pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z kaszą kuskus(...)papryką i czarnymi oliwkami Sałatka z komosy ryżowej z papryką i czarnymi oliwkami Sałatka z kukurydzy, z papryką i zielonym ogórkiem Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z papryki i ogórka zielonego w jogurcie z czarnuszką Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Serek wiejski z papryką i ogórkiem Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem
Moja smaczna kuchniakoktajlowe - 4 szt ( u mnie normalne )pierś z kurczaka - 1 podwójnasałata rukola - 200 gprzyprawa do gyrosatłuszcz do smażeniaSOSsos sałatkowy francuski winegretoliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE:Rukolę opłukać, osączyć na sicie. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić mięso w paski, posypać przyprawą, wymieszać, odstawić na godzinę. Po tym czasie mięso usmażyć na tłuszczu. Pomidory umyć
Kuchnia Danusipomidorach GRAAL200 g serka, użyłam Wieluń1-2 łyżki natki pietruszkiDo miski przełożyć zawartość obu puszek, razem ze sosem pomidorowym. Szprotki rozgnieść widelcem. Następnie dodać serek i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki i jeszcze raz wymieszać. I gotowe. Pyszna i prosta pasta na kanapki. Ja zrobiłam kanapeczki z wafli ryżowych i przybrałam natką oraz pomidorkami koktajlowymi
Monia miesza i gotujeKolejny przepis z serii pokrój i włóż do piekarnika(: Pyszny bakłażan zapiekany z pieczarkami, cebulą oraz czosnkiem. Do tego podpieczony ser feta i oliwki
Pora na pora i pomidoraGrana Padano, Parmezan itp (ok 2 łyżki, ale można więcej) 5 łyżek jogurtu greckiego lub majonezu (można dać mniej) 1 łyżka octu winnego sól, pieprz dodatkowo np pomidorki koktajlowe Na początku przygotujmy sos: w misce wymieszajmy starty na tarce parmezan, majonez, oliwę (ok 1-2 łyżki), sos Worcestershire, musztardę, przeciśnięty przez praskę coznek a na końcu sól i pieprz. Wymieszajcie(...)wszystko i odtawcie na bok do przegryzienia : ) W tym czasie podsmażcie kurczaka pokrojonego na mniejsze kawałki (doprawionego, umyjcie sałatę rzymską i pomidorki. W misce wymieszajcie porwaną sałatę, pokrojone pomidory i ostudzone mięso. Możecie podać na dwa sposoby: 1) tak jak na zdjęciu – elegancko z kleksami sosu albo 2) wymiąchać wszystko w misce i osobiście polecam ten sposób Buziaki
Szybko Tanio Smaczniejajek przepiórczych* ugotowanych na twardo, 250 g cienkiej białej kiełbasy**, 250 g małych pieczarek, 250 g pomidorków koktajlowych, 2 – 3 szalotki, świeżo stary chrzan masło do smażenia. Jajka obrać. Część pokroić wzdłuż na pół, część zostawić w całości. Pomidorki umyć. Część pokroić w poprzek na pół, część zostawić w całości. Szalotki obrać, pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na krążki. Pieczarki(...)oczyścić. Kiełbasę usmażyć na maśle. Pieczarki w całości usmażyć na maśle. Na maśle ze smażenia kiełbasy podsmażyć pomidory (całe i pokrojone). Kiełbasę pokroić na kawałki długości około 3 cm (jeżeli mamy normalnej grubości kiełbasę pokroić w plasterki). Na półmisku ułożyć kawałki kiełbasy, pieczarki, jajka, pomidorki, krążki szalotki. Oprószyć świeżo startym chrzanem. Posypałam kiełkami pora. *zamiast przepiórczych mogą być jajka
królestwo garówpiekarnik postanowiłam w między czasie cukinie przygotować na patelni grillowej i na koniec zapiec z serem w piekarniku. Składniki 1 średnia cukinia 1/2 opakowania sera typu feta kilka pomidorków koktajlowych kilka czarnych oliwek zioła prowansalskie pieprz oliwa/olej Cukinię kroimy w dość grube plastry. Patelnię grillową spryskujemy oliwą i rozgrzewamy. Na rozgrzaną patelnie układamy cukinię i grillujemy z obi stron(...)pokarzą się charakterystyczne paski. Fetę kroimy w drobną kosteczkę, oliwki w paski a pomidorki rozkrawamy na pół. Na blasze do wyłożonej papierem do pieczenia układamy cukinię, układamy fetę, połówkę pomidora i kilka plasterków czarnych oliwek. Całość posypujemy ziołami i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawiamy na 5-10 min max do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ja zapiekałam 5 min na najwyższym
Piekielna Kuchnia Patidzisiejszy obiad był smakowity i sycący, nie wiem jak Wy ale lubię takie szybkie sałatki ;) Składniki (2 porcje): wędzona noga z kurczaka 0,5 średniej kapusty pekińskiej 6 pomidorków koktajlowych 0,5 zielonego ogórka 5 łyżek kukurydzy (bez dodatku cukru) sos (ja lubię dużo sosu): 4 łyżki domowego majonezu light 4 łyżki jogurtu sól, pieprz do smaku świeży(...)czosnek Sposób przygotowania: Kurczaka obieramy ze skóry, kości i ewentualnego tłuszczu, kroimy w kostkę Kapustę szatkujemy pomidorki kroimy w ćwiartki, a ogórka w większą kostkę układamy w misce kapustę, pomidory, kurczaka, ogórka, kukurydzę i wszystko polewamy sosem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmąki 20 gram drożdży 1/2 szklanki letniej wody łyżka oleju Sos koncentrat pomidorowy bazylia czosnek sól pieprz Ponad to 3 plastry szynki łososiowej pomidorki koktajlowe czarne oliwki ser mozzarella Zaczynamy od przygotowania ciasta. Mąkę wsypujemy do miski. Robimy wgłębienie i wlewamy wodę. Na koniec kruszymy drożdże i dokładnie mieszamy. Wyciągamy ciasto z miski(...)stolnicy. Tak przygotowane, dzielimy na 3 części, przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przyprawami i odkładamy. Szynkę i mozzarellę kroimy w cieniutkie paseczki. Pomidory kroimy na pół. Ciasto ugniatamy jeszcze raz, formujemy kule i wałkujemy. Gotowe placki smarujemy sosem, układamy plastry szynki, kawałki pomidorów, oliwki i mozzarellę. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego
KuukBuukkoktajlowe na pół. Świeże listki bazylii powtykać w nacięcia w kiełbasce. 3. Nafaszerować cukinię przygotowanymi składnikami. Powiem tak - tyle ile wejdzie :D Starajcie się jak najwięcej, bo czym więcej warzywek tym zdrowiej :) Na końcu wlać do hot-doga olej. 4. Wstawić do nagrzanego na 180*C piekarnika na 20 minut. Pałaszować na ciepło :) Można podawać z własnoręcznym sosem pomidorowym (pomidory
Zdrowie na języku :Pczęsto mieszając. W międzyczasie pokroić pierś kurczaka na niewielkie kawałki. Posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Dorzucić na patelnię i dobrze zrumienić. Kiedy kurczak będzie rumiany dodać pomidory z puszki. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Doprowadzić do wrzenia, gotować na średnim ogniu 3 minuty. Dodać serek mascarpone. Mieszać aż się rozpuści. Spróbować sos i w razie konieczności(...)doprawić. Do roztopionego sosu dodać dużą garść świeżej bazylii lub 1,5 łyżki suszonej. Dusić na małym ogniu jeszcze 5 minut.Udekorować można świeżymi listkami bazylii i/lub połówkami pomidorków koktajlowych lub innych małych.P.S. Niestety jakość zdjęć ostatnio pozostawia wiele do życzenia, ponieważ wieczory nie sprzyjają sesjom fotograficznym. Słońce w tym tygodniu nie bardzo ma ochotę się pokazywać się
W kuchni wieczoremtygrysy lubią najbardziej. Kawał soczystego steak'a z rostbefu wołowego. Z pieczonymi ziemniakami, masłem czosnkowym i sałatką z rukoli i pomidorów. Próbowałem wielu sposobów na przygotowanie steak'a, z sosem winnym, sosem pieprzowym, sosem balsamicznym, ale to właśnie ten sposób smakuje mi najbardziej. To proste danie i lubi proste składniki i dodatki. Do przygotowania steak'a użyłem: steak(...)rostbefu wołowego o grubości około 3 cm (około 250 gram), 20 gram masła, ząbka czosnku, 4 małych ziemniaków, 6 pomidorków koktajlowych, garści rukoli, oliwy, soli, świeżo mielonego czarnego pieprzu, soku z 1/2 cytryny, odrobiny suszonego rozmarynu. Klucz do przygotowania dobrego steak'a to solidny kawałek dobrej wołowiny. Ja osobiście najbardziej lubię rostbef, ale można przygotować steak'a również z antrykotu
Wyprawy kulinarnecebuli musiałam wykorzystać białą, więc salsa jest trochę mniej kolorowa. Niemniej - ciekawe i całkiem lightowe danie. Składniki (dla 4 osób): filet z dorsza sok z cytryny koperek 12 pomidorków koktajlowych pół pęczka natki pietruszki pół cebuli 2 łyżki oliwy łyżeczka soku z limonki pół łyżki octu Wykonanie: 1. Filet umyć i pokroić na małe kawałki. Ułożyć w misce, polać sokiem(...)cytryny i posypać koperkiem. Wstawić do lodówki na pół godziny. 2. W tym samym czasie przygotować salsę: pomidorki i cebulę pokroić w kostkę. Posiekać natkę i wymieszać z pomidorami i cebulą. Dodać oliwę, ocet i sok z limonki. Wymieszać. 3. Filety podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. 4. Filety podawać na kilku łyżkach salsy pomidorowej z ryżem
Pasja Smakuwitaminy C oraz E. Szpinak to bogactwo antyoksydantów, żelaza i kwasu foliowego. Pomidory swój cudowny kolor zawdzięczają likopenowi – barwnikowi będącemu jednocześnie niezwykle cennym przeciwutleniaczem. Co ciekawe, więcej likopenu zawierają pomidory poddawane działaniu temperatury. W dodatku, wszystkie te składniki kuszą swoją świeżością, zachwycają smakiem i raczą kolorami. Razem tworzą pyszne i zdrowe danie, którego przygotowanie nie nastręczy Wam trudności(...)dużo czasu. Składniki na 2 – 3 porcje: 1/2 szklanki komosy ryżowej ( quinoa ) 10 – 15 zielonych szparagów 3 spore garście szpinaku baby lub posiekanych dużych liści szpinaku około 20 pomidorków koktajlowych 1 mała cebulka lub 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy nierafinowana sól, czarny pieprz do smaku, po 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki
Even Better FoodBardzo smaczna sałatka, tylko podana od razu smakuje najlepiej. Składniki 150 g kaszy pszennej 250 g pomidorków koktajlowych 200 g świeżego ogórka 1 pęczek koperku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko. Ogórka kroimy wzdłuż, później na „piórka”. Solimy, odstawiamy by puścił wodę(...)Odsączamy. Pomidorki kroimy na połówki. Koperek siekamy. Oliwę, majonez, koperek mieszamy na gładko. Dodajemy do kaszy. Mieszamy. Do całości dodajemy pomidory i ogórki. Delikatnie mieszamy, doprawiamy pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchen