Prosta, szybka w przygotowaniu i smaczna pasta do chleba. Składniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 2 cebule kilka łyżek oleju majeranek, mielony kminek, kumin sól, czarny pieprz Ugotuj soczewicę. Drobno pokrój cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj do soczewicy razem z pozostałymi składnikami i zblenduj. Gotowe. Jackie (2016, Pablo Lorrain) - film przedstawia wydarzenia z życia Jackie Kennedy bezpośrednio po zamachu
Qlinarnie i QlinarnieWytrawna, prosta sałatka idealnie sprawdzająca się jako dodatek na chlebie :) Składniki: 15 dag kiszonych ogórków, 4 jajka, 10 dag kiełbasy jałowcowej, sól do smaku, pieprz do smaku, majonez. Wykonanie: Ogórki pokroić w drobną kostkę, jajka ugotować i razem z kiełbasą również pokroić w kostkę. Połączyć składniki, przyprawić do smaku, dodać majonez według uznania i nakładać na posmarowany masłem chleb
Tradycyjna KuchniaProsta kanapka, ale takie są właśnie najlepsze. Dobry chleb, doskonałe mięso z polędwicy wołowej i odpowiednia ilość warzyw tworzy świetnią kompozycję smaku. Kanapka smakuje doskonale na ciepło i na zimno - w sam raz na długie popołudnie w domu
Milion SmakówChleb pszenny na drożdżach, bez wyrabiania. Wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać. Ten jest zrobiony z dodatkiem ostrego, wyraźnego sera. Uniwersalny i pyszny – smakuje wybornie i z
Karo in the KitchenPuszysta pasta z tuńczyka, suszonych pomidorów i kremowego serka. Szybka i prosta. Smakuje każdemu. Podałam ją na opieczonych kromkach chleba i posypałam szczyptą chili oraz świeżą rukolą. Sprawdzi się na weekendowe śniadanie lub jako przekąska w porze lunchu. Jeśli nie posiadacie lub nie chcecie korzystać z malaksera, możecie rozgnieść odsączonego tuńczyka widelcem i wymieszać ze startym na tarce
cool and mintyMastering World-Class Cheeses [Mary Karlin, Ed Anderson] . Tłumaczenie i pomysł na polską wersję Jacek Obszarny z bloga "Przepisy na domowy ser i chleb" . Zachęcam wszystkich do zrobienia bo jest dość prosty w wykonaniu i każdy sobie z nim da radę a radość z jedzenia własnego sera jest nieporównywalna do niczego innego, polecam. Ser Buttermilk Blue - domowej roboty
Moje Małe CzarowanieCo weekend nasz dom pachnie chlebem. A ten, dzięki dodatkowi piwa i razowej mące sprawi, że Wasz dom zapachnie jak prawdziwa piekarnia. Chleb zaczynamy przygotowywać wieczorem
Karo in the KitchenLubicie krokiety? Proponuję Wam dziś fajny sposób na przekąskę z chlebka tostowego. Przyrządzenie tych krokietów jest banalnie proste! Robi się je błyskawicznie. Krokiety z tostowego chleba świetnie smakują jako przekąski z dipem pomidorowym lub czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie! Skł adniki: 10 kromki chleba tostowego, 10 plasterki sera żółtego, 10 plasterki wędliny, 5 parówek pokrojonych
Podróż w kulinariaChleb żytni z kaszą gryczaną Kolejny z chlebów z książki Piotra Kucharskiego "Chleb domowa piekarnia". Ciężki i wilgotny - wspaniały! ♡ Piekłam go wcześniej według oryginalnej receptury
Moje QulinariaProsta propozycja szybkiego śniadania o niebanalnym smaku. Połączenie chleba razowego z lekko słonym salami i słodką rukolą a do tego ser żółty jako wypełnienie. Chrupiące i sycące
Milion SmakówDana pisała, chleby rosły bardzo szybko. Może nie tak szybko jak u Autorki przepisu, ale znacznie szybciej niż zwykle. Moje chleby rosły trochę dłużej niż 2 godziny, co jest zupełnie przyzwoitym wynikiem. Ale najważniejsze, że są proste do zrobienia i bardzo, ale to bardzo smaczne! Jeżeli chcecie więcej informacji na temat tego chleba, odsyłam na stronę
Stare Garymiędzy innymi kilka przepisów na chleb i bułki. I od tego zaczęła się moja przygoda z wypiekami :) Okazało się, ze upieczenie chleba to nie jest wiedza tajemna, lecz coś prostego :) Teraz nie tylko sama wymyślam jak urozmaicić receptury, ale też zaglądam jak inni pieką. Inspiracją do dzisiejszego wieńca była dla mnie Liska, która
Codzienna kuchnia niecodziennapolewać ryby winem . Po 15 min ryby i warzywa zalać śmietaną i zapiekać jeszcze 10min. Posypać natką pietruszki i serwować z pszennym chlebem lub ziemniakami z wody. Polecam tę naprawdę prostą potrawę .Fląderki polewane hiszpańskim Celebro nabierają ciekawego ,bardzo delikatnego smaku. www.facebook.com/KlubCelebro.
Kulinarny karnet ChristopheraProsta w wykonaniu toskańska sałatka z pomidorów i chleba, przyprawiona oliwą i octem z czerwonego wina. Świetna nie tylko na upały.Składniki:kilka pomidorów różnego rodzaju2 kromki czerstwego pieczywa1/2 czerwonej cebuliząbek czosnkuświeża bazyliasól, pierzłyżka octu z czerwonego wina2 łyżki oliwyPomidory pokroić na mniejsze kawałki, a cebulę na talarki. Kromki chleba pokroić w dużą grubą kostkę i przyrumienić na patelni
wyzwania kuchenneMój pierwszy wpis na blogu to propozycja bardzo prostej, szybkiej i zarazem smacznej przekąski. Składniki : kromki chleba pełnoziarnistego gruszka ser gorgonzola Na każdej kromce chleba poukładać cienkie plasterki gruszki oraz sera gorgonzola.Piec około 5 minut w temperaturze 200ºC. Ser powinien się ładnie roztopić na tostach .Podawać ciepłe.Smacznego
Zabawa smakiem