prosty chleb - 3416 przepisów (strona:50/228)

Przepis na Domowe Cebularze 237

Witam serdecznie Pokażę jak w prosty sposób przygotować pyszne domowe cebularze . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 10 cebularzy na ciasto: 500 g mąki pszennej 300

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb na zakwasie z orzechami laskowymi 127

keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie zostawiamy pod przykryciem na godzinę. Ciasto nam ładnie w tym czasie wyrośnie. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i wstawiamy chleb na 40 minut. Prawda, że proste? A zakwas oczywiście musi być dokarmiony ze 12 godzin wcześniej. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy

Marder&Marder Manufacture
Zupa gulaszowa 106

liście laurowe. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień na najmniejszy z możliwych i gotujemy pod przykryciem przez 40 minut. Możemy co jakiś czas trochę przemieszać. No i gotowe :) Proste, prawda? No i podawać z chlebem. A pamiętacie o mojej bardzo miłej i uprzejmej prośbie żebyście kliknęli, tak w miarę możliwości, w te reklamy na pasku z prawej strony? :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto

Marder&Marder Manufacture
Chleb z otrębami owsianymi. 92

wszystkim wiemy co jemy :) Nawet jeśli jest to najzwyklejszy biały chleb, to wiesz, że nie dodałaś/eś do niego żadnych ulepszaczy i "witaminek E" :D Chleb który dziś piekłam jest bardzo prosty, w ogóle kiedy opanuje się technikę ciasta drożdżowego to nic nie jest trudne :) Dodałam do niego suszone pomidory, aczkolwiek można je spokojnie pominąć, nasiona słonecznika i siemienia

MamaOskarka
Domowy paprykarz szczeciński 165

jeszcze chwilkę duszę- wyciągam liście laurowe i w razie potrzeby jeszcze doprawiam- gdy ostygnie wkładam do słoików i wstawiam do lodówki- paprykarz najlepiej smakuję z kromką chleba, możemy bez obaw zajadać :)Szybki, prosty sposób na nasz domowy paprykarz szczeciński polecamSmacznego

Basia w kuchni
Chleb tostowy 178

Pamiętacie o konkursie? Zapraszam, macie jeszcze  czas do północy.Dawno nie piekłam chleba tostowego, ale przepis na bardzo prosty i szybki do zrobienia znalazłam tutaj. 20 g świeżych drożdży  250 ml ciepłej wody  350 g mąki pszennej tortowej, typ 450  50 g mąki kukurydzianej lub BŁYSKAWICZNEJ kaszki manny  1 łyżka cukru

Moje domowe kucharzenie
Tygrysi chleb 237

chleb. Nie do końca wyszły mi te popękane cętki, nie wiem może gatunek mojej mąki ryżowej jest inny niż ten w stanach, ale pomijając ten fakt chleb okazał się być bardzo dobry, prosty w wykonaniu, wiec wkrótce pewnie znowu go zrobię. Zapraszam. Chętnie się przekonam jak wyjdą wasze. Źródło.   Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
NAJPROSTSZY CHLEB DOMOWY 207

domowe pieczywo... świeżutkie, pachnące, z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, bez zbędnych dodatków. Sama jestem pod wielkim wrażenie tego przepisu, bo nie sądziłam, że w tak prosty sposób można otrzymać aż tak dobry chleb! P.S. Mój mąż cały czas myślał, że to kupny, dopóki mu nie zdradziłam tego sekretu😉 Składniki: 3 szklanki mąki pszennej chlebowej 1 szklanka płatków owsianych górskich

Kuchnia MagdaLeny
Zakwas żytni krok po kroku 125

Często piekę chleby na zakwasie żytnim, przygotowanie zakwasu jest bardzo proste tylko trzeba trochę czasu żeby go przygotować. Zakwas im starszy tym lepszy, ja swój mam już trzy lata i co tydzień piekę z niego chleb. Składniki: 250 gram mąki żytniej razowej typ.2000 250 ml.letniej wody o temperaturze 40 stopni Dodatkowo: duże naczynie szklane drewniana łyżka gaza Sposób przygotowania: Dzień

Bajeczna Kuchnia
Wytrawne tosty (nie) francuskie z truskawkami, bazylią i octem balsamicznym 120

wytrawnej (a nie jak w oryginale, na słodko) wersji: z truskawkami, listkami bazylii oraz skropione słodkim sosem balsamicznym. Główne składniki zazwyczaj mamy w domu- chleb i jajka, potem kilka chwil smażenia i mamy prostą i ciekawą propozycję na śniadanie, kolację, tudzież imprezę 🙂 Śmiało można wykorzystać czerstwe pieczywo, ja najczęściej wykorzystuję odkrawane piętki chleba, które zawsze mrożę, po to, aby potem

Kraina Miodem Płynąca
Poniedziałek: Panzanella, sałatka z chleba i pomidoròw 116

połamać sobie na nim zębów. Inni dowodzą, że panzanella jest strawą rybaków, którzy suchy chleb moczyło w wodzie morskiej i zjadali w warzywami jakie mieli na łodzi. Jakby nie było, panzanella stanowi fundament włoskiej kuchni na równi z pizzą i spaghetti. Jest niesłychanie prosta do zrobienia i nadspodziewanie smaczna. Jeśli wydaje się Wam, że połączenie grzanek z pomidorami jest czymś(...)dużym błędzie. Dość powiedzieć, że kiedy król Włoch Wiktor Emanuel gościł w 1865 r. na zamku Chianti, został podjęty panzanellą z bazylii, białego chleba i pomidorów, układających się w barwy flagi Włoch. Panzanella to wspaniałe danie, proste i zdrowe, jak tylko rustykalna kuchnia potrafi być. Jeśli chodzi o składniki to panuje tu dość duża dowolność, bo przepisy różnią się

Niedzielny kucharz
Spaghetti pangrattato 247

Spaghetti pangrattato to makaron z chrupiącymi okruszkami chleba lub bułką tartą. Danie jest przykładem tego, że wystarczy kilka prostych składników, aby uzyskać zaskakujący efekt. Polecam Składniki:300 g spaghetti1 szklanka okruszków chleba (czerstwy chleb rozdrobniony malakserem lub bardzo drobno pokrojony)1/2 łyżeczki suszonej papryczki chilli3 ząbki czosnku1 pęczek natki pietruszkiskórka z 1 cytrynysok z 1/2 cytrynyoliwa z oliwek (około

Oryginalny smak
Baba ghanoush - pasta do chleba z pieczonych bakłażanów 252

Baba ghanoush to prosta do zrobienia pasta z pieczonego bakłażana i tahiny popularna w krajach Lewantu. Świetna do chleba czy jako dip do warzyw pokrojonych w słupki. Lubię ją zamawiać w arabskiej knajpce jako jedną z kilku małych przekąsek. W sezonie na bakłażana to pozycja obowiązkowa. Mam nadzieję, że za chwilę zawita w Waszej kuchni! Większość przepisów na baba ghanoush

Chilli Czosnek i Oliwa
Wrześniowa piekarnia, na zakwasie z tartym jabłkiem 202

pieczenie! Akacjowy blog Apetyt na smaka Codziennik kuchenny Fabryka kulinarnych inspiracji Kuchennymi drzwiami Kuchnia Gucia Kulinarne przygody Gatity Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Pieguskowa kuchnia Proste potrawy Przepisy na domowy ser i chleb Stare gary Weekendy w domu i ogrodzie W mojej kuchni W poszukiwaniu slow life

Leśny Zakątek