Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami.

Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami.

Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami.

Świąteczne pieczone pierogi. Ciasto: 500 g mąki 50 g drożdży świeżych 250 ml śmietany 18% 250g margaryny 1/4  łyżeczki soli Farsz: 300 g kapusty kiszonej 300 g ugotowanych borowików 2 cebule 1 jabłko sól. pieprz masło 2 liście laurowe 5 ziele angielskie 1 szklanka bulionu olej do smażenia białko do smarowania pierogów Ciasto: Mąkę przesiać i posiekać z margaryną. Drożdże rozetrzeć w śmietanie. Posolić i zagnieść ciasto. Odstawić na 30min do lodówki. Farsz do pierog... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, kapustą, grzyby, świąteczne, świąteczne przepisy, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, cebula, pieczenie, jabłka, przepisy na święta, kapusta kiszona, przekąski, przekąska, zakąski, boże narodzenie, ciasto z białek , ciasta z jabłkami, ciasto na boże narodzenie, jabłka pieczone, pieczone jabłka

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.