Powracamy do Was z przepisem na prosty, smaczny i zdrowy chleb gryczany z wykorzystaniem migdałów ziemnych GOVINDA pozostałych po napoju roślinnym właśnie z tych orzechów ;) Chlebek jest wilgotny ale dopieczony a migdały chrupią podczas jedzenia. Kromki najlepiej smakują nam ze słodkim serkiem z tofu i owocami ale można inaczej przyprawić bochenek i zjeść go na swój ulubiony sposób
Candy Pandaspół sporego kufla piwa nim zjawili się pan Butterbur i Nob. W mig nakryli do stołu. Na kolację była gorąca zupa, zimne mięso, tarta z jeżynami, świeży chleb, masło, twarożek - słowem, proste, smaczne potrawy, jakich by się Shire nie powstydził, a tak swojskie, że nieufność Sama (znacznie już uśmierzona wybornym piwem) rozwiała się do reszty." Jeżeli w waszym egzemplarzu
zadanie-gotowaniefanami kokosa w każdej postaci to zapraszam do wypróbowania mojej propozycji. Dzisiaj jest to mus kokosowy, który idealnie pasuje do naleśników, placuszków ale także jako smarowidło do chleba! Potrzeba tylko kilka prostych składników! Spróbuj! Składniki: - 100 g wiórków kokosowych - 50 g płatków ryżowych - 150 ml wody - słodzik lub cukier do smaku Wykonanie Wiórki kokosowe moczymy w wodzie
Health-Fit-LifeIdealna do kanapek na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się także na imprezie. Świetne smarowidło do chleba, bułeczek, wek. Dziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek. Składniki: 100g sera białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 szt ogórka 5 główek rzodkiewki 1 jajko 2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon
Raj dla PodniebieniaPyszny, prosty przepis na domowy chleb mojej kochanej Babci. Chleb robi się naprawdę szybko wystarczy zmieszać wszystkie składniki zagnieść ciasto i na godzinę do piekarnik gotowe. Chlebek niesamowicie długo jest świeży, wystarczy zawinąć w bawełnianą ściereczkę. W tym przepisie dodałam tylko słonecznik, ale polecam z wszelkimi bakaliami, suszonymi pomidorami, żurawiną lub ulubionymi ziołami. Jest to najprostszy i najszybszy
Wylizany RondelCzasami zwykłe grzanki czyli tzw. chleb w jajku wydają się zbyt pospolite i dlatego czasami trzeba coś zmienić. Więc tak powstały grzanki z serem mozzarella. Proste i bardzo dobre. Składniki: chleb najlepiej zwykły, tostowy nie sprawdza się 220g sera mozzarella 8 łyżek mąki pszennej 2 jaja sól suszona bazylia olej Wykonanie: Kromki chleba o grubości 1/2 cm pokroić
Pysznie & PięknieNadeszła jesień, więc ochota na pajdę chleba ze smalcem . Podaję prosty przepis : Składniki : 1 kg słoniny, cebula, 30 dag łopatki, sól, pieprz, Wykonanie : Słoninę stopić , pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę, Podrumienić , Posolić , popieprzyć i dodać zmieloną łopatkę . Chwilę podsmażyć . Uwaga : Tężejący smalec w naczyniu nie należy ruszać aż do momentu, kiedy nie jest dobrze twardy , bo może zrobić
Pysznosci Babci BasiSezon grillowy w pełni więc tym razem dam Wam przepis na fajny, prosty dodatek do pieczonego chleba jakim jest masło czosnkowe. U mnie na rodzinnych imprezach zadomowiło się na dobre i jak na razie wszyscy go polubili :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkacoś między zielenią a żółcią, jak i smak i zapach. Jeśli jeszcze nie lubicie oliwy samej, to znaczy, że nie trafiła Wam się naprawdę dobra oliwa. Tak proste rzeczy jak świeży chleb maczany w oliwie nie mają sobie równych. Ja moją oliwę kupuję w sklepie z greckimi specjałami. Pochodzi ona z wiejskiego gospodarstwa i jest dość mętna. Oliwę oczywiście trzymamy
Mieszam w GarnkuChleb pszenno-żytni z suszonymi pomidorami Chleb piekę raz, dwa razy w tygodniu. Ciągle eksperymentuję, bo niesamowicie pochłonęła mnie sztuka wypiekania własnego pieczywa! Pamiętam, jak pierwszy
Moje QulinariaPrzepis autorski (mój). Szynkę z goździkami już robiłam, więc tym razem poeksperymentowałam z golonką. Wyszła mięciutka, soczysta i bardzo aromatyczna. Idealna na obiad lub z musztardą do chleba. Przepis jest bardzo prosty, ale wart niejednokrotnego powtórzenia! Mięso możecie doprawić według własnego smaku. 1 golonka wieprzowa z kością (około 1-1,2 kg) Dodatkowo: 2 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego
Di gotujeBardzo prosty w przygotowaniu domowy chleb. Nie wyrabiamy ciasta. Wszystko mieszamy łyżką. Składniki: -1 kg mąki pszennej 650 -750 ml bardzo ciepłej wody -250 ml żurku naturalnego -10 dkg drożdży -łyżka soli -łyżka cukru -ziarna słonecznika, dyni, lnu, sezamu Drożdże i cukier mieszamy w wodzie. Dodajemy sól i dolewamy żurek. Dosypujemy ziarna i mieszamy. Stopniowo dosypujemy mąkę
Maminek kulinarnyChleb żytni z ziarnami żyta Kolejny z serii ciężkich, żytnich, sytych chlebów. Im dłużej i częściej je piekę, tym wydaje mi się to coraz prostsze! Tym
Moje Qulinariasera, z różnymi dodatkami, smażone na patelni lub płycie grillowej. Jedna z najpopularniejszych amerykańskich przekąsek. Powstała w czasach Wielkiego Kryzysu – dlatego jest szybka, tania i prosta. Składniki: – kilka kromek chleba tostowego (parzyście) – minimum 2x tyle plastrów żółtego sera, co kromek chleba – kilka plastrów wędliny – kilka plastrów pomidora – kilka plastrów ogórka konserwowego lub kiszonego
Pociąg Do KuchniProsty do upieczenia , domowy chleb o wyjątkowym smaku. Składniki: -ok. 7 szklanek mąki pszennej 650 ( ok. 1 kg ) -2 szklanki mąki żytniej 720 -10 dkg drożdży -3 łyżeczki cukru -3 łyżeczki soli -650 ml ciepłej wody -1,5 szklanki prażonej cebulki Drożdże rozcieramy z cukrem. Dolewamy 200 ml wody (szklanka). Wsypujemy szklankę mąki pszennej. Mieszamy i odstawiamy
Maminek kulinarny