potrawy z miesa mielonego - 2015 przepisów (strona:30/135)

kotlety mielone de luxe 179

zwany sznyclem – potrawa wykonana najczęściej ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem surowego jajka i tartej bułki (bułka może być również świeża – namoczona w wodzie i odciśnięta), doprawiona do smaku solą i pieprzem oraz ewentualnie dodatkiem usmażonej osobno na masle drobno posiekanej cebuli lub czosnku. Niektórzy dodają do tego kotleta świeżo posiekaną natkę pietruszk i . Składniki: mięso mielone czosnek

Pychotkaaa
potrawka z kury rosołowej... 127

pieprz ziołowy 1 łyżka, curry 1 łyżka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, rosół 1,25 litra dobry sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu = ugotowaną kurę rosołową obrać z kości, usunąć skórę, mięso pokroić na nie duże kawałki, włoszczyznę z rosołu przecisnąć przez kratkę do jarzyn

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa meksykańska 228

kilku godzinach. Nabiera wtedy wyraźniejszego smaku.   A jeżeli lubicie ostrzejsze potrawy można do niej dodać papryczkę jalapeno lub pieprz cayenne. I koniecznie pamiętajcie o posypaniu żółtym serem ;-)   Składniki: Ok. 3 litrów bulionu warzywnego ( najlepiej z kawałkami warzyw), 500- 600 g mielonego mięsa, ok. 12 średniej wielkości ziemniaków, 4 cebule, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka

Passion of Cooking
Charquican- tradycyjna chilijska potrawa 210

Charquican to chilijski gulasz przygotowywany z mielonej wołowiny, dyni, ziemniaków i kukurydzy. Pierwotnie używano do niego suszonego mięsa z lamy. Ja zrobiłam go na bazie wieprzowiny z dodatkiem sadzonego jajka. … Czytaj dalej Charquican- tradycyjna chilijska potrawa

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kotleciki wieprzowe w plastrach boczku na oleju rzepakowym 182

prezentuje się ciekawie i świetnie pasuje do sezonowych warzyw.  W przygotowaniu potrawy użyłam Oleju rzepakowego, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest niezbędnym produktem w naszej codziennej diecie. Kotleciki wieprzowe w plastrach boczku SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko ½ łyżeczki czubricy sól i pieprz do smaku 2-3 łyżki bułki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chili sin carne 159

Chili sin carne ( z hiszp. chili bez miesa),w odroznieniu do chili con carne (chili z miesem) ,tradycyjnej potrawy kuchni meksykanskiej i teksanskiej.Czesto wystepuje jako fastfood w amerykanskich barach.Glowne skladniki to papryka,chili,cebula,czosnek,pomidory i mielona wolowina.Czesto dodaje sie fasole i kukurydze.Przyprawia sie dosc intensywnie.Najczesciej podaje sie z tortilla lub gotowanym ryzem.W wesji bezmiesnej wolowine zastapila

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Urugwaj od kuchni. INDYK W MARCHEWCE. 210

pojawia się  lżejsze mięso, jakim si drób. Zważywszy na możliwości jakie mieli pasterze bydła nie  dziwi, że w najprostszym wydaniu w kuchni dominuje mięso sprawiane na rozmaite  sposoby i przygotowane na żywym ogniu lub żarze.  Urugwajczycy jedzą bardzo duże ilości mięsa. Potrawy. Popularny jest także churrasco, czyli ogromny, krwisty stek wołowy serwowany  z kolorową

W kuchni Karmel-itki
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 341

Moja ulubiona część kurczaka to ... udka :))  Mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak niż piersi, a z wyluzowanych można przyrządzać tysiące pysznych potraw.  Pyszne są

Walijskie Pichcenie
Zapiekana papryka z kaszą gryczaną i mięsem 140

przerwie! :) Wróciłam z wieloma pomysłami. 4 miesiące bez wpisu.. ale potrzebowałam odpoczynku od WSZYSTKIEGO. Będąc poza granicami naszego kraju przez 2 miesiące spróbowałam masę różnych potraw, chodząc po ogromnych marketach (targach) kupowałam różne przyprawy, próbowałam masy tzw. "street food". Przez obrzydliwą zupę rybną z cytryną, ravioli, okonomiyaki, przeróżne falafele po zwykłego "czikena" z budki za rogiem. Wróciłam(...)przez ostatnie miesiące. Lekko odchudziłam przepis, bo moja ciocia dawała bardzo dużo oleju, a u mnie jest jedynie troszkę masła ghee :) Składniki: 5 dużych papryk 350-500g mięsa mielonego 2 woreczki kaszy gryczanej (białej i prażonej) 1/2 cebuli 2 łyżeczka masła ghee 4 łyżki startego sera (u mnie cheedar i gouda, produkty seropodobne nie wchodzą w grę

Czarnawisienka
Chili 146

Składniki:  (wystarczają na 3-4 porcje) -500g mielonego mięsa -3 średniej wielkości cebule -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy (opcjonalnie) -jeden kartonik (ok 200ml) przecieru pomidorowego -puszka krojonych pomidorów (można zastąpić świeżymi, obranymi ze skórki) -łyżeczka koncentratu pomidorowego (jak ktoś lubi mocno pomidorowe) -świeża papryczka chili, lub chili w proszku -dwie-trzy łyżki oleju do smażenia -sól(...)chwilę na oleju aż będzie lekko zeszklona. Dodajemy do niej mięso mielone i smażymy na sporym ogniu sporo mieszając aż całe mięsko się zetnie. Przekładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Dusimy kilka minut a następnie dodajemy po kolei przecier, pomidory i ewentualnie koncentrat (tak przygotowana potrawa ma bardzo mocny pomidorowy smak, jeśli komuś on nie odpowiada można

Tanie przepisy studenckie
Kotlety mielone w sosie "3 sery" 232

prosty i szybki sos "3 sery" nadający się idealnie zarówno do mięsa jak i do warzyw. Sos powstał na potrzeby wykorzystania reszty sera Gorgonzola, który został z jakiejś innej potrawy i nie specjalnie wiadomo było co z nim zrobić. Znalazł się serek topiony, żółty ser, śmietana i zioła... i tak o to powstał sos "3 sery". Jak to się(...)treściwe. Co do kotletów to z tego przepisu powstają najzwyklejsze w świecie kotlety mielone :) Bardzo szybciutko się je robi i smakują wybornie! (zwłaszcza z tym sosem serowym... bajka!) Składniki:           KOTLETY MIELONE: 500 g. mięsa mielonego  1 jajko szczypta soli, świeżo mielony pieprz (więcej niż szczypta), czosnek (może być granulowany

Jedzeniomania
Trochę zapomniany już smak gołąbków 229

zależności od wielkości docelowych gołąbków)0,5 kg mięsa mielonego (u mnie drobiowe)100 g białego ryżu1 średnią cebulkęprzyprawy: sól, cukier, czarny mielony pieprz, majeranekolej do smażeniaDo sosu:2 średnie marchewki2 cebule500 g pomidorowej passaty200 g dobrej jakości przecieru pomidorowego (najlepiej domowego)przyprawy: sól, cukier, czarny mielony pieprz, słodką paprykę, zioła prowansalskieolej do smażeniaDodatkowo:świeże zioła(...)Odstawiamy na bok. (Jeżeli potrawę będziemy kończyć następnego dnia, to po ostudzeniu wstawiamy go do lodówki).Ryż gotujemy w osolonej wodzie 2-3 min. krócej niż w instrukcji na opakowaniu. W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju do zrumienienia. Ugotowany ryż odcedzamy i studzimy. Łączymy z cebulką i mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy: sól

Ratunku obiad
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 176

owoców morza, idealna do ziemniaków smażonych i frytek, risotto. Świetna do jagnięciny i mielonego mięsa wieprzowo-wołowego. Myjemy dokładnie cytrynę najpierw pod zimną, potem pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się z owocu utrwalającego wosku, osuszamy. Odcinamy nożem lub zesterem samą skórkę, bez albedo. Skórkę mielimy z solą i listkami świeżego rozmarynu. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze(...)owocu utrwalającego wosku, osuszamy. Odcinamy nożem lub zesterem samą skórkę, bez albedo. Skórkę mielimy razem z solą w blenderze, dodajemy paprykę pimenton, mieszamy. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać się sypka i błyszcząca, nie może być lepka. • SÓL SELEROWA – do potraw mlecznych – twarogu, jogurtu, śmietany w dressingach. Do sera feta, labneh, mozzarella, gotowanych jajek

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania