pozostała kruszonkę, wymieszać ciasto Przełożyć je do nasmarowanej masłem formy na 12 muffinek, ( lub wpierw do papierowych foremek) Posypać schłodzoną kruszonką z orzechami Piec 20 min. w 180 stopniach C. Studzić 30 min. w formie , po czym okroić nożem i wyjąć. Przepis wydaje się, skomplikowany, ale babeczki są naprawdę smaczne! Dlatego pomimo, że nie wydaje się prosty, warto spróbować
Proste Potrawyprosty. Gdy wybieralam sie do sklepu po potrzebne produkty myslalam, ze bedzie to tort czekoladowy z pomaranczami. Jednak gdy juz stanelam przed sklepowym regalem, pelnym dzemow i powidel, szybko zmienilam zdanie. Doznalam olsnienia i za sprawa jednego malego sloiczka z konfitura zmienilam wczesniejsze zamiary. Wyobrazilam sobie smak czekolady i malin w jednym kawalku ciasta. Od tej chwili nie moglam myslec
Przysmaki Karolkisię banalnie prosta. I udana. Popatrzcie sami... CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA (autorski przepis;) 4 budynie czekoladowe 4 czubate łyżki mąki 4 jajka 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny Margarynę roztopiłam. Budyń przesiałam z proszkiem i mąką do miski. Wbiłam jaja, dodałam cukier i mleko, wymieszałam dokładnie. Następnie do ciasta wlałam wrzące
W kuchni Karmel-itkibardzo prosty i szybki do wykonania, jest świetnym rozwiązaniem na ostatnią chwilę, kiedy okazuje się, że spaliliście wymuskany, planowany od stuleci sernik i nie ma nic słodkiego ;) Kruchy spód: 200 g mąki 100 g cukru pudru 50 g gorzkiego kakao 3/4 kostki masła 2 żółtka Góra: puszka skondensowanego mleka/masa kajmakowa bakalie/orzechy Składniki na kruche ciasto zagniatamy
sama złodyczPiekąc różnego rodzaju ciasta, ciasteczka bułeczki zaczęłam się dnia pewnego zastanawiać dlaczego właściwie nigdy nie upiekłam tortu. W zasadzie ciasto takie samo jak robiłam do tej pory tylko, że w okrągłej blaszce. Nie wiele więcej się zastanawiając postanowiłam upiec tort. Jak zwykle okazało się, że moje plany na temat wyglądu tortu okazały się nie spójne z stanem(...)masy wyłożyła wierzch i brzegi tortu. Wszystko było gotowe, nie zajęło mi to dużo czasu i z zadowoleniem przystąpiłam do dekoracji. Wydawało mi się, że akurat to będzie bardzo prostym zabiegiem. Niestety po raz kolejny moje oczekiwania minęły się z rzeczywistością. Godzinę ślęczałam nad tortem dwojąc się i trojąc by wyglądał jakoś znośnie. Po przeanalizowaniu wszelkich możliwych
ciastkarnia na kruchym spodzieŁatwe w wykonaniu, kładzione łyżką na tłuszcz, przepyszne, serowe pączusie w wersji bezglutenowej. Nic dodać nic ująć - po prostu zajadać 😊 A jeśli ktoś woli wersję
Ze smakiem bez glutenuŁatwe w wykonaniu, kładzione łyżką na tłuszcz, przepyszne, serowe pączusie w wersji bezglutenowej. Nic dodać nic ująć - po prostu zajadać 😊 A jeśli ktoś woli wersję
Ze smakiem bez glutenuCzekolada i pomarańcze to kolejne muffinkowe połączenie idealne. Wszystko, co najlepsze w jednej małej babeczce - bardzo czekoladowej i mocno pomarańczowej. Nie wiem, jak Wy, ale ja
babka w formieCalzone, czyli pizza w kształcie pieroga. Pyszne, chrupiące, aromatyczne… Jestem w głębokim szoku, że w restauracjach calzone są tak rzadko spotykane. To idealna propozycja na wynos
Proste-przepisy.plW naleśnikach nie ma nic przyziemnego i nudnego. We wprawnych dłoniach latają z patelni wysoko pod sufit, by sekundy później zarumienić się elegancko z drugiej strony
Karo in the KitchenPrzyznam się bez bicia, nigdy nie lubiłam naleśników, a ostatni raz jadłam je chyba z 10 lat temu, aż do teraz kiedy to odkryłam ten przepis
Gotowanie...to proste !moją propozycją wykorzystania tych owoców i z przepisem na pyszną frużelinę, która nadaje się nie tylko zamiast dżemu do kanapek, ale również jest świetnym dodatkiem do ciast , gofrów czy naleśników . Oczywiście według tego przepisu możecie przygotować również frużelinę czereśniową z 2 kg czereśni Frużelina czereśniowo-jabłkowa Do przygotowania frużeliny będziecie potrzebować: 1 kg czereśni 1 kg jabłek(...)czereśnie? Koniecznie dajcie znać, do czego najchętniej je wykorzystujecie! Smacznego! A jeśli macie ochotę na gofry z frużeliną, polecam mój przepis na bezglutenowe gofry gryczane: Gryczane gofry bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku Artykuł Frużelina czereśniowo-jabłkowa – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiodstawiamy na 2-3 minuty). Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli, przyprawę do pizzy i około łyżkę oleju. Następnie wlewamy rozrobione drożdże. Całość mieszamy ręką aż z ciasta będziemy mogli stworzyć kulę (ciasto może się delikatnie lepić, ale nie mocno – podczas wyrabiania w razie potrzeby można posypywać rękę mąką – nie wsypujemy mąki bezpośrednio na ciasto, aby nie było
Słodkie okruszkiugotowaniu można przetrzeć przez gęste sitko, aby pozbyć się większych drobinek dyni.Nie jest to jednak konieczne. Stosować jako dodatek do kawy lub do deserów, na przykład lodów czy też ciast. Można zrobić większą ilość tego syropu. Wrzący przelać do wyparzonych słoiczków, a te odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Zimą przyda się taki syrop na pewno. Może to też być(...)piekarniku pokrojoną w mniejsze kawałki, a następnie zmiksować blenderem. Przepis dodaję do cotygodniowej akcji " Błyskawiczne piątki ". Zapraszam do dołączenia do otwartej grupy facebookowej , gdzie co tydzień możecie znaleźć proste i szybkie przepisy na smaczne dania
Codzienna kuchnia niecodzienna