pomarańcze - 5663 przepisów (strona:156/378)

SuperSmoothie: banan-szpinak-kiwi-daktyle 131

łyżeczka wiórek kokosowych - 5 daktyli - 1 zwykła pomarańcza - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-daktyle 100

SuperSmoothie:  banan-szpinak-pomarańcza-daktyle Dla mnie to smoothie jest zdecydowanym zwycięzcą;) Przepyszne :) Składniki: - 3 dojrzałe banany                         - łyżka suszonych jagód goji - 1 mrożony banan(...)łyżeczki mielonej guarany - 1 duża pomarańcza                      - 1 łyżeczka wiórek kokosowych - kilka daktyli - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańczę obrać z grubej

Wegańska kuchnia orientalna
Orzeźwiająca sałatka z kurczakiem 206

grzankami jako lekką przekąskę w środku dnia lub przygotować na przyjęcie gości. Na obecne upały idealna. Składniki: 1 sałata lodowa 1 podwójna pierś z kurczaka 2 kiwi 2 pomarańcze sos 4 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki tymianku szczypta(...)estragonu 1 łyżeczka miodu sól pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie i pokroić w kostkę Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Kiwi obrać i pokroić w półplasterki Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki. Wszystkie składniki sosu razem wymieszać. Na talerzu ułożyć warzywa mięso i owoce i polać sosem. orzeźwiająca sałatka z kurczakiem

O kuchni z uczuciem
Mus pomarańczowo-bananowy 120

Składniki: pomarańcz (1 szt.) banan (1 szt.) Czas przygotowania: 5 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Obieramy i kroimy owoce. Przy pomocy blendera zamieniamy

Weganka gotuje
Recenzja "Jedz to co kochasz kochaj to co jesz" 110

wreszcie rozdział Jedz : potrawy dla całej rodziny skomponowane tak aby były smaczne i zdrowe: Mój ulubiony przepis: Sałatka szpinakowa z pomarańczami: Sałata 350 gr szpinaku 1 średnia pomarańcza pokrojona w kostkę ½  cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę 1 puszka krojonych kasztanów wodnych Dressing: Po 2 łyżki  - oleju rzepakowego, keczupu, octu jabłkowego, sosu woscestershire 4 łyżki soku pomarańczowego

AZgotuj!
Pijane pomarańcze smażone, w białym winie 167

Spróbujecie i podzielcie się wrażeniami 2 łyżki rumu 1 pomarańcza 2 jaja pół łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki wytrawnego wina   2 łyżki cukru 2/3 szklanki mąki ( u mnie bezglutenowa do naleśników)  olej do smażenia  Pomarańcze pokroić w równe pół cm krążki i zalać rumem. Odstawić.Oddzielić białka i ubić pianę. Mąkę przesiać z proszkiem

AZgotuj!
Sałatka z cytrusów i szpinaku 118

Składniki: 100 g szpinaku 1 pomarańcza pół melona około 250-300 g 1 grejpfrut kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej 1 cebulka dymka Dressing: 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Szpinak umyć, osuszyć. Pomarańczę i grejpfuta obrać, usunąć błony. Melona obrać pokroić w kosteczkę. Cebulkę posiekać. Przygotować dressing umieszczająć wszystkie skłądniki

Moja Galeria Smaku
Koktajl z selerem naciowym 122

działanie oczyszczające. Poza tym likwiduje obrzęki, wzmacnia włosy i odżywia skórę. Więcej zalet chyba przedstawiać już nie trzeba :) Składniki: 1 łodyga selera naciowego świeżo wyciśnięty sok z 1 pomarańczy 1 mango 1 marchewka 1 szklanka wody niegazowanej Owoce i warzywa obrać. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować

Moja Galeria Smaku
Koktajl selerowo-pomarańczowy 115

zawierał w składzie trochę egzotyczne mango. Dzisiaj wymieniłam je na bardziej swojskie jabłko i wyszedł równie pyszny koktajl. Polecam! Składniki: 1 łodyga selera naciowego świeżo wyciśnięty sok z 1 pomarańczy 1 jabłko 1 marchewka 1 szklanka wody niegazowanej Owoce i warzywa obrać. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować

Moja Galeria Smaku
Koktajl banan-kiwi-pomarańcza 167

Witaminowy zastrzyk energii. Tym jednym koktajlem zapewnimy sobie dzienną dawkę witaminy C. Ponadto pomarańcza dostarczy witaminy B. Kiwi witaminę E, K oraz potas. Wszystkie te owoce są również źródłem cennego błonnika. Polecam! Składniki na 2 porcje: z przepisu z bloga Moja Delicja 1 banan 1 pomarańcza 1 kiwi 1/2 szklanki wody Owoce obrać ze skórki. Pokroić na kawałki i przełożyć

Moja Galeria Smaku
Koktajl ananas-marchewka-pomarańcza 131

błonnika pokarmowego, który pęcznieje i wypełnia żołądek, dając uczucie sytości na dłuższy czas. Błonnik ten również wspomaga proces detoksykacji organizmu. Składniki na 3 porcje: 1/2 ananasa 1 marchewka 1 pomarańcza 2 szklanki wody Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Tak samo postąpić z marchewką i pomarańczą. Do blendera wlać wodę, dodać wszystkie składniki i zmiksować. Na zdrowie

Moja Galeria Smaku
Sałatka z rzodkiewek i pomarańczy 97

Lekka i orzeźwiająca sałatka w sam raz na ciepłe dni Składniki: 1 pęczek rzodkiewek 1 ogórek 1 duża pomarańcza 2 cebulki dymki 1 łyżka oliwy 1,5 łyżki octu jabłkowego 1/2 łyżki miodu sól, pieprz garść mięty Rzodkiewki i ogórka pokroić na kawałki. Pomarańczę obrać ze skórki, pokroić na plasterki. Dymkę posiekać. W miseczce wymieszać składniki na dressing: oliwę, ocet

Moja Galeria Smaku
Zielony koktajl z roszponką 130

Najczęściej zielone koktajle przygotowuje się ze szpinakiem i jarmużem, ale roszponka i inne sałaty również świetnie nie do tego nadają. Spróbujcie ;) Składniki: 40 g roszponki 1 pomarańcza 1 jabłko 1/2 - 1 szklanka wody Pomarańczę i jabłko obrać ze skórki. Jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. W razie potrzeby dodać więcej wody

Moja Galeria Smaku
Sałatka fitness - Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego 206

SKŁADNIKI: 1 grapefruity 1 pomarańcza garść rodzynek 1 łyżka miodu PRZYGOTOWANIE: Przygotuj sos: sok z 1/4 pomarańczy, sok z 1/4 grapefruita i 1 łyżka miodu. Wymieszaj. Pozostałe części owoców filetujemy

ClauditteMissCooking
Seromakowiec. 771

skórki pomarańczowej lub cytrynowej ewentualnie kilka kropel aromatu pomarańczowego lub cytrynowego      Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, dodajemy twaróg, jajka, białka, budyń, śmietanę, skórkę z pomarańczy i ewentualnie aromat. Wszystko dokładnie miksujemy, ale nie za długo, masa ma być gładka, ale zanadto nienapowietrzona . Tak przygotowana masę serową delikatnie wylewamy na podpieczony makowiec, wyrównujemy wierzch

Rozpustne gotowanie