Tarta migdałowo - pomarańczowa

Tarta migdałowo - pomarańczowa

Tarta migdałowo - pomarańczowa

Przepis na : deser

Jeszcze do tej pory czuję niesamowity aromat pomarańczy unoszący się od pieczenia tej tarty:) Kruchy, kakaowo - migdałowy spód przykryty masą jajeczno- śmietanową. I odrobina cukru pudru dla dekoracji... Wszystko powstało w błyskawicznym tempie podczas rewizji szafek:)  Ciasto: 100g mąki,  3 łyżki kakao,  75 g masła,  25 g tartych migdałowych (użyłam BackMit),  50 g cukru pudru trzcinowego Diamant,   jajko.  Do miski wsypać mąkę, kakao, posiekane masło, mielone migda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 18 stycznia 2014 10:28:08

wygląda rewelacyjnie:)

Justyna Żak, 18 stycznia 2014 10:52:23

rozumiem, że śmietana 18%?

z miłości do słodkości, 18 stycznia 2014 22:44:56

Dzięki:) Tak Justyno śmietana 18 %:)

ola in the kitchen, 19 stycznia 2014 22:49:19

Mniam, mniam, mniam bardzo smakowity przepis :D

z miłości do słodkości, 20 stycznia 2014 16:00:24

Dzięki Ola;)

Megg K, 20 stycznia 2014 21:12:09

super bloga, będę tu często zaglądała :-)zapraszam również na mojego bloga :-)www.kuchniaipodroze.blogspot.com

z miłości do słodkości, 20 stycznia 2014 21:56:54

Cieszę się i zapraszam jak najczęściej:):)

Alina Waliczek, 22 stycznia 2014 20:12:47

Ale pysznie wygląda. Zjadło by się kawałeczek.

z miłości do słodkości, 23 stycznia 2014 18:29:14

Alu nie krępuj się:)