Tarta migdałowo - pomarańczowa
Tarta migdałowo - pomarańczowa
Przepis na : deser
Jeszcze do tej pory czuję niesamowity aromat pomarańczy unoszący się od pieczenia tej tarty:) Kruchy, kakaowo - migdałowy spód przykryty masą jajeczno- śmietanową. I odrobina cukru pudru dla dekoracji... Wszystko powstało w błyskawicznym tempie podczas rewizji szafek:)
Ciasto:
100g mąki,
3 łyżki kakao,
75 g masła,
25 g tartych migdałowych (użyłam BackMit),
50 g cukru pudru trzcinowego Diamant,
jajko.
Do miski wsypać mąkę, kakao, posiekane masło, mielone migda... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości
Autor
czekoladka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pomarańcze, tarta, pieczenie, ciasto, mielone, mąka, cukier, cukier puder, fasola, jajko, kakao, por , lekka, dekoracje, deser, desery, porem, ciasto z masa, ciasto z pomarańczą, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, pieczeń z mielonego, lekkie ciasto, ciasta z masa, przepisy na kruche ciasto
Inne przepisy z Z miłości do słodkości
Dodaj komentarz
Justyna Żak,
18 stycznia 2014 10:28:08wygląda rewelacyjnie:)
Justyna Żak,
18 stycznia 2014 10:52:23rozumiem, że śmietana 18%?
ola in the kitchen,
19 stycznia 2014 22:49:19Mniam, mniam, mniam bardzo smakowity przepis :D
Megg K,
20 stycznia 2014 21:12:09super bloga, będę tu często zaglądała :-)zapraszam również na mojego bloga :-)www.kuchniaipodroze.blogspot.com
Alina Waliczek,
22 stycznia 2014 20:12:47Ale pysznie wygląda. Zjadło by się kawałeczek.