Zakwas żytni krok po kroku

Zakwas żytni krok po kroku

Zakwas żytni krok po kroku

Często piekę chleby na zakwasie żytnim, przygotowanie zakwasu jest bardzo proste tylko trzeba trochę czasu żeby go przygotować. Zakwas im starszy tym lepszy, ja swój mam już trzy lata i co tydzień piekę z niego chleb. Składniki: 250 gram mąki żytniej razowej typ.2000 250 ml.letniej wody o temperaturze 40 stopni Dodatkowo: duże naczynie szklane drewniana łyżka gaza Sposób przygotowania: Dzień 1. Zakwas najlepiej przyrządzić wieczorem. Do dużego szklanego naczynia wsypujemy 100 gram mąki i wlewamy 100 ml. let... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.