szpinakiem, mozzarellą i małymi pomidorkami. Zdrowo i smacznie. Czas przygotowania i ilość porcji 45 minut, 4 porcje. Produkty pierś z kurczaka, mozzarella, 200 g szpinaku, 2 garście pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, sól, pieprz. Przygotowanie Pierś z kurczaka pokrój na cztery części. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj masłem i połóż na nim mięso. Przypraw je solą oraz pieprzem(...)mozzarellę i przekrojone na pół pomidorki. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak ser Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory
Fit&Fast Kitchenpomidorków koktajlowych lub 2-3 zwykłe 1-2 cebule łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu 2-3 ząbki czosnku lub płaska łyżeczka suszonego garść liści bazylii 3 łyżki oliwy (użyłam mniej świeżej bazylii, bo wykorzystałam domowej roboty bazyliową oliwę, tu znajdziecie przepis ) w oryginalnym przepisie jest również łyżeczka papryki, ale ja nie lubię jej połączenia z pomidorami na każde
greenscarfDzisiaj zachęcam Was do przygotowania pysznej, sycącej i naprawdę łatwej w przyrządzeniu tarty z pieczonym łososiem i pomidorkami koktajlowymi. Idealne danie na piątkowy obiad :) Składniki: 1
UgotowaćSkładniki (obiad dla 2,3 osób): - 12 gotowych taco - 1 filet z kurczaka - 1 cebula - kilka pieczarek - opakowanie pomidorków koktajlowych - kilkanaście oliwek czarnych i zielonych - pół
Corner With RecipesW ramach naszych zachęt do spożywania szpinaku przedstawialiśmy już potrawę bazującą na makaronie. Zawierała ona również smażonego kurczaka oraz pomidorki koktajlowe. Poniżej prezentujemy danie teoretycznie podobne
Kulinarna PokusaKolejny przepis z udziałem szparagów. Tym razem przygotowałam je z białą kaszą gryczaną, piersią z kurczaka, fetą, pomidorkami koktajlowymi i uprażonymi ziarnami słonecznika. Danie jest smaczne
Oryginalny smakSałatka z brokułem i fetą idealna na drugie śniadanie. Składniki: 1 mały brokuł 100 g sera feta (tj. 1/2 tradycyjnego opakowania) 100 g
Ugotowaćkostkę 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 250 g zielonych szparagów, z przyciętymi zdrewniałymi końcówkami, pokrojnych na 2 cm kawałki 200 g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki 1/4 szklanki półsłodkiego czerwonego wina 1/2 szklanki startego parmezanu 1/4 szklanki mascarpone garść liści bazylii, posiekanych 250 g makaronu, ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu sól(...)łyżką cedzakową do miski. Do tej samej patelni dodaj masło, włóż cebulę i czosnek i smaż przez przez 2 minuty. Dopraw delikatnie solą i pieprzem. Dodaj szparagi, pieczarki i pomidory i smaż aż szparagi przestaną być surowe ale wciąż chrupiące, przez 3-4 minuty. Dodaj wino i gotuj zdrapując przypieczone drobinki z dna patelni aż odparuje, po czym wmieszaj karkówkę
karmelowytechniczne, bo każdemu zdarzają się drobne potknięcia, ale brak smaku krewetek, znikoma ilość sosu i mdły smak przekreśliły to danie w moich oczach. Jedynym mocnym punktem były pyszne pomidorki koktajlowe, ale nawet one nie potrafiły poprawić sytuacji. Droga Korbo — danie do poprawki! Druga pasta, czyli makaron strozapretti z ośmiornicą i orzechami w sosie serowo-śmietanowym oceniam na plus. Smak może(...)tapenadę z oliwek i suszonych pomidorów. Krewetki w tempurze z 3 sosami: mango, limonkowym i kabayaki. Carpaccio z marynowanego antrykotu z roszponką, serem kozim i czosnkiem niedźwiedzim. Smardze faszerowane musem z kurczaka podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Boczniaki podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Tagliatelle al nero di seppia z krewetkami, pak choi i pomidorkami koktajlowymi. Makaron strozapretti z carpaccio
Food Squaresporządzana z drobnoziarnistej bulgur, przecieru pomidorowego lub świeżych pomidorów, świeżych ogórków, papryki lub pasty z pieczonej z papryki, cebuli i świeżych ziół. Sałatka z serem mozzarella, kaszą bulgur i czarnymi oliwkami. Składniki: ¼ sałaty lodowej pokrojonej w cienkie paski ½ szklanki suchej drobnej kaszy bulgur, opakowanie – ser mozzarella, czarne oliwki, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół 1 łyżeczka masła, 1 łyżeczka oliwy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębułeczki pełnoziarniste 2 łyżki oliwy z oliwek 300g pomidorków koktajlowych 3 ząbki czosnku 5 łyżek posiekanej świeżej bazylii sól i pieprz do smaku Wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, góra- dół. Bułeczki kroimy na pół i polewamy oliwą, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Do miseczki dodajemy pokrojone na dość małą kostkę pomidory, przeciśnięty czosnek przez praskę i posiekaną bazylię. Mieszamy
Apetyt na Zielonesera koziego PRESIDENT; 3 sztuki pomidorków koktajlowych (60 g); czosnek niedźwiedzi; papryka chili; świeży tymianek. Zaczynamy. Na samym początku ubijam jajka na puszystą masę wraz z jogurtem oraz przyprawami. Rozgrzewam patelnię z łyżeczką oliwy i wylewam masę, a następnie układam pokrojony ser kozi w paseczki oraz połówki pomidorów. Całość smażę na małym ogniu pod przykryciem
Życie na widelcukulka mozzarelli Galbani 1 plaster cukinii 3 pomidorki koktajlowe Kilka listków świeżej bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka orzeszków piniowych Ewentualnie sól i pieprz Sposób przygotowania: Wydrążamy środek mozzarelli tworząc z niej „miseczkę”. Na łyżce oliwy podsmażamy lekko osoloną cukinię pokrojoną w kostkę, a gdy zmięknie dodajemy kawałki pomidora i posiekaną bazylię. Jeśli lubimy ostrzejsze smaki- możemy dodać
Kuchnia w czekoladzieprostokąt twardej fety mały ogórek szklarniowy kilkanaście pomidorków koktajlowych lub śliwkowych mini, mogą być w 2 kolorach (czerwone i żółte) pół puszki kukurydzy 2 łyżki posiekanego szczypiorku kilkanaście dowolnych oliwek bezpestkowych 1 łyżeczka płynnego miodu 4 łyżki octu jabłkowego lub winnego 3 łyżki oleju (użyłam z czosnkiem bazylią i suszonymi pomidorami) pieprz i sól zioła do sałatek ok. 1 łyżeczki
Czerwień i błękitzamiast tego polać danie lekko przesmażonymi pomidorkami koktajlowymi na klarowanym maśle, z cebulką lub bez. Składniki: Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki ostrej papryki Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych - zamiennie możecie użyć kilka pieczarek Przyprawy: bazylia, oregano, lubczyk
Zasmakuj Kuchniprzecier pomidorowy. Następne w kolejności są papryka, pomidor i mleko kokosowe. Kilka minut i dodajemy zmiksowane orzeszki i krewetki. Na samym końcu dodawać będziemy kolendrę. Wszystko pod przykrywką i małym/średnim ogniu. Po dodaniu wszystkich składników dusimy jeszcze z 10 minut. Jemy na ciepło! Aby składniki się "przegryzły" pozwólmy koktajlowi ostygnąć. Po ponownym odgrzaniu będzie o wiele smaczniejsze
Smaki Brazyliiwrzucałam do wysokości szyjki słoika różne odmiany pomidorków koktajlowych, gdzieś pośrodku wkładając jeszcze imbir, liść laurowy i bazylię. W dwóch szklankach rozpuściłam w wodzie sól i cukier i wlałam roztwory do słoików. W innym naczyniu wymieszałam wodę(resztę wody) i ocet do zalewy octowej i wlałam do słoika przeznaczonego na pomidory marynowane w occie. Drugi słoik napełniłam wodą do wysokości
Weekendy w domu i ogrodzieKolorowy i pyszny dodatek do obiadu. Składniki (na 2 -4 porcje): - 1 brokuł (świeży lub mrożony) - papryka czerwona - pomidorki koktajlowe - jogurt naturalny - nasiona słonecznika - sól, pieprz
Kuchnia Ellie