aromatyczne , ale i niesamowicie soczyste!Podane z dzikim ryżem tworzy danie nie tylko smaczne , ale i zdrowe!Spróbujcie!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* filet z kurczaka – ok. 300 g* pomidory koktajlowe – 200 g* mozzarella – 100 g* czarne oliwki – 50 g* sól – 1 łyżeczka* pieprz – 1 szczypta* papryka ostra – 1 szczypta* oliwa z oliwek(...)oczyszczamy , kroimy na 2 kawałki , delikatnie rozbijamy.Nacieramy solą , posypujemy pieprzem i odrobiną ostrej papryki.Odstawiamy na ok. 15 minut.Po tym czasie układamy je w naczyniu żaroodpornym.Przykrywamy plastrami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi.Dodajemy pokrojone na pół oliwki i posiekaną świeżą bazylię.Całość posypujemy odrobiną soli i polewamy oliwą z oliwek.Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 25-30 minut.( Jeśli
Ostra na SłodkoSałatki są ciekawą alternatywą dla kanapek - na drugie śniadanie :) Odpowiednio skomponowane dostarczają wszystkich potrzebnych składników odżywczych :) Składniki : 80 g tuńczyka z puszki garść sałaty np. lodowej
Chocolate Muffin BlogSkładniki: 1/2 główki sałaty ogórek zielony 6 pomidorów koktajlowych 1/2 szklanki czarnych oliwek 1 mała cebula 200 g sera feta sos 4 -5 łyżek oliwy 0,5 łyżeczki oregano 1 łyżeczka cytryny pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki na sos wymieszać razem. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki kroimy na ćwiartki, a ogórka i cebulę w pół plasterki. Ser kroimy
magiczna kuchnia Kasimłodych małych ziemniaków 1/2 pęczka rzodkiewki 7 pomidorów koktajlowych śliwkowych 1/3 pęczka szczypiorku 1/3 pęczka koperku 5 liści sałaty masłowej 1/2 papryczki chili sól, pieprz czerwony 2 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu greckiego Zimniaki dokładnie szoruję i skrobię. Gotuję w osolonej wodzie i studzę. Rzodkiewki kroję w wąskie paski, pomidorki kroję w plastry, papryczkę chili drobno, koper i szczypiorek kroję
wesoła kuchniasałatkę. Poranna orzeźwiająca sałatka z pomarańczami: mix sałat, pomarańcza, pomidorki, szczypiorek i sos z oliwy, soku z pomarańczy, octu balsamicznego i odrobiny pieprzu cayenne. Polecam również przepisy na: Sałatka owocowa z bakaliami Sałatka owocowa Sałatka z kurczakiem i ananasem Orzeźwiająca sałatka z pomarańczami jest lekka, świeża i smaczna. 4 pomidory koktajlowe garść Mix sałat z rukolą i radicchio 1 pomarańcza
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięobiad i na spacer! Składniki; 20 dag pomidorów koktajlowych 1 łyżka miodu 3 łyżki oliwy ok. pół litra rosołu lub bulionu warzywnego 1 cebula 3 żabki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego ok. szklanka białego ryżu 1 łyżka octu jabłkowego 20 dag krewetek (ja użyłam mrożonych) sól, pieprz, zielona pietruszka Przygotowanie; Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Na patelni rozgrzewamy
Radość kipiąca uśmiechem.insalata pantesca. 500 g ziemniaków 300 g pomidorów koktajlowych 20 g kaparów cebula czerwona 5 łyżek oliwy 30 g czarnych oliwek 1/2 szklanki octu z czerwonego wina sól, pieprz, oregano bazylia Ugotowane osolone ziemniaki kroimy na plasterki. Pomidory kroimy na pół i wyciskamy. Cebulę kroimy w piórka i mieszamy z ziemniakami, pomidorkami, dodajemy kapary, czarne oliwki. Polewamy oliwą oraz octem
