śniadanie :) Choć zazwyczaj wygląda to raczej na bogate przekąski. Z tych słodkich, przyszykowałam sobie ciasteczka zbożowe. W smaku przypominają te sklepowe, ale ich dodatkowym plusem jest to, że wiem co w nich jest :) Zakochałam się w ich prostocie
Słodkie Przyjemnościzjedzenia. Zamiast łapać się za coś mocno kalorycznego, ostatnio zrobiłam sobie coś lepszego (na pewno pożywniejszego niż tabliczka czekolady). Bruschetta z pomidorami i serem idealnie nadaje się na śniadanie, przekąskę, czy kolacje (albo wieczorne spotkanie ze znajomymi). Łatwa w przygotowaniu i tak przyjemnie chrupiąca. Najlepsza ze świeżymi pomidorami, ale zimą również niczego sobie. Zapraszam :) "Składniki na dużą porcję:3 kajzerki3
Słodkie Przyjemności