Tulipany z pomidorków koktajlowych to drobna przekąska ciekawie prezentująca się na półmiskach podczas małych przyjęć, kinderbali lub innych imprezach. Ta "zakąska" wymaga użycia bardziej zdolności manualnych niż kulinarnych, ponieważ jej przygotowanie pod kątem gastronomicznym jest niewielkie.Tulipany z Pomidorków Koktajlowych - Składniki: ok. 250 g pomidorków koktajlowych - śliwkowychpęczek pietruszki lub koperkuulubiony serek śmietankowyliście bazylii (opcjonalnie)Tulipany z Pomidorków Koktajlowych - Sposób przygotowania
Słodka StronaUrocze pingwinki można bardzo prosto przygotować z mozzarelli, oliwek i marchewki. Pięknie prezentują się jako dodatek na półmiskach, odrębna przekąska, a także jako dekoracja np. kanapki lub sałatki. Zachwycą się nimi szczególnie dzieci, a możliwe, że i dorośli nie przejdą obok nich obojętnie.Pingwinki z Mozzarelli i Oliwek - Składniki:opakowanie mini mozzarellimarchewkaczarne oliwkiponadto:wykałaczkiPingwinki z Mozzarelli i Oliwek - Sposób przygotowania
Słodka StronaSmaczna przekąska przywołująca na myśl smak pizzy. Bułeczki mogą być podawane zarówno na ciepło jak i zimno. W obu wersja smakują znakomicie.Bułeczki z Pieczarkami i Żółtym Serem - Składniki:500 g mąki pszennej240 ml ciepłej wody30 g świeżych drożdży2 łyżki mioduszczypta soli600 g pieczarek2 cebulę2 ząbki czosnkuoregano, bazylia, słodka papryka, sól, pieprzmasłostarty ser żółty (ok. 150 g)jako
Słodka StronaMini pizze to idealny pomysł na przekąskę zarówno na ciepło jak i zimno. Świetnie sprawdzi się jako przystawka podczas kinderbali lub przyjęć dla dorosłych. Mini Pizze - Składniki: ciasto: 500 g mąki tortowej 1/2 szklanki letniego mleka 1/2 szklanki letniej wody 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka
Słodka StronaOdrobinę zdrowsza wersja popularnych stripsów. Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie obiadowe wraz z ziemniakami i surówkami - w obu wersjach smakują wyśmienicie . Stripsy Rybne - Składniki : 3-4 filety z białej ryby (mintaj, morszczuk, dorsz) przyprawa do ryby słodka papryka w proszku pieprz
Słodka StronaIdealny pomysł na natychmiastową przekąskę z ciasta francuskiego. Doskonałe rozwiązanie na podanie smacznej zakąski gdy wpadną niezapowiedziani goście lub gdy po prostu mamy ochotę przekąsić coś dobrego, a mało pracochłonnego. Rogaliki świetnie smakują zarówno na ciepło jak i zimno.Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem - Składniki:opakowanie ciasta francuskiegokilka plasterków szynki (można również użyć boczek, salami itp.)kilka plasterków żółtego seramleko
Słodka StronaTwój ulubiony produkt z którego często korzystasz w kuchni?5. Jaki jest Twój smak dzieciństwa (danie, deser)6. Jaki jest Twój ulubiony fast food?7. Jaka jest Twoja ulubiona przekąska?8. Jakie danie mączne jest Twoim ulubionym?9. Jakie jest Twoje ulubione danie Wielkanocne?10 Jakie jest Twoje ulubione danie na Boże Narodzenie?11. Jaką kuchnie najbardziej lubisz? (oprócz Polskiej
Słodka StronaJaja faszerowane pastą z awokado z dodatkiem szczypiorku, czosnku to idealna propozycja na wielkanocny stół lub jako np. przekąska na przyjęcia. Awokado świetnie komponuje się z jajkami tworząc smaczną i pięknie prezentującą się przystawkę.Jaja faszerowane Pastą z Awokado - Składniki: (na ok. 10 połówek jaj)5 jajekawokado (dojrzałe)2 łyżki świeżego szczypiorku2 nieduże ząbki czosnkusok z połowy cytrynyłyżka majonezupieprzsólJaja faszerowane
Słodka StronaPasta Jajeczna to idealny dodatek do śniadania, kolacji lub jako oddzielna przekąska na świeżym kawałku pieczywa. Z poniższego przepisu powstaje najlepsza pasta jajeczna jaką jadłam. Polecam. Pasta Jajeczna - Składniki:4 jajka2 łyżki majonezupolowa cebuliok. 20 g żółtego serałyżeczka masłasol pieprzPasta Jajeczna - Sposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo. Następnie jaja i cebulę kroimy w drobna kostkę. Ser ścieramy
Słodka StronaIdealna przekąska na przyjęcia, bankiety lub jako wykwintny dodatek do romantycznej kolacji. Mini tortillę z łososiem, oliwkami i kaparami pięknie prezentują się na półmiskach stanowiąc elegancką i wytworną przystawkę. Mini Tortille z Łososiem Wędzonym, Oliwkami i Kaparami - Składniki: (na 12 mini tortilli)3 placki tortilla (gotowe lub z tego przepisu)200 g wędzonego łososiaok. 100 g oliwek (czarne, zielone
Słodka StronaFondue Czekoladowe to wyśmienita słodka przekąska na romantyczne wieczory we dwoje lub spotkania ze znajomymi. Również dzieci zachwycą się świeżymi owocami skąpanymi w błyszczącej, płynnej czekoladzie, której zapach rozprzestrzenia się wokół pobudzając zmysły i zachęcając do sięgnięcia po kolejny owoc otulony czekoladą. Fondue Czekoladowe - Składniki:100 g czekolady mlecznej80 g czekolady gorzkiej30 g masła200 g śmietanki kremówki 30%dowolne
Słodka StronaBułeczki Drożdżowe z Kruszonką to idealna propozycja na śniadanie, piknik czy jako słodka przekąska. Bułeczki świetnie smakują same, ale również możemy je podawać z masłem, konfiturami, owocami, nutellą itp. - według upodobań. W każdej wersji smakują wyśmienicie.Proste Bułeczki Drożdżowe z Kruszonką - Składniki:Ciasto:750 g mąki pszennej350 ml mleka120 g masła (rozpuszczonego)40 g świeżych drożdży150 g cukru
Słodka StronaKlasyczne ciasteczka z czekoladą. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do porannej kawy lub jako słodka przekąska podczas dnia, którą każdy domownik znajdzie w puszeczce z łakociami. Proste Ciasteczka z Czekoladą - Składniki: (na ok. 30 średniej wielkości ciasteczek) 180 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 125 g masła 4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy
Słodka StronaŁosoś Wędzony, awokado i ogórek to jedne z moich ulubionych połączeń charakterystycznych m. in. dla kuchni Azjatyckiej. W wersji "kieliszkowej" ta mini przekąska pięknie prezentuje się tworząc elegancką przystawkę na romantyczną kolacje lub przyjęcie.Łosoś Wędzony z Kuleczkami Awokado i Kremem Ogórkowym (w Kieliszkach) - Składniki: (na ok. 6 porcji)krem:150 g twarożkunieduży ogórek
Słodka StronaPaszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i serkiem brie w cieście francuskim to idealna przekąska zarówno na ciepło jak i zimno. Idealnie doprawiony szpinak w tym połączeniu smakuje wyjątkowo i być może przekona do siebie osoby, które dotychczas stroniły od tej zielonej rośliny. Paszteciki w Cieście Francuskim ze Szpinakiem - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego duża cebula 350 g rozdrobnionego szpinaku
Słodka Strona