Pyszna, prosta, sycąca. To trzy słowa najlepiej opisujące sałatkę, którą chcę Wam dziś zaproponować. Na przepis natrafiłam przeglądając: UgotujmyTo.pl Zmianą jaką wprowadziłam są pomidorki koktajlowe i
Miksturownikniej dodać ulubione warzywa. Warzywa jak pomidory i rzodkiewki mają jeszcze dużo do życzenia…Nie mogę się doczekać lata i warzyw z ogródka, pachnących i ciepłych od słońca. Lekkie sałatki – ciecierzyca i tuńczyk Składniki: 100 g ugotowanej ciecierzycy 4 korniszony, małe 10 cm świeżego ogórka pęczek rzodkiewek 200 g pomidorków koktajlowych 200 g tuńczyka, u mnie w oleju
codojedzeniakażdym kotlecie układamy po 2 suszone pomidory, plasterki mozzarelli i listki bazylii. Zwijamy ciasno roladki - spinamy wykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut (pieczemy pod przykryciem). Podajemy z ulubionymi dodatkami (może być ryż z curry i sałatka z pomidorkami koktajlowymi). Smacznego :) - białka - 39 g - tłuszcze
Moje Kuchenne Rewelacjekamieniu do pizzy. SOS POMIDOROWY: - puszka pomidorów pelati - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka octu winnego z jabłek - sól - 2 ząbki czosnku w/w zmiksuj w blenderze, sos gotowy do pieczenia pizzy SKŁADNIKI NA WIERZCH DLA NIEGO: - sos pomidorowy, ser - młoda cebulka, szynka - wysokiej jakośći, świeże oregano, pomidorki koktajlowe SKŁADNIKI NA WIERZCH DLA NIEJ: - sos pomidorowy
SMYKWKUCHNIPyszna kolorowa sałatka, idealna na wiosenne dni. Zielone listki szpinaku, różowy grapefruit, chrupiąca ciecierzyca, plasterki rzodkiewki, oblane czerwienią pomidory, orzeźwiający ogórek, pestki dyni, a to wszystko
Food SquareTakie przekąski są idealne na babskie wieczory - nie wymagają długiego przygotowania, nie zawierają skomplikowanych składników, ciekawie smakują i ładnie wyglądają. Idealne na wieczór z winkiem i
Kulinarne Inspiracjepomidory z lodówki, ale produkty świeże i pachnące. Charakterowi sałatce nadają: ser pleśniowy, pokruszone orzechy, a przede wszystkim filet z kurczaka, marynowany wcześniej w maślance wymieszanej z wędzoną papryką. Całość łączy wytrawno-słodki dresing. Pomysł na przepis podpatrzyliśmy u amerykańskiej celebrytki kulinarnej Betty Crocker . Składniki: Mała podwójna lub jedna duża pierś z kurczaka 0,5 kg pomidorków koktajlowych(...)emulsję). Krok 5 Przy pomocy dwóch widelców porwij kurczaka na małe kawałki. Dodaj do misy z warzywami, polej dresingiem i wymieszać całość. Gotowe! Smacznego! Artykuł Sałatka z kurczakiem, truskawkami, pomidorami i serem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzteż zadowolony i dojada ostatki Do przygotowania sałatki (ok 6 porcji, całkiem sporych) potrzebujemy: – 1 kubek bulguru (przed ugotowaniem) – 1/2 zielonego ogórka (użyłam wężowego) – garść pomidorków koktajlowych (ok 10-12 sztuk) – mały słoiczek zielonych oliwek – suszony tymianek (domowy, nie z paczki) – 2 małe ząbki czosnku – 1 czerwoną paprykę – 1/2 cebuli(...)minut aż większość płynu się wchłonie. Po tym czasie zestawiamy z kuchenki, przykrywamy pokrywką na ok 5 minut, po czym chłodzimy. W tym czasie odsączamy oliwki, kroimy pomidory w ćwiartki, ogórka, cebulę i paprykę w kostkę. Czosnek obieramy, rozduszamy nożem i drobno siekamy. Na patelni prażymy nasiona słonecznika i lnu. W misce umieszczamy ostudzony bulgur, wszystkie pozostałe składniki. Całość skrapiamy
Szybko Tanio Smacznieciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki
Moja smaczna kuchniastronę ciepłych włoskich regionów. MUFFINY z POMIDORAMI i FETĄ Składniki: (na 14 sztuk) 340 g mąki 150 g cukru brązowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 100 ml śmietany 18% 7 łyżek oleju szczypta soli, pieprzu 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 100 g fety (można zastąpić też np. Lazurem) kilka pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli Przygotowanie: Mąkę mieszamy
Bon appetit mon amieMiały być tortellini z serem ricotta, mascarpone i szpinakiem, a wyszedł makaron tagliatelle w sosie serowo – szpinakowym z pomidorkami koktajlowymi. To było moje pierwsze podejście
ale Pyszniebrokuł 20 dag pieczarek 20 dag koktajlowych pomidorków 2 łodygi selera naciowego 1 cytryna 1 pęczek szczypiorku sól do smaku pieprz do smaku majonez Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, przelać wrzątkiem i osuszyć. Pieczarki dokładnie opłukać, cienko pokroić, skropić sokiem z cytryny, lekko posolić i gdy puszczą sok odlać na sicie. Pomidory również opłukać pokroić na pół, a seler pokroić
Tradycyjna KuchniaKurczak każdy wie jak wygląda i jak smakuje, ale co zrobić żeby smakował inaczej niż zwykle? Wystarczy dobrze go zamarynować i upiec np z pomidorkami koktajlowymi
Bernika - moj kulinarny pamietnikShot Soup ( 9 zł ) - krem z pomidorów udekorowany musem gorgonzola z delikatną nutą brandy Zupa Tom Kha Gai podana w wersji Shot Soup ( 9 zł ) - pikantna tajska zupa z kurczakiem na mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej Sałatka Ciepła Koza ( 18 zł ) - mix sałat z ciepłymi grzankami z serem kozim, pomidorkami koktajlowymi i sosem miodowym vinegrette, posypana prażonymi orzeszkami
Atlas Smakówkolację. Składniki: puszka ciecierzycy 10 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 10 oliwek czarnych bez pestek 100 g sera feta na sos: 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek oliwy z oliwek łyżeczka kuminu łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne garść świeżej mięty Ciecierzycę odsączyć z zalewy, miętę posiekać. Pomidory pokroić na połówki lub ćwiartki, a cebule
wyzwania kuchenne