polewa - 11092 przepisów (strona:77/740)

Mazurek 157

dałam około 30 g). Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi ciasta smarujemy kremem (wierzch można zostawić pusty – tutaj będzie polewa czekoladowa). Ja przełożyłam sobie krem do szprycy, żeby łatwiej nałożyć krem na wszystkie brzegi. Kiedy ciasto jest już pokryte kremem(...)przekładamy je na tacę i obsypujemy brzegi kokosem (można też go nie przekładać, ale wtedy kokos będzie na całym stole ;) ). Odstawiamy ciasto do schłodzenia. W tym czasie przygotowujemy ganache (polewę) czekoladowy. Śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną czekoladę, dodajemy miękkie masło i mieszamy. Do dekoracji przygotowałam sobie z papieru do pieczenia szablon zajączka. Na wierzch ciasta nakładamy polewę

Ciastkozercy
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2222

wyrównać, wyłożyć kolejną warstwę herbatników, następnie wyłożyć resztę kremu, na wierzch poukładać trzecią warstwę herbatników. Ciasto włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie przygotować polewę. Błyszcząca polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka zimnej wody W małym naczyniu wsypać żelatynę, zalać wodą. Odstawić na 10 min do napęcznienia. Śmietanę(...)się zwarzy). Do gorącej śmietany dodać połamaną czekoladę, wymieszać na gładką masę. Żelatynę podgrzać, tak aby się rozpuściła, do gorzącej czekolady dodać żelatynę, dokładnie wymieszać. Na ciasto wylać polewę, wyrównać szpatułką. Schłodzić w lodówce przez 30 min. Smacznego! Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='300 g cukierków Kukułka 1 litr

moj przepis na
Babka na śmietanie 155

wykorzystam :-D Babka na śmietanie BABKA NA ŚMIETANIE 4jaja 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka gęstej śmietany 30% 2 szklanki mąki3 łyżeczki proszku do pieczenia gotowa polewa czekoladowa margaryna do posmarowania blachy bułka tarta do posypania blachy Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy ze szklanką cukru na puszystą masę. Białka ubijamy z cukrem wanilinowym na sztywną(...)łyżką. Ciasto wykładamy do blachy (z kominem) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą i pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez około 1 godzinę (do suchego patyczka). Po wystygnięciu polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg wskazówek z opakowania bądź lukrem. Babka na śmietanie Babka na śmietanie SMACZNEGO

peggiwkuchni
Nocne kucharzenie 142

białego wina oliwa z oliwek rozmaryn (najlepiej świeży ale mi zabrakło) sól pieprz Kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i rozmarynem a następnie układamy w głębokim naczyniu. Ułożona pałki polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek (1-3 łyżki), dolewamy około 10 ml wody, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 220 stopni. Od czasu do czaku(...)polewamy kurczaka aby nie wysechł tworzącym się sosem. Cytryny dokładnie myjemy i kroimy na ćwiartki. Po 30 minutach kurczaka skrapiamy sokiem z 2 ćwiartek cytryny, i polewamy miodem. Resztę cytryny układamy pomiędzy pałkami, dodajemy wino. Pieczemy przez kolejne 30 minut obniżając temperaturę do około 200 stopni. Co jakiś czas polewamy kurczaka powstającym sosem. Podajemy na ciepło do sałatki. Kurczak

peggiwkuchni
Omlet z ciasteczkową odżywką białkową 145

omlet: 3 jajka łyżka płatków owsianych 1 banan łyżka żurawiny suszonej olej kokosowy do smażenia kiwi polewa: 1 miarka odżywki, u mnie ciasteczko(...)łyżki mleka sojowego Wszystkie składniki na omlet dokładnie mieszamy i smażymy z dwóch stron. Łączymy mleko z odżywką białkową, za pomocą trzepaczki. Po usmażeniu dekorujemy kiwi oraz polewamy naszą polewą. Smacznego

Bike By Life
Babka sernikowa na zimno - owoce leśne 262

fareast-language:EN-US;} 500g sera białego śmietankowego 450g owoców leśnych (waga zamrożonych) 200g jogurtu naturalnego 100g cukru pudru 1 galaretka owoce leśne 1 łyżeczka żelatyny 150ml gorącej wody Polewa biała czekolada ( użyłam Helio ) Owoce rozmrażamy w misce. W wysokim kubku rozpuszczamy galaretkę i łyżeczkę żelatyny w