pudrem, stopniowo dodajemy wystudzone wiórki kokosowe i białka. Mieszamy do chwili połączenia się składników. Gotową masę wykładamy na upieczony spód. Dodatkowo: 1 galaretka ( najlepiej czerwona) ok 2 paczki herbatników Polewa(...)margaryny 1 łyżka wody 2 czubate łyżki kakao 4 łyżki cukru Galaretkę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć wylewamy na masę kokosową. Na wierzchu układamy herbatniki i polewamy polewą czekoladową
Słodka Kraina Wypiekówfigowa: 200 g fig (niesiarkowanych - namoczonych na noc w około 3/4 szklanki wody) czubata łyżka oleju kokosowego - u nas olej z pestek dyni, 250 g gorzkiej czekolady (min. 60%) polewa: 1/4 szklanki syropu z buraków, 3 łyżki kakao dodatkowo: płatki migdałowe do posypania Migdały umieszamy w pojemniku blendera i mielimy na drobno. Następnie dodajemy rodzynki i całość miksujemy(...)jest już rozpuszczona mieszamy ją z olejem oraz ze zmiksowanymi figami. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód migdałowo-rodzynkowy. Na koniec mieszamy syrop z buraków z kakao i kiedy polewa będzie gotowa wylewamy ją na wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia, na minimum pół godziny. Smacznego :) Jakiś czas temu na FB zorganizowaliśmy konkurs
Plate of Joypudrem i mleczkiem kokosowym-również schłodzonym. Do masy śmietanowej wmieszać mus z porzeczki, wylać do wyłożonych folią kokilek ceramicznych na , wstawić do zamrażarki na co najmniej 5 godzin. Polewa; Sok z czerwonej porzeczki podgrzewamy z cukrem pudrem(...)śmietanką. Zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną czekoladę , czekamy chwilę aż czekolada zacznie się rozpuszczać wtedy dokładnie mieszamy. Zmrożony deser wyjmujemy delikatnie z foremek, układamy na talerzykach , polewamy sosem czekoladowym, dekorujemy owocami, podajemy od razu. Smacznego ;-) http://www.porcelanabogucice.pl/index.php
Wanilia i Kardamonpieczenia łyżka octu Masa śliwkowa: 600-800 g śliwek 2 galaretki Masa budyniowa: 500 ml mleka budyń waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru pół kostki masła Polewa: 100 g masła 3 łyżki mleka 4 kopiaste łyżki kakao 3 łyżki cukru Ponadto: 100 g biszkoptów okrągłych Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy(...)stanie się gęsty. Budyń studzimy. Następnie masło miksujemy na gładką masę, dodając po łyżce zimnego budyniu. Masę budyniową rozprowadzamy na wierzchu biszkopta. Na masie układamy biszkopciki. Składniki na polewę wkładamy do rondelka, zagotowujemy i studzimy. Polewę rozlewamy na biszkopciki. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin
e-PrzepisyKulinarnerondelku na małym ogniu roztapiamy margarynę. Dodajemy cukier i kakao. Mieszamy aż powstanie jednolita polewa. Banana kroimy w cienkie plastry. Do każdego naleśnika wkładamy kilka plastrów banana. Zawijamy. Polewamy polewą
Weganka gotujeopakowania proszku do pieczenia Aromat cytrynowy Masa serowa: 1 kg białego sera 2 szkl. cukru 3 jajka 20 dag masła ½ szkl. mleka 5 dag mąki ziemniaczanej rodzynki cukier waniliowy Polewa: ½ margaryny ½ szkl. cukru Łyżka kakao 2 łyżki wody Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)Gotujemy na wolnym ogniu przez 10 min, cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku. Na koniec składamy nasze ciasto przekładając placki gorącą masą, by zmiękły. Polewamy polewą kakaową, którą przygotowujemy łącząc od razu wszystkie składniki i gotując przez 3-4 minuty
psgotujemyjaja 30 dag mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 kopiaste łyżki dobrego naturalnego kakao 5 dag czekolady Dodatkowo: 50 dag malin świeże listki mięty Polewa kakaowa: 1/4 kostki margaryny lub masła 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1. Masło rozpuszczam w kąpieli wodnej z czekoladą, odstawiam do wystudzenia. Jaja ubijam z cukrem na puszystą masę, przesiewam(...)rozgrzać do 175 C, czas pieczenia 50-60 minut, pod koniec pieczenia zrobić test suchego patyczka, jeśli ciasto jeszcze jest wilgotne zostawić na kolejne 10 minut. 3. Składniki polewy roztapiam i polewam jeszcze gorące zaraz po upieczeniu. Wierzch obficie posypujemy malinami i listkami mięty
Apetyczna babeczkamasła 100 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko MASA SEROWA: 1 kg mielonego sera białego 300 g serka waniliowego 300 g cukru pudru 4 jajka POLEWA: 200 g gorzkiej czekolady 60 g masła 2-3 łyżki śmietanki 100 g śliwek suszonych Przygotowanie(...)Polewa czekoladowa: Śliwki pokroić na drobne kawałeczki. Czekoladę rozpuścić z masłem, a następnie dodać mleko(lub śmietankę) i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodać pokrojone śliwki i polać nią ostygnięty sernik
Cakes By Kejtdodaj kakao i warzącą wodę. Wykładaj do formy wysmarowanej masłem. Najpierw waniliową część, potem czekoladową. Piecz 60 minut w 180 stopniach. Polewa z prawdziwej czekolady: 60 ml kremówki 70 gr gorzkiej czekolady szczypta soli 50 gr masła Kremówkę podgrzej ale nie dopuść do zagotowania. Wrzuć połamaną czekoladę. Wymieszaj(...)Teraz dodaj szczyptę soli i masło. Mieszaj. Jeśli będzie miała gęsta konsystencje, nie wpadaj w panikę, dolej odrobinę śmietanki i mieszaj. Kiedy przestygnie oblej ciasto. Polewa jest błyszcząca i nie matowi się
AZgotuj!smaczne. Składniki: - 220g mlecznej czekolady - 0,5 szklanki cukru pudru - 250g margaryny Kasi - łyżka kakao - 1,5 szklanki mąki tortowej - 7 jajek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: - pół kostki margaryny - pół szklanka cukru pudru - 3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Margarynę rozpuszczamy w garnku. Dodajemy czekoladę i kakao. Stale mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Jajka miksujemy razem(...)dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną czekoladę. Całość miksujemy. Masę wylewamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) Pieczemy przez 30 - 35 minut w 200 stopniach. Polewę przygotowujemy roztapiając pół kostki margaryny z połową szklanki cukru pudru, 3 łyżkami kakao i 2 łyżkami gorącej wody. Wszystko chwilę zagotowujemy, cały czas mieszając. Gorącą polewę wylewamy na ciasto
Pan i Pani Smith w kuchniWstawić do lodówki, żeby zgęstniała. Tężejącą masę wyłożyć na pierwszy placek kakaowy, nałożyć drugi blat. Dokładnie docisnąć. Na czas przygotowywania polewy czekoladowej włożyłam ciasto do lodówki i obciążyłam deską. Polewa czekoladowa(...)czekolady deserowej 1/2 szklanki kremówki 30% 2 łyżki masła 1 łyżka cukru pudru Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i rozpuścić na małym ogniu, cały czas mieszając. Przestudzić. Ciasto pokryć polewą czekoladową, wyrównać. W-Zke schłodzić w lodówce około 3 godzin. Przechowywać w lodówce
Moja Galeria Smakuduże jaja 25 dag cukru 8 dag czekolady mlecznej 1/4 szklanka mleka 3 pełne łyżki naturalnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag masła Dodatkowo: 50 dag jagód Polewa: 1/4 kostki margaryny lub masła 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 3 łyżeczki słodkiej śmietanki lub mleka 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z czekoladą, gdy będą zupełnie płynne(...)minut, przed wyjęciem robimy próbę suchego patyczka, jeśli patyk jest jeszcze wilgotny zostawiamy na dodatkowe 10 minut w piekarniku. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. 5. Składniki polewy rozpuszczamy i gotujemy przez chwilę, gorącą polewą zdobimy wierzch ciasta
Apetyczna babeczkaporcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych 1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych polewa czekoladową Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy serek oraz sok z limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy(...)paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy, owijamy folią aluminiową zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Na drugi dzień ściągamy folię, polewamy ciepłą polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi można również posypać mielonymi orzechami lub migdałami. Smacznego
kgwjanczewoNastępnie nakładamy po małej łyżeczce budyniu i przykrywamy kolejną porcją ciasta. Piec w temperaturze 180 C ok. 15-20 minut. Wszystko zależy od naszego piekarnika. Upieczone babeczki polewamy polewą i posypujemy startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Polewa: 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany lub mleka W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy
The Sweet Damsel