potrawy z miesa mielonego - 2015 przepisów (strona:39/135)

Chili con carne 189

też jednak stanowić dodatek/składnik do przyrządzenia innych potraw (np. do wypełnienia buritos). Chili con carne 2016-02-05 09:57:38 Klasyczne meksykańsko-teksańskie chili con carne, czyli „chili z mięsem”. Proste, sycące i uniwersalne, zwłaszcza dla miłośników pikantnych smaków. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 400g mielonej wołowiny 1 duża lub 2 małe cebule (200g

Kulinarna Pokusa
pulpetowa jarzynowa zupa... 160

przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżki, koncentrat pomidorowy 1 łyżka, kasza manna 4 łyżki, bułka tarta 4 łyżki, mąka pszenna 3/4 szklanki, warzywa mrożone 1 opakowanie, fasolka szparagowa 30 dag, woda 3 litry, ziemniaki 8 sztuk, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, śmietana

W Mojej Kuchni Lubię
Zestaw Obiadowy 520 kcal - Na czym to polega? 182

jego obróbki termicznej.  Pamiętajmy, że potrawy dietetyczne nie mają nic wspólnego ze smażeniem. Proponuję mięso duszone, gotowane w wodzie lub na parze, grillowane, pieczone lub wyjątkowo czasem smażone na patelni bez tłuszczu. Przykładowo: grillowana pierś z kurczaka 150g = 185 kcal gotowane udko z kurczaka 150g = 187 kcal mięso mielone wieprzowe z szynki 150g = 192 kcal polędwica wieprzowa

IzaGotuje
Pieczona pierś kurczaka z tymiankiem 403

niego wyczarować naprawdę dużo różnych potraw :-) Ja proponuję zdrowo - upiec bez dodatku tłuszczu  pierś w piekarniku .  Pieczona pierś kurczaka z tymiankiem jest bardzo krucha, soczysta.   Tymianek bardzo fajnie współgra z drobiem .  Znów jest zdrowo i pysznie :-) Składniki: 1 pierś z kurczaka 3-4 gałązki tymianku papryka ostra mielona sól, pieprz vegeta Jako dodatek(...)różnych miejscach jest różnej grubości, to rozcinam w taki sposób, aby pierś stała się jednej grubości (około 1-1,5 cm.) lub rozbijam delikatnie tłuczkiem. Dodaję przyprawy na mięso według uznania i odstawiam na około 15-30 minut do lodówki. Można ten etap pominąć i mięso będzie również dobre. Mięso kładę na folię aluminiową, a na mięso gałązki tymianku

Anielska Kuchnia Ani
Kotlety mielone z żółtym serem 239

Kotlety mielone z żółtym serem to pyszny, pożywny obiad z drobnymi urozmaiceniami. Zobacz również przepis na http://smacznepotrawy.com/2016/01/zrazy-mielone-nadziewane/ , stał się ulubionym obiadem wielu fanów

Smaczne Potrawy
Karczek obsmażany z papryką - pyszny 171

Składniki : 1 kg karczku, może być tłusty 2 łyżki smalcu główka czosnku 2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 duża papryka czerwona słodka papryka mielona cebula

Proste Potrawy
KARKÓWKA W SOSIE Z CYNAMONEM, GOŹDZIKAMI I MIODEM 164

liście laurowe, pieprz cayenne, sól i pieprz (świeżo mielone), łyżeczka majeranku, 2 większe ząbki czosnku, 2-3 łyżki masła, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + o drobina wody (do zagęszczenia sosu). Przygotowanie: Każdy plaster karczku dzielę na dwa mniejsze, oprószam z obydwu stron świeżo zmielonym pieprzem i solą, dokładnie wcieram w mięso. Każdy kawałek podsmażam na maśle, przekładam do garnka

JejKuchnia
Soto Ayam (indonezyjski rosół) 265

przyprawy - trawa cytrynowa, czosnek i liście limonki kaffir, udekorowany akcentami soczystej zieleni cząstek limonki i kolendry oraz jaskrawej czerwieni papryczki chili. Doskonałym uzupełnieniem jest delikatne mięso kurczaka i przezroczysty makaron sojowy. Wykonanie tej wspaniałej potrawy nie jest ani bardzo pracochłonne, ani skomplikowane (choć przepis może się taki wydawać), a jej smakiem będą zachwyceni nawet ci, którzy od kuchni azjatyckiej(...)Dodatkowo: 2 -3 łyżki oleju roślinnego lub do woka 2 łyżeczki cukru trzcinowego sok z połowy limonki 3 zielone cebulki, ukośnie pokrojone - do dekoracji mięso z wywaru kilka cienkich plasterków chili (dla amatorów ostrych potraw) grubo pokrojona świeża kolendra cząstki limonki 100 g kiełków sojowych (przelanych wrzątkiem i odsączonych) sambal oelek jajko na twardo, w plasterkach (opcjonalnie) prażona cebula

Kuchnia Prezydentowej
Babeczki z farszem. 169

W oczekiwaniu na pyszny obiad świąteczny proponuję BABECZKI Z FARSZEM , pyszna i łatwa przekąska przed obiadem. Oczywiście farsz do babeczek to kwestia gustu. Ja przygotowuję zawsze

Kuchnia Beaty
WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU 214

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: około 250 g polędwicy wieprzowej, mały por, mała marchewka, 2 ząbki czosnku, 3/4 średniej papryki czerwonej, około 1,5-2 cm imbiru, 2 cebule szalotki, sól, świeżo mielony pieprz, 2 łyżki oleju, 3 torebki ryżu, pęczek posiekanego szczypiorku(...)sosu sojowego. Przygotowanie: Ryż gotuję w osolonej wodzie według instrukcji podanej na opakowaniu. Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję wzdłuż na ćwiartki, następnie w cieniutkie plasterki. Oprószam solą i świeżo mielonym pieprzem. Paprykę kroję w większe kawałki, cebulę oraz czosnek siekam, imbir ścieram na tarce o małych oczkach. Pora i marchewkę dzielę na trzy części, następnie kroję wzdłuż, aby powstały

JejKuchnia
Spaghetti a’la bolognese – szybki obiad 233

dodaje specyficznego smaku podkreślając bazylię , ale nie dominuje potrawy .Podsumowując , jest to danie , którym nie pogardzi nikt , posypane parmezanem lub innym tartym serem jest genialne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 opakowanie mięsa mielonego wieprzowo -wołowego ( 0,5 kg ) 1 puszka pomidorów krojonych

Ogrodnik w podróży
Gulasz z papryką, ziemniakami i groszkiem 124

Gulasz ma wiele zalet. Jest syty,smaczny i łatwy w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ze smażonymi ziemniakami. Składniki: 0,5 kg chudej wieprzowiny 15 dkg zielonego groszku

Smaczne Potrawy
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 196

cebuli. Do garnka z wodą wrzucamy mięsa z cebulą i gotujemy około 20 minut co jakiś czas delikatnie mieszając by fasolka się nie rozleciała. Dodajemy fasolę oraz przecier pomidorowy. Następnie dodajemy sól, pieprz, mieloną paprykę i jeszcze przez chwilę gotujemy. W szklance wody rozrabiamy mąkę - robiąc zaklepkę i dodajemy do potrawy. Następnie gotujemy jeszcze przez 5 minut

Bon Appetit Małgorzaty
Warsztaty "Wieprzowina regionalna" - relacja 198

jeszcze kilka tygodni po warsztatach, to nie mieli pojęcia o niektórych rzeczach - to mógł się dowiedzieć, a przede wszystkim przekazać to dalej.  Po warsztatach przyszła pora na degustacje i ...pierwsze rozczarowanie. Otóż wbrew nadziejom dotyczących naocznego zgłębiania wiedzy odnośnie wcześniej omawianych technik przygotowywania mięsa, musieliśmy się zadowolić jedynie próbowaniem gotowych potraw. Nie mieliśmy wstępu do hotelowej kuchni

Pasja Smaku