potrawy z kurczaka - 4412 przepisów (strona:175/295)

ORZECHOWA ZUPA Z DYNI 85

warzyw.A przecież one świetnie podkreślają smak potrawy ,sprawiając że jest ono cudownie smakowite i czarujące.Chciałabym Wam bardzo polecić zrobienie takiej zupy. 3/4 średniej dyni 2 żółte papryki 2 Ząbki czosnku 0.5 szkl.mielonych orzechów ( kilka zostawić do przystrojenia) sól morska pieprz cajune kurkuma imbir 1 puszka mleczka kokosowego 200 ml.bulionu z kurczaka **********************************************  Dynię i paprykę obrać , oczyścić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gulasz drobiowy z warzywami. 267

którym będziemy gotować gulasz. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w małą kosteczkę, doprawiamy solą i pieprzem - podsmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie (1-2 łyżki starczą). Przekładamy do fasoli. Następnie pokrojone warzywa: paprykę w kostkę, por w półksiężyce, pieczarki w kawałki, chilli drobno posiekane (pozbawione nasion - chyba że lubimy bardzo ostre potrawy można z nasionami) wrzucamy na patelnię

Moje-pitraszenie
Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 197

digotuje.blogspot.com Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Troszkę przypominają polskie naleśniki, lecz ich smak jest zupełnie inny.  Składają się z farszu (najczęściej z mięsa oraz warzyw) zawiniętego w papier ryżowy. Dobieranie dodatków to rzecz indywidualna, ale bardzo często można spotkać się z sajgonkami nadzianymi mięsem wołowym lub po prostu kurczakiem. Niekiedy dodaje się też cienki makaron lub ryż

Di gotuje
Pasztet Bożonarodzeniowy - Tradycyjny 149

Mamy dziś początek grudnia,robię próbny pasztet Bożonarodzeniowy. Pasztet na kanapki jest idealny. Rozsmarowuje się go lekko. Taka kanapeczka każdemu zasmakuje :) Składniki: wątróbka drobiowa 500

Różowa kuchnia
Kurczak słodko - kwaśny 107

pewno słodko kwaśny, wlewamy do kurczaka, przykrywamy i czekamy aż się zagotuje. Dusimy około 15min. aż mięso się ugotuje. Dodajemy kiełki fasoli i plastry kasztana wodnego. Sprawdzamy smak, dodajemy ewentualnie jeszcze soli i pieprzu, i ponownie czekamy aż się zagotuje. Podałam z ryżem. Smacznego ;) Ps. Autorka w książce napisała, że potrawę można zamrozić i przechowywać w zamrażarce przez

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Gulasz z piersi kurczaka. 4066

rozgrzać tłuszcz na patelni, pierś z kurczaka pokroić w paski oprószyć mąką,  dodać pokrojoną w kostkę cebulę, mięso smażyć na złoty kolor, podlewając w razie potrzeby bulionem,  sos powinien być wystarczająco gęsty, ale w razie potrzeby, lub upodobań można go zagęstnić. SMACZNEGO Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się

Kuchnia Beaty
Szaszłyki 214

prezentujących się, a przy tym najprostszych potraw na grilla. W szaszłykach może znaleźć się praktycznie wszystko, począwszy od wszelakich mięs, wędlin, a skończywszy na warzywach, grzybach itd. Wszystko zależy od fantazji pani (lub pana) domu oraz inwencji twórczej. ;) Poniżej przedstawiam moją wersje szaszłyków z ulubionymi dodatkami. Szaszłyki - Składniki : 2 piersi z kurczaka przyprawy: papryka słodka, kolendra, majeranek, rozmaryn, chili

Słodka Strona
MAKARON VON TON Z WARZYWAMI I PIERSIĄ KURCZAKA 341

ajvar 2 szklanki bulionu warzywnego Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką, obsmażamy chwilę na rozgrzanym oleju w patelni wok. Warzywa gotujemy ok 10 minut w posolonewodzie,odcedzamy, dodajemy na patelnię, wlewamy też bulion. Dorzucamy pokruszony makaron.Dodajemy sos ajvar, często mieszamy, aż makaron wsiaknie cały płyn. Opinia : Kolejny raz przygotowałam potrawę z tą mieszanką Iglotexu. Kolejny raz jestem

Z Majeczką w kuchni
Pieczona gęś 274

czasy została wyparta przez powszechnie dostępne kurczaki i indyki. A przecież jako kraj jesteśmy zagłębiem gęsim, które płyną na stoły Francuzów czy Niemców, zamiast na nasze. Dlatego czas najwyższy przekonać Polaków, żeby w wielkie święta ponownie na swoich stołach przywrócili nasze staropolskie zwyczaje i ucztowali w gronie rodzinnym zajadając się pysznymi potrawami z polskiej gąski. Z okazji zbliżającego się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak na ,, bogatym " bakaliowym pilawie 222

wersji- ale najbardziej pasuje mi taki z kurczakiem i dużą ilością bakalii. Z reguły mam zapas bakalii w domu - nie zawsze jest ich tyle rodzajów. a , że okres przedświąteczny to i bakalii wybór jest . Wiem , że niektórych połączenie mięsa i owoców odstrasza, szczególnie jeśli jest ich tyle i są różnorakie , ale zapewniam -potrawa jest pyszna. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pikantna zupa ryżowo-warzywna z kurczakiem 352

połowie z kostkowego. Jedyne o czym musicie pamiętać to okoliczność, że bulion z kostki jest zwykle dość słony – patrz uwagi pod przepisem. Jest to również jedna z tych potraw, gdzie duże znaczenie ma kolejność dodawania składników. Wynika to z faktu, że każdy z nich różni się dość znacznie czasem gotowania od pozostałych. Dlatego przygotowanie zupy wygląda w ten sposób(...)składnik i gotujemy dalej. Może wymaga to nieco uwagi, ale za to gwarantuje, że wszystkie składniki będą smakowały i wyglądały dokładnie tak jak powinny. Pikantna zupa ryżowo-warzywna z kurczakiem 2015-04-28 14:01:49 Kolorowa, lekka, zdrowa i oryginalna w smaku zupa z dużej porcji rozmaitych warzyw z dodatkiem chudego i bogatego w białko mięsa z kurczaka. Łatwa

Kulinarna Pokusa
Szybki makaron z boczkiem 147

Szybki makaron z boczkiem to danie, które jesteśmy w stanie przygotować dosłownie w 15 minut. Więc idealnie sprawdzi się zawsze, kiedy nie mamy czasu na zbyt

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsze przepisy z cukinii 576

roli głównej! Pyszne dania i potrawy z cukinii: TOP 16 najlepszych przepisów z cukinią, Najlepsze przepisy z cukinii: 1. Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 2. Cukinia w cieście 3. Cukinia faszerowana mięsem mielonym 4. Kotlety wieprzowe z cukinią. Kotlety mielone z cukinią 5. Schab faszerowany cukinią 6. Szaszłyki z kurczaka i warzyw 7. Leczo do słoików

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem 101

resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi lepi się ciasta, ale mogą

Niedzielny kucharz
Kukurydzianka z meksykańską nutą 131

zupy przygotujcie: dwa udka z kurczaka cebulę dymkę 5 ząbków czosnku dwie średnie marchewki kilka zielonych liści pora niedużego selera dwie średnie pietruszki około 400 g gotowanej kukurydzy, może być z puszki 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 łyżeczki kurkumy łyżeczka pieprzu cayenne (mniej, jeśli nie przepadacie za ostrymi potrawami) szczypta gałki muszkatołowej sól Na początek gotujemy

Pichceniomania