pomarańczowa - 1000 przepisów (strona:27/67)

Muffiny drożdżowo-pomarańczowe 240

Moja córka uwielbia drożdżówkę z kruszonką. Dzisiaj upiekłam jej drożdżówkę, ale ciut w innej postaci, ponieważ jako muffiny. Dodałam świeży sok pomarańczowy dzięki czemu drożdżowe muffiny mają delikatny posmak pomarańczy. Składniki:    300g mąki    40g masła    2 żółtka    1/3 szklanki ciepłego mleka    0,5 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy

Amatorka kuchenna
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 128

okazji organizować przyjęcie dla znajomych i rodziny. Jak przystało na przyjęciu nie może zabraknąć łakoci :). Tym razem w słodkim menu znalazły się: ciasto "Anielski puch", ciasto "Waniliowiec", tort pomarańczowy z białą czekoladą oraz "Jabłkowe róże". Dziś prezentuję Wam "Jabłkowe róże". Nie są trudne w wykonaniu, a efekt jest świetny. Kolejne przepisy niebawem. Dla kogo:  dla poszukujących łatwego przepisu

Mania Wypiekania
Sernik idealny 166

serek homogenizowany. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. Na tym etapie możemy dodać np. aromat, skórkę z cytryny lub pomarańczy, odrobinę likieru pomarańczowego. W osobnej misce ubijamy białka na pianę i małymi porcjami dodajemy pianę do masy serowej, mieszamy łyżką - nie używamy już miksera. Po połączeniu składników przelewamy masę do formy i uderzamy

Gotowanie i blogowanie
ecoMalwa - poczuj jak smakuje zdrowie :) 129

zimno i ciepło :)  OLEJEK Z NASION MARCHWI Olej z pestek marchwi to 100%, naturalny, zimnotłoczony olejek służący do celów kosmetycznych. Jak możecie zauważyć na zdjęciu jest barwy mocno pomarańczowej. Bogaty w beta-karoten, kwasy tłuszczowe, w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy. Jest źródłem witamin: A, B, C, E, F. "Doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę, dlatego doskonały jest

Zdrowie na języku :P
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 163

płynącej - edycja 2 --------- I wpisy zgłoszone na Durszlaku: Sałatka z wedzonym pstrągiem i pomarańczą autorka: Patrycja (mikimama)  | blog: Czerwień i błękit Roladki z kurczaka z figami w sosie pomarańczowym autorka: Patrycja (mikimama)   | blog: Czerwień i błękit Śledzie z egzotyczną nutą autorka: Patrycja (mikimama)  | blog: Czerwień i błękit Zielony koktajl autorka: Łucja  | blog: 777 przepisów mostownicy Łucji

Weekendy w domu i ogrodzie
BABECZKI POMARAŃCZOWE Z KREMEM CZEKOLADOWYM 139

Mój mąż złożył mi zamówienie na babeczki. Ale takie zakrapiane alkoholem. I żeby były puszyste, mięciutkie i mocno aromatyczne. Podałam mu więc takie prosto od serca mocno pomarańczowe i mocno czekoladowe z nutą alkoholu. Posmakowały i to bardzo. Polecam więc i Wam.    Składniki: 1 szkl cukru 25 dag mąki 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia op.cukru waniliowego

Z Majeczką w kuchni
Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady 202

śmietany 30 lub 36% tłuszczu (nie musi być gęsta) 50g miękkiego masła szczypta soli opcjonalnie – aromat waniliowy, rumowy lub migdałowy zamrożone owoce żurawiny (polskiej drobnej lub wielkoowocowej) kandyzowana skórka pomarańczowa lub cytrynowa

Karo in the Kitchen
Tort czekoladowy z żurawiną 225

łyżka cukru pudru 4 płaskie łyżeczki żelatyny 6-7 łyżek wody 150g suszonej żurawiny 120-150ml słodkiej brandy – cherry brandy (można zastąpić wiśniówką lub sokiem pomarańczowym) Dodatkowo: 250-260g żurawiny do mięs (ze słoiczka) zielony i czerwony marcepan (można użyć białego + barwniki) Wierzch i boki: 650-700g śmietany kremówki 30% lub 36% 4-5 łyżek cukru

Mała Cukierenka
Razowe pierniki. 139

żeby powstała odpowiednia konsystencja. Kolorowy lukier uzyskałam metodą domową (oprócz błękitu i jasnozielonego, który wyjątkowo zrobiłam za pomocą  barwników) dodając w niewielkich ilościach różnych produktów spożywczych: Żółty - kurkuma Pomarańczowy - kurkuma i sok z buraka; ewentualnie sok z marchewki Ciemnozielony - odrobina soku ze szpinaku i młody jęczmień w proszku. Fioletowy - sok z jagód i sok z buraka Może się zdarzyć

Powiedz dietom nie
Christmas Mince Pie z Angli 135

foremki na muffiny okazały się równie dobre. Składniki: nadzienie: 700 g rodzynek (pomieszane sułtanki, koryntki i kalifornijskie) 300 g cukru trzcinowego 250 g jabłek 125 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 50 g orzechów włoskich 100 ml brandy ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ½ łyżeczki zmielonych goździków ½ łyżeczki imbiru sok i skórka otarta z 1 cytryny ciasto: 900 g mąki pszennej razowej

Mama Gotuje
Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 261

mleka 1 łyżka płynnego miodu 150g miękkiego masła 82% tłuszczu 1 łyżka masła, zimnego z lodówki 1 łyżka masła, rozpuszczonego 50g kandyzowanej skórki z cytryny 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżka mąki do osypania bakalii POTRZEBNE – 2 drewniane lub metalowe długie patyczki do szaszłyków, do zawieszenia i studzenia babki – FORMA PAPIEROWA NA JEDNĄ babkę o 16cm średnicy

Karo in the Kitchen
Pomarańczowe mleko konopne 187

sklepach można kupić przepyszny napój sojowy o różnych smakach, m.in. pomarańczowy. Zachciało mi się takiego w domu, ale w zdrowszej wersji - konopnej. Na pewno słyszeliście o tym, że konopie (nie mówię o indyjskiej lecz o siewnej), są bardzo zdrowe. Mają idealny stosunek kwasów Omega-6 do Omega-3 - 3:1, są wspaniałym źródłem białka (zawierają, aż 10 aminokwasów

Co na wege obiad?
trufle z nutą pomarańczową 92

Polecam trufle własnej roboty ze skórka pomarańczową

Ugotujmy Coś
trufle z masą krówkową 99

Polecam trufle z masą krówkową i ze skórka pomarańczową

Ugotujmy Coś