Bon Ton Italiaziemniaków 30 dag pomidorów koktajlowych 1 słoiczek oliwek czarnych 3 gałązki rozmarynu 5 ząbków czosnku sól i pieprz do smaku olej do smażenia lub masło klarowane Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować!). Następnie na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć ziemniaki na rumiano i pod koniec wrzucić pomidorki (uważać aby się nie rozpadły). Ułożyć na półmisku
Tradycyjna Kuchniaczerwone chili, cienkie plasterki 250 g koktajlowych pomidorów sól i czarny pieprz do smaku skórka i sok z połowy cytryny garść liści świeżej bazylii Ugotuj tagliatelle al dente w osolonej wodzie. Suchy makaron wymaga dłuższego gotowania. Rozgrzej oliwę na patelni. Delikatnie podsmaż czosnek i chili, tak aby się nie zrumieniły. Dodaj pomidorki i smaż aż pomidorki się zmarszczą. Dopraw
codojedzeniakilkanaście koktajlowych • 1 puszka ananasów • 5 jajek • ok. 10 łyżek sosu chilli słodki Thai Wykonanie: • Kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać solą, pieprzem i ziołami. • Usmażyć na oleju, podlać sosem sojowym i poddusić aż odparuje. Wystudzić. • Sałatę lodową pokroić na większe kawałki. • Ogórek obrać i pokroić w półkrążki. • Małe pomidorki pokroić
To co kochamopakowanie pomidorów koktajlowych 250 g opakowanie setka kremowego Arla Apetina z czosnkiem i ziołami 150 ml octu balsamicznego 2 g agaru Wykonanie: Ocet łączymy z agarem i doprowadzamy do wrzenia. Chwilkę gotujemy i odstawiamy aby delikatnie ostygło. Następnie nabieramy płyn w strzykawkę i z wysokości ok 15 cm wpuszczamy po kropelce do mocno schłodzonego oleju. Pomidorki myjemy, osuszamy
Malinowe Pocałunkizielonego, 1 pomidor koktajlowy, ser żółty w kawałku, 12 plasterków oliwek, pieprz zielony świeżo mielony, 12 liści szpinaku, ziarna kapary. Przygotowanie: Tuńczyka odcedzamy z nadmiary sosu własnego i mieszamy z bryndzą. Jajka przekrawamy po długości na połowę. Na każde jajko nakładamy tuńczyka z bryndzą. Myszkom z oliwek robimy uszka, z ziaren pieprzu oczka, a z kawałeczków pomidorka buźki. Z połowy
Moniki Smakołykipomidorków koktajlowych1 mała czerwona cebula100 g sera fetana sos: sok z 1 cytryny, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, po 1/2 łyżeczki mielonego kuminu, pieprzu cayenne lub ostrej papryki, soli i pieprzuposiekana natka pietruszki lub świeża miętaPrzygotowanie:Ciecierzycę oraz oliwki opłucz z zalewy. Oliwki należy pozbawić pestek. Pomidory pokrój w kostkę, a jeżeli używasz koktajlowych, przekrój je na połówki. Cebulę
Chilli Czosnek i Oliwapomidory koktajlowe 1 szklanka makaronu penne 100 g łososia sałatkowego 5 gałązek natki pietruszki 3 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz olej Brokuły gotuję aldente w osolone wodzie. Tak samo gotuję makaron.Cukinię kroję na plastry i przesmażam na oleju na patelni grillowej. Rukole myję i połowę większą układam na talerzu. Dodaję makaron, plastry cukinii, oliwki, kawałki łososia, połówki pomidorków. Resztę
wesoła kuchniakoktajlowych pomidorów garść liści bazylii 2 dymki czarny pieprz do posypania Zacznij od ciasta na spód pizzy. Rozpuść drożdże w letniej wodzie, wlej oliwę, dodaj obie mąki, sól i zagnieć ciasto. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut. Kiedy ciasto już wyrośnie wyłóż na blat i rozwałkuj na placek o grubości 1cm. Posmaruj spód romesco. Przekrój pomidorki
codojedzenia