Az się zdziwiłam ostatnio przeglądając bloga ze nie ma na nim jednej z najczęstszych przeze mnie robionych potraw, czyli zwykłych pulpecików w sosie pomidorowym z
Bernika - moj kulinarny pamietnikgwarantują doskonały smak naszych potraw i stanowią ich esencję. Saszetka umożliwia przygotowanie sosu bolognese w kilka chwil, a zaoszczędzony czas możemy wykorzystać na przykład na kulinarne eksperymenty. Dlatego zamiast ugotować spaghetti polecam wypróbować przepis na nadziewane muszelki z mascarpone. Prawda, że to pysznie rozwiązanie? * SKŁADNIKI na 4 porcje 500 g mięsa mielonego z indyka 1 czerwona cebula
Food Squaretaką pogodę szukamy potraw, które nie tylko zaspokoją nasz głód, ale także nas rozgrzeją. Najlepsze są gęste zupy o intensywnym smaku i aromacie. Pełne pikantnych przypraw, które oprócz tego, że nas rozgrzeją, to wspomogą układ trawienny przyspieszając przemianę materii. Dzisiaj mam dla Was dość pikantną zupę ugotowaną na żeberkach, z kukurydzą i fasolą. Zupa jest sycąca, więc nie wstaniecie(...)zrumienione dodać najpierw 1 łyżkę słodkiej mielonej papryki i przesmażyć ją krótko (to nada ciekawego smaku i koloru zupie), a następnie obraną i pokrojoną w grubą kostkę lub piórka cebulę oraz posiekany niezbyt drobno czosnek. Wszystko razem udusić. Kiedy mięso będzie miękkie dodać posiekaną ostrą papryczkę (dla lubiących bardzo ostre potrawy może być razem z pesteczkami) oraz pokrojoną
Codzienna kuchnia niecodziennaplasterki 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 1/2 łyżeczki chilli cayenne lub więcej, jeśli lubisz pikantne potrawy 1 łyżka garam masala 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 szklanki bulionu drobiowego 2 x 400 g puszki krojonych pomidorów 1 x 400 g puszka(...)mleka kokosowego sól, pieprz i cukier do smaku 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 500 g mięsa z kurczaka, upieczonego i posiekanego Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej na średnim ogniu olej kokosowy, wrzuć cebulę i podsmaż przez 4 minuty, po czym dodaj czosnek i podsmaż mieszając przez kolejne 3 minuty. Dodaj chili cayenne, garam masalę, imbir, kmin, kurkumę i cynamon
karmelowyzostało z sosu mięsa mielonego z cebulką, papryką i koncentratem pomidorowym. Ale do środka kotletów ziemniaczanych możemy dodać również jakąś siekaną wędlinę, podsmażone z cebulką pieczarki. Jest to przepis na proste, szybkie i smaczne danie . Wierzcie mi, że z takich zwykłych, tanich składników czy resztek obiadowych można przygotować bardzo smaczne potrawy. Te Kotlety ziemniaczane przygotowuje się błyskawicznie(...)ziemniaków przygotowałam krokiety ziemniaczane ( Panzerotti neapolitańskie), ale można też przygotować warzywne kotlety np. z kalafiorem , bardzo dobre są też kotlety z gotowanych, siekanych jajek. The post Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieprz ziarnisty i mielony, sól, cukier pomidory krojone szklanka wina czerwonego, wytrawnego około 2 cm świeżego imbiru, cząber suszony lub świeży 20 dag mrożonego groszku zielonego Przygotowanie: Pokrojone mięso i cebulę podsmażyłam na gorącym oleju RZEPAKOWYM, dodałam pół szklanki wina, liść laurowy, 3 ziarnka pieprzu - przykryłam pokrywką i smażyłam, a raczej gotowałam prawie do miękkości mięsa ( u mnie trwało(...)czasie dodałam pokrojone drobno pieczarki i obrany imbir - smażyłam podlewając na przemian winem i wodą Gdy mięso było już prawie miękkie dołożyłam mrożony groszek, sól i cząber wymieszałam i dodałam resztę wina, gotowałam już do zupełnej miękkości mięsa Na koniec dodałam 3/4 puszki - 390 gramowej pomidorów( o tej porze roku można dodać przecier ze świeżych pomidorów ). Kiedy dodałam pomidory
Proste Potrawykiszona kapusta, gołąbki są tradycyjną potrawą w krajach Europy Środkowej i Wschodniej. Bardzo popularne również w moim domu rodzinnym, u mnie goszczą rzadko, bo są bardzo pracochłonne. Ale jak smakują! Przedstawiam Wam najlepsze gołąbki z przepisu mojej mamy, z farszem z mięsa mielonego i ryżu. Moją modyfikacją jest
To co kochamziemniakami, kaszą czy kluskami. Jeśli macie ochotę na inne potrawy mięsne to zapraszam tutaj . Znajdziecie tam dużo wspaniałych pomysłów i przepisów na różne dania. Jest ich ponad 150. Sama nie mogę uwierzyć, że aż tyle się ich uzbierało w tak krótkim czasie. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 łyzki bułki tartej 1 jajko
O kuchni z uczuciemPrzygotowałam je na jedną z imprez rodzinnych i okazały się hitem!!! Cieniutko rozbite mięsko nadziane soczystą masą z mięsa mielonego, do
Rozpustne gotowanieSpaghetti bolognese to chyba jedna z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej. Dane łatwe w wykonaniu i bardzo sycące. Ale robiliście je z dodatkiem sera feta? Jeśli jeszcze nie, to już zabierajcie się do gotowania, aby przekonać się dlaczego to takie smaczne! SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 1-2 łyżki ketchupu (przepis
ZofianaDo przygotowania gołąbków używamy najczęściej liści kapusty, a ja tym razem zrobiłam gołąbki w papierze ryżowym. A dodatkiem był pyszny sos pomidorowo-śliwkowy.Składniki: papier ryżowy
Proste Potrawynapęcznienia. W tym czasie podsmażyłam cebulę na oliwie. Dodałam mięso mielone, a następnie kolejno pozostałe składniki, czyli pomidory, pieczarki oraz fasolkę. Smażyłam do lekkiego zagęszczenia. Doprawiłam do smaku. Na koniec dorzuciłam kaszę i wszystko ze sobą wymieszałam. Jeśli posiadacie patelnię, którą można zapiekać w piekarniku, to faktycznie potrawę uda Wam się wykonać w jednym garnku od początku do końca
bastalenaSkładniki: olej rzepakowy 1/4 szklanki, czosnek niedźwiedzi 2 łyżki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 3/4 łyżeczki, przyprawa do zup
W Mojej Kuchni Lubięmielone: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko 3/4 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki mleka + 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 duża cebula lub 2 mniejsze 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek i 1 łyżka masła do smażenia cebuli pół łyżeczki suszonej pietruszki pół łyżeczki majeranku pół łyżeczki tymianku pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki papryki(...)słodkiej szczypta chilli (lub więcej jeśli lubicie ostre potrawy) sól i pieprz pół szklanki bułki tartej i 3 łyżki mąki kukurydzianej do panierowania tłuszcz do smażenia Cebulę kroimy drobno i przesmażamy do miękkości na oliwie z oliwek z dodatkiem masła, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gdy wszystko zmięknie przekładamy do miski, w której
Cooking Monstersmakiem zaskoczysz wszystkich, których obdarzysz tym daniem. Nawet najwięksi wielbiciele mięsa wołowego polubią tę potrawę! ‚Hamburger’ porcja dla 4 osób Składniki: burger: 50 g komosy ryżowej puszka czarnej fasoli 2 łyżeczki dżemu truskawkowego niskosłodzonego lub bez cukru 2 daktyle 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego 1,5 łyżeczki słodkiej, mielonej papryki 3 łyżki oliwy sól, pieprz hummus: przepis znajdziecie
Jaglusia