por - 13968 przepisów (strona:775/932)

Szaszłyki z kurczaka w miodzie i sosie sojowym 193

Kochani, zbliża się weekend, który zapowiada się bardzo słonecznie - mam nadzieję :) więc może pora zaplanować spędzenie wolnego czasu w gronie znajomych. Jeżeli zdecydujecie się na grilla proponuję zaskoczyć gości mini szaszłykami, które naprawdę są pyszne !  Składniki: 4 filety z kurczaka (pojedyńcze) 3 ząbki czosnku 2 szalotki 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka miodu 1 łyżka ketchupu 2 łyżki

Zabawa smakiem
Poledwiczki wieprzowe z kapeluszem serowym 175

kazdej strony.W naczyniu zaroodpornym ukladamy poledwice, na kazda ukladamy "kapelusz" z seremwkladamy do nagrzanego piekarnika do 180 C na 10-15 min,Podalam z kasza gryczana I surowka z por I kiszonego ogorkaSmacznego

Smaki Edyty
pesto z kurczakiem 165

orzechysol, pieprzok 150-200 ml oliwy z oliwekWykonanie:Bledujemy - do polaczenia wszystkich skladnikow.Usmazyc na patelni piersi z kurczaka - doprawic sola, pieprzem I papryką Do tego salatka z por, kiszonych ogorkow I malej papryki Ugotowac makaron - wymieszac z pesto , dodac pokrojonego kurczaka, posypac swiezym parmezanem I obiad gotowy w 20 minSmacznego

Smaki Edyty
Ryba pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowym 181

Zapraszam na rybe pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowymKroimy pieczarki, papryke, cukinie, brokuly kalafior I porWrzucamy do naczynia zaroodpornego, na wierzch kladziemy dorsza.Sos czosnkowy- jogurt

Smaki Edyty
Zupa Szczawiowa- krem 139

Zapraszam na szczawiowa-krem Przygotowanie.Ugotowalam rosol na udkach z kurczaka. Dodalam warzywa- ziemniaki, marchew, pietruszke, por.Na koniec dodalam przecier ze szczawiu, dodalam troche smietany, doprawilam I

Smaki Edyty
Kurczak Buffalo- a mialo byc Buffalo chicken wings 222

cukru, pieprz, sol, 2 lyzki sosu Worcestershire. Gotujemy do polaczenia skladnikow. Po upieczeniu , podudzia oblewamy sosem.W miedzyczasie upieklam ziemniaki z ziolami. Przygotowalam dip serowy do ziemniakow, oraz surowke z por I ogorka kiszonego.Podalam z pieczonymi ziemniakami w ziolach I dipem serowym Pozdrawiam serdecznie, milego weekend

Smaki Edyty
Bitki wołowe z grzybami-beef with mushrooms 190

ogniu ok 15 min. Dodajemy cebule, sól, pieprz. Potrawę dusimy pod przykryciem do miękkości. Czas jest uzależniony od mięsa.Dzisiejszy obiad podałam z kasza gryczana I surówka z por I ogórka kiszonego. Serdecznie pozdrawiam I życzę smacznego

Smaki Edyty
Żeberka 176

rondlu rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Na gorący olej wrzucamy żeberka. Obsmażamy . By mięso było soczyste, zawsze starajmy się je dobrze obsmażyc w początkowej fazie obróbki. Mięso przy obsmażaniu "zamyka" pory, pozostając w środku przez to soczyste .Po obsmażeniu dodajemy szklankę bulionu I pokrojoną w pół talarki cebule. Zmniejszamy gaz, przykrywamy pokrywka garnek I dusimy ok 1 godziny

Smaki Edyty
Focaccia 240

Czas jest uzależnione , od tego czy focaccia ma być bardziej przypieczona , czy też mniej.Ja piekłam 15 min. Gotowe :) Ja podałam z zupą z ziemniaków I por . Pyszotka . Polecam I życzę smacznego

Smaki Edyty
Rosół 640

Po długiej przerwie I prośbach ;) mojej rodzinki zagościł na naszym stole rosół. Jak ugotować dobry rosół? Przede wszystkim nie można się spieszyć...gotowanie rosołu

Smaki Edyty
Liebster Blog Award 187

Ryż czy makaron? Makaron  2. Ulubiony owoc? Gruszka  3. Ulubiony kucharz? Mąż  4. To straszne ale nie umiem ... Jezdzic na nartach  5. Moja ulubiona pora roku to... Wiosna  6. Pisze bloga bo ... Pomaga mi znalezć nowe znaczenie życia  7. Twoja największa słabość to.. Sushi  8. Ulubiona potrawa wigilijna? Pierogi z kapustą

Smaki Edyty
Żeberka II 162

rondlu rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Na gorący olej wrzucamy żeberka. Obsmażamy . By mięso było soczyste, zawsze starajmy się je dobrze obsmażyc w początkowej fazie obróbki. Mięso przy obsmażaniu "zamyka" pory, pozostając w środku przez to soczyste . Następnie dodajemy pokrojoną cebulę I marchew. Zalewamy bulionem, zmniejszamy gaz I dusimy pod przykryciem ok 30 min. Doprawiamy solą I pieprzem

Smaki Edyty
Łopatka w ziołach z warzywami 193

lodówki na 2 h. Ale jeżeli nie mamy czasu, możemy od razu wrzucać porcje mięsa na rozgrzany olej I obsmażyć z dwóch stron - na dużym ogniu- by pozamykać pory, by mięso było soczyste. Po obsmażeniu wszystkich kawałków, wkładamy łopatkę do garnka I zalewamy bulionem, zmniejszamy gaz I dusimy pod przykryciem ok 40 min. Mięso, jest wtedy prawie już dobre

Smaki Edyty
Szynka z karmelizowanymi gruszkami 185

Dzisiaj na obiad szynka  z gruszkami. Szynka jest soczysta w srodku, z lekko chrupiącą skórką o smaku miodowo - musztardowym :) Pycha, palce lizać. Szynka rewelacyjnie

Smaki Edyty
Gulasz z łopatki z grzybami 196

wspominając już o grzybkach marynowanych, a teraz jak tylko mam możliwość- czytaj grzyby :) staram się coś z nich wyczarowć. Rewelacyjnie smakują z kaszą gryczaną I sałatką z ogórka I por( tutaj przepis ). U mnie dziś z makaronem I sałatką colesław. Zaczynamy: Składniki:1-1,5 kg łopatki 2 Cebulesuszone grzyby200 ml bulionu wołowego200 ml bulionu kurczakowegopieprz, sól, paprika1-2 ząbki

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania