przekąska - 23005 przepisów (strona:863/1534)

KOKOSANKI 85

sobie kokosankami (i nie tylko) kilkugodzinną drogę, dotrą cało i zdrowo do celu i będą się świetnie bawić. Kokosanki chrupiące z zewnątrz i wilgotne wśrodku. Szybka, łatwa i słodka przekąska. SKŁADNIKI: 2 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych Kresto A jak to zrobić: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną

Kuchnia w opałach
OPOLSKIE FIT - PIKNIK PLENEROWY 115

było sympatycznie i czasami nawet bardzo śmiesznie. Zostałyśmy zaproszone razem z Krysią i Amelią do uczestnictwa w Plenerowym Pikniku - Opolskie Fit. Naszym zadaniem, było przygotowanie przekąsek fit i częstowanie nimi uczestników imprezy. Przyznaję, że w mojej kuchni dania fit pojawiają się sporadycznie, ale sprostałam wyzwaniu :) Impreza odbyła się wczoraj, a zainteresowanie było ogromne. Nie zdążyłyśmy przygotować naszego stanowiska, a już

Kuchnia w opałach
MUFFINY OWSIANO - BANANOWE 76

Dzisiaj zapraszam Was na słodką i dietetyczną przekąskę. Muffinki te przygotowywałam na Piknik Opolskie Fit, jako jedną z moich dietetycznych propozycji.  Rozeszły się w mig niczym świeże bułeczki. A miło mi było tym bardziej, że wiem, iż smakowały :) SKŁADNIKI: 2 rozgniecione dojrzałe banany   1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych) 1 szklanka mąki żytniej razowej

Kuchnia w opałach
PANIEROWANY KALAFIOR 109

podaję go z masełkiem i bułką tartą. Dzisiaj zachęcam do przygotowania go w formie panierowanej. Można go smażyć na głębokim tłuszczu, ale równie dobrze smakuje podsmażony na patelni. Smaczna przekąska, którą można podać z ulubionym dipem. SKŁADNIKI: 1 kalafior 2 jajka sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej bułka tarta olej rzepakowy A jak to zrobić: Kalafior podzielić na różyczki i zagotować

Kuchnia w opałach
PRZEKĄSKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 106

Takie małe co nieco, a smakuje wybornie. Idealne jako przekąska, ale równie dobrze spisze się jako śniadanie. Wymaga trochę pracy, ale efekt jest tego wart, no bo w końcu człowiek najpierw je oczami. Mój mąż się śmieje, że więcej czasu zajęło mi przygotowanie tego dania, niż jego konsumpcja. Co z tego - odpowiadam - ja tak lubię. Najpierw się napatrzę, a później

Kuchnia w opałach
ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z CUKINIĄ, KOZIM SEREM I SUSZONYMI POMIDORAMI 762

Karnawał rządzi się swoimi prawami :) Również jeśli chodzi o kulinaria. Królują wtedy na stołach różnego rodzaju przekąski i sałatki. U mnie dzisiaj francuskie ślimaczki, które cieszą i oko i podniebienie. Polecam na karnawałowe bale i domowe przyjęcia. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 1 młoda cukinia 10 suszonych pomidorów (pokrojonych w paski) 100 g serka koziego (do smarowania) zioła prowansalskie

Kuchnia w opałach
PRZEKĄSKA Z CIASTA FILO I PASTY Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA 184

Karnawał ma się ku końcowi, więc warto się jeszcze trochę pobawić. Proponuję także przy tym dobrze zjeść. Przekąski z ciasta filo, nadają się do tego idealnie. A jeśli ktoś zapyta czy ten papier się je, odpowiadajcie ze śmiechem, że tak :) SKŁADNIKI: 3 płaty ciasta filo 2 łyżki roztopionego masła 100 g wędzonego łososia 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka

Kuchnia w opałach
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 117

szybka i smaczna przekąska. Możesz ja zrobić z dowolnym farszem, wszystko zależy od tego co lubisz :) Moje dzisiejsze paszteciki, zabieram ze sobą do pracy. Będą stanowiły dodatek do sałatki. Mniam kolacja zapowiada się smakowicie. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 10 pieczarek 1 czerwona papryka kilka plasterków salami 1 cebula sól pieprz sos sojowy 1 żółtko olej do smażenia

Kuchnia w opałach
TRUFLE BANANOWO - KARMELOWE 78

Kolejna trufelkowa odsłona :) To taka słodka przekąska, którą gdyby nie czas poświęcony na chłodzenie masy, mogli byśmy zrobić w kilka chwil. Polecam wykonanie tych słodkości, dla własnej przyjemności, lub w celu obdarowania nimi kogoś, kogo lubimy :) Idealnie sprawdzą się jako słodki prezent. Moja córka stwierdziła, że to chyba najlepsze trufle jakie zrobiłam. SKŁADNIKI: na około 20 sztuk 1 dojrzały banan

Kuchnia w opałach
BRUSCHETTA Z RYDZAMI 93

uważam za rozpoczęty :)   Takie skarby zagościły ostatnio w mojej kuchni   Obecnie przygotowuję przepisy na dania z  grzybami do najnowszego numeru Coolmaga , będzie smacznie i jesiennie. Ta przekąska w magazynie się nie znajdzie, ale uznałam, że podzielić się tym przepisem z Wami muszę, bo warto.   SKŁADNIKI:   4  duże świeże rydze 1 łyżka masła 1 ząbek

Kuchnia w opałach
PLACKI Z KUKURYDZY 104

wymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Smażyć na delikatnie naoliwionej patelni, z dwóch stron na złoty kolor. Placuszki równie dobrze smakują na ciepło, jak i w formie zimnej przekąski

Kuchnia w opałach
Sałatka ziemniaczana z makrelą wędzoną 208

Smaki ciekawie się ze sobą łączą a dodatek dressingu miodowo-musztardowego sprawia, że sałatka jest bardziej ciekawa w smaku. Naprawdę warto się skusić, doskonale nadaje się zarówno jako tradycyjna przekąska, jak i np. na lunch. Zapraszam na sałatkę ziemniaczaną z makrelą wędzoną. Sałatka ziemniaczana z makrelą wędzoną Składniki: 500g ugotowanych ziemniaków 200g wędzonej makreli 1 kwaśne jabłko 4 ogórki korniszony

UgotujmyTo.pl
Zdrowe ciasteczka owsiane z bananem i orzeszkami przed i po treningu 608

NIEZIEMSKIE, puszyste, mięciutkie, z delikatnym posmakiem banana. Kiedy trafiałam na orzeszek, cieszyłam się jak dziecko z rozgryzania go. To było jak idealne dopełnienie, pyszna niespodzianka w wypełnionej dobrocią przekąsce. Nareszcie mam coś, co bez wyrzutów sumienia mogę jeść zarówno przed jak i po treningu. Co da mi siłę do ćwiczeń i będzie nagrodą po ciężkiej pracy. TAK! W czasie moich

Gotowanie to kochanie
Ciastka z pestkami dyni i słonecznika 191

Ciastka to fajna alternatywa zarówno na deser, jak i na przekąskę czy dodatek do drugiego śniadania. A takie z dodatkiem pestek są szczególnie cenne;) Ich przygotowanie to naprawdę nic trudnego, zaś ich pałaszowanie to już czysta przyjemność... Składniki:    250g margaryny,  3 szklanki mąki pszennej,  szklanka cukru,  2 jajka,  łyżeczka proszku do pieczenia

Z miłości do słodkości
Palmiery Bolognese - Partyhits! 299

sosu bolognese.Bajeczne smakują jedzone prosto z piekarnika,na zimno równie rewelacyjne.Nie wiem tylko,czy warto robić je z jednej porcji,bo znikają w tempie błyskawicznym.Polecam przepis,na karnawałową przekąskę sprawdzą się idealnie. Składniki na 16 sztuk: 250 g mieszanego mięsa mielonego 2 łyżki oleju 200 g przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól,pieprz,cukier 1 łyżeczka suszonego oregano

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!