Składniki: piersi z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, pieczarki 6 sztuk, boczek wędzony 20 dag, papryka słodka mielona 2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka piersi pokroić na większe kostki i dobrze
W Mojej Kuchni Lubięrazowych, czasem kukurydzianych. Nie lubię również potraw z ogromną jej ilością. Naleśnik w wykonaniu jest banalnie prosty i nie musimy martwić się o grudki. Jem go na wszystkie możliwe sposoby: na sucho, na słodko, na słono, z mięsem. Gorąco polecam z ricottą, ze szpinakiem i twarogiem, z masłem orzechowym, z kurczakiem... itp. Ze spokojem możemy go wziąć
Be Fit Be Strongtego typu potrawy. Doskonale smakuje z dodatkiem żurawiny, sosu tatarskiego, czy też ćwikły. Jeśli ktoś jeszcze nie próbował to z przyjemnością zapraszam do obejrzenia przepisu. SKŁADNIKI: mięso z królika ok. 1,5 kg 1/2 kg. surowego boczku lub podgarla 20 dag wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka włoszczyzna na rosół 1 cebula ziele
W kuchennym oknie Ewykulinarnej mapie Europy, znajdziemy wiele podobnych potraw, zawierających cukinię, paprykę i bakłażana - np. francuski ratatouille, gruziński adżabsandali, czy grecką braimi. Charakterystyczne dla Şakşuki jest jednak to, że Turcy jadają ja na zimno. Jednak Wy możecie potraktować ją jako tradycyjne danie obiadowe. Lecho mojej Mamy świetnie smakuje z ryżem i kawałkiem kurczaka i myślę, że również tak można by podać
Chilli Czosnek i Oliwabardziej spożywać jakichkolwiek dietetycznych potraw – to wbrew jego filozofii życia czy coś... Dlatego większość posiłków mam obecnie rozplanowanych na 1-osobowe porcje. Poniżej pomysł na nieskomplikowaną, ale jakże pyszną sałatkę warzywną, którą satysfakcjonująco można zapchać się na kolację . Składniki na porcję 1-osobową: 2 grubsze plastry wędliny z kurczaka (60g) 1 mały pomidor lub kilka koktajlowych
Grunt to przepis!chcę Wam pyszną pizzę z całym mnóstwem warzyw : złocista kukurydza , pachnący zielony groszek i zdrowy jarmuż . W tle oczywiście sos pomidorowy z całym mnóstwem ziół, odrobina żółtego sera i kurczak dla równowagi. Koniecznie musicie spróbować, bo jest rewelacyjna w smaku. No właśnie... A jeśli chodzi o kukurydzę Bonduelle , to taki nawyk w domu mamy, że na pizzę kukurydzę zawsze damy(...)moim rodzinnym domu wędrował on zazwyczaj tylko do sałatek. Tymczasem odkryłam go "na nowo" dopiero ostatnio, bo zainspirowana przepisem z książki kulinarnej, wykorzystałam zielony groszek Bonduelle w potrawie z makaronem. Od tego czasu moje poglądy zmieniły się zupełnie i groszek towarzyszy mi wszędzie :-) W szczególności smakuje mi w daniach z makaronem, czy ryżem :-) Z podanych składników wychodzą
Passions hobbies lifeJaglane curry to danie szybkie, jednogarnkowe, pyszne. Staram się, aby dieta nasza oraz dzieci była urozmaicona. Od małego uczę, że trzeba jeść wszystko i nie ograniczam smaków do jednej potrawy. Dzięki temu ja mogę eksperymentować w kuchni, dzieci są zadowolone, a ja wiem, że dostarczam im różnych składników odżywczych. Od pewnego czasu jest moda na kaszę, kasza jaglana, której(...)wejścia, że coś pięknie pachnie i ona to chce (mimo, że w szkole jada obiady). Smaczne, szybkie i zdrowe Składniki: - 3/4 szklanki kaszy jaglanej; - 1 podwójna pierś z kurczaka; - 2 łyżki zielonej pasty curry; - olej do smażenia; - pęczek szczypiorku z dymką; - 1 l bulionu warzywnego; - 1/2 szklanki śmietany 30% - 2 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: W garnku o grubym dnie
dom-agi.plSosy często bywają niezbędną częścią wielu potraw. Zazwyczaj podajemy je z mięsem ale jest też cały szereg dań wegetariańskich, które bez dodatku sosu nie są nic warte smakowo. Sos pieczarkowy Jeśli sos jest dobrze przygotowany może posłużyć jako dodatek do szeregu różnego rodzaju dań. Jeden sos może smakować równie wyśmienicie z kurczakiem jak i z gołąbkami czy z ziemniakami
mecooksPierwszy raz robiłam tą zupkę i na pewno będę robić ją częściej. Jeśli nie macie wywaru z warzyw lub drobiowego można do wody dodać korpus z
Kuchnia PokoleńTą sałatkę robię często,bo bardzo lubię połączenie chrupiącego selera naciowego z ananasem. Okazją do zrobienia sałatki były Święta Wielkanocne.
Kolorowa kuchnia Elkipodlinkowałam przepis z instrukcją wykonania potrawy, wystarczy kliknąć w napis „PRZEPIS TUTAJ” lub w zdjęcie dania. *** Wiejski rosół PRZEPIS TUTAJ *** *** Klasyczne zrazy wołowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe marynowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety Twardowskiego PRZEPIS TUTAJ *** *** Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ *** *** Rolady/zrazy z karkówki PRZEPIS TUTAJ *** *** Kebabowa karkówka PRZEPIS TUTAJ *** *** Siekane kotleciki z kurczaka i majonezu PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak
Blog z ApetytemSałatka składająca się tylko z kilku składników, jest pyszna. Następna sałatka z weselnego stołu. Brzoskwinie odcedzić i pokroić na małe kawałeczki. Mięso kurczaka pokroić w drobną
Kuchnia Pokoleńmają raczej zbyt dużego wyboru wielkanocnych potraw, będzie to świetna propozycja. Może z powodzeniem zastąpić np. tradycyjną sałatkę jarzynową, do której jest trochę podobna w smaku. Wersja bez produktów pochodzenia zwierzęcego to nic trudnego, wystarczy zamienić kilka składników na ich wegańskie odpowiedniki i po kłopocie. Białko występujące zazwyczaj w postaci tuńczyka, kurczaka, lub krewetek, zastąpiłam brązową soczewicą. Zrezygnowałam
Quinoa Raz!