Przepis ) 100 g mix sałat 100 g sera feta 10 sztuk pomidorów koktajlowych 10 sztuk czarnych oliwek Sos: francuski sos sałatkowy (np. Knorr) 2 łyżki oleju lnianego 2 łyżki wody Przygotowanie: Sos sałatkowy mieszać z olejem i wodą. Ser feta pokroić w kostkę, pomidorki w ćwiartki, a oliwki w krążki. Do miski
KuchniaWeDwoje.plniewielki melon 1 szkl. ugotowanego brązowego ryżu 1 peczek rzodkiewek kilka pomidorów koktajlowych pół papryki pół puszki kukurydzy sos; sok z jednej cytryny sól, pieprz, Melona przekroić na pół, wyjąc pestki i wydrążyć miąższ za pomocą łyzki do melona. Rzodkiewke pokroić w plastry, pomidorki przekroić na pół, paprykę w kostke a kukurydze odsaczyc. Wszystkie składniki połaczyc
Radość kipiąca uśmiechem.schabu. Kolorowa Sałatka warzywna z miętą, polecam! Składniki: 1/4 sałaty lodowej, 6 pomidorów koktajlowych, 3 łyżki mieszanki meksykańskiej (fasola czerwona, kukurydza, groszek, marchewka), 1/2 zielonego ogórka 1 łyżka sosu chrzanowego Winiary sól i pieprz do smaku kilka listków świeżej mięty Sałatę lodową kroimy w kostkę, pomidorki w ćwiartki, a ogórka w dużą kostkę nie obierając go ze skórki. Listki mięty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięplastry prawdziwego sera feta (200 g) od Greckie Przysmaki 2 mniejsze pomidorki * (100 g) ½ szklanki czarnych oliwek (60 g**) ogórek zielony *** (210 g) ¼ czerwonej cebuli (30 g) ½ łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki oliwy z oliwek “ZE WSI” (20 g) od Greckie Przysmaki * można użyć pomidorów koktajlowych ** użyłam akurat oliwek bez pestek *** można użyć ogórków gruntowych Czas przygotowania
WegePrzepisplastry prawdziwego sera feta (200 g) od Greckie Przysmaki 2 mniejsze pomidorki * (100 g) ½ szklanki czarnych oliwek (60 g**) ogórek zielony *** (210 g) ¼ czerwonej cebuli (30 g) ½ łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki oliwy z oliwek “ZE WSI” (20 g) od Greckie Przysmaki * można użyć pomidorów koktajlowych ** użyłam akurat oliwek bez pestek *** można użyć ogórków gruntowych Czas przygotowania
WegePrzepiszaległości kulinarne. Dzisiaj proponuję pyszną sałatkę. :) ZAPRASZAM!!! SKŁADNIKI: Opakowanie rukoli Pomidory koktajlowe ok. 10 szt. Mozzarella Czarne oliwki ok. 15 szt. Kukurydza konserwowa Jogurt naturalny Przyprawy (curry, zioła prowansalskie, sól, ostra papryka, czosnek granulowany) Rukolę wsypujemy do dużej miski (większe listki rwiemy na mniejsze kawałki). Pomidorki kroimy na ćwiartki, oliwki w plasterki, a mozzalellę w drobną kosteczkę
Zdrowo i kolorowodymki ze szczypiorem , 5 pomidorów koktajlowych czerwonych , 5 pomidorów koktajlowych żółtych , 1 średni świeży ogórek , 2 garście ziaren słonecznika. Z cykorii usunąć zewnętrzne liście oraz zielone końcówki, a ze środka wyciąć głąb. Cykorię poszatkować drobno. Papryczkę posiekać drobno. Szczypior pokroić drobno, dymkę posiekać. Pomidorki przeciąć na pół i wycisnąć pesteczki - mogą
Codzienna kuchnia niecodziennaostatnich plonów. Miniony weekend spędziłam zatem na sprzątaniu szklarni i jej okolic. Zebrałam sporo orzechów i ostatnie pomidory. Pomidory powsadzałam w słoiki, w zimie zjemy z ochotą. Takie pomidorki w zalewie robię od lat. Są bardzo smaczne i aromatyczne. Po otwarciu słoika można je przetrzeć do zupy czy sosu pomidorowego. U nas jednak najlepiej schodzą podane w całości(...)kolacji. Zajadamy wraz z dodatkami, cebulką, czosnkiem a i zalewą rownież nie gardzimy :) Polecam. Składniki - pomidory ( najlepiej jędrne, twarde i nie za duże, mogą być i zwykłe i koktajlowe ) - cebula - czosnek - gorczyca - pieprz ziarnisty Zalewa - 1 litr wody - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżka soli kamiennej Wykonanie Zaczynam od przygotowania zalewy : wodę zagotowuję, dodaję do niej sól i cukier, mieszam
Kuchnia z widokiem na ogródaromatyczne , ale i niesamowicie soczyste!Podane z dzikim ryżem tworzy danie nie tylko smaczne , ale i zdrowe!Spróbujcie!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* filet z kurczaka – ok. 300 g* pomidory koktajlowe – 200 g* mozzarella – 100 g* czarne oliwki – 50 g* sól – 1 łyżeczka* pieprz – 1 szczypta* papryka ostra – 1 szczypta* oliwa z oliwek(...)oczyszczamy , kroimy na 2 kawałki , delikatnie rozbijamy.Nacieramy solą , posypujemy pieprzem i odrobiną ostrej papryki.Odstawiamy na ok. 15 minut.Po tym czasie układamy je w naczyniu żaroodpornym.Przykrywamy plastrami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi.Dodajemy pokrojone na pół oliwki i posiekaną świeżą bazylię.Całość posypujemy odrobiną soli i polewamy oliwą z oliwek.Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 25-30 minut.( Jeśli
Ostra na SłodkoSałatki są ciekawą alternatywą dla kanapek - na drugie śniadanie :) Odpowiednio skomponowane dostarczają wszystkich potrzebnych składników odżywczych :) Składniki : 80 g tuńczyka z puszki garść sałaty np. lodowej
Chocolate Muffin BlogSkładniki: 1/2 główki sałaty ogórek zielony 6 pomidorów koktajlowych 1/2 szklanki czarnych oliwek 1 mała cebula 200 g sera feta sos 4 -5 łyżek oliwy 0,5 łyżeczki oregano 1 łyżeczka cytryny pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki na sos wymieszać razem. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki kroimy na ćwiartki, a ogórka i cebulę w pół plasterki. Ser kroimy
magiczna kuchnia Kasimłodych małych ziemniaków 1/2 pęczka rzodkiewki 7 pomidorów koktajlowych śliwkowych 1/3 pęczka szczypiorku 1/3 pęczka koperku 5 liści sałaty masłowej 1/2 papryczki chili sól, pieprz czerwony 2 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu greckiego Zimniaki dokładnie szoruję i skrobię. Gotuję w osolonej wodzie i studzę. Rzodkiewki kroję w wąskie paski, pomidorki kroję w plastry, papryczkę chili drobno, koper i szczypiorek kroję
wesoła kuchniasałatkę. Poranna orzeźwiająca sałatka z pomarańczami: mix sałat, pomarańcza, pomidorki, szczypiorek i sos z oliwy, soku z pomarańczy, octu balsamicznego i odrobiny pieprzu cayenne. Polecam również przepisy na: Sałatka owocowa z bakaliami Sałatka owocowa Sałatka z kurczakiem i ananasem Orzeźwiająca sałatka z pomarańczami jest lekka, świeża i smaczna. 4 pomidory koktajlowe garść Mix sałat z rukolą i radicchio 1 pomarańcza
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięobiad i na spacer! Składniki; 20 dag pomidorów koktajlowych 1 łyżka miodu 3 łyżki oliwy ok. pół litra rosołu lub bulionu warzywnego 1 cebula 3 żabki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego ok. szklanka białego ryżu 1 łyżka octu jabłkowego 20 dag krewetek (ja użyłam mrożonych) sól, pieprz, zielona pietruszka Przygotowanie; Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Na patelni rozgrzewamy
Radość kipiąca uśmiechem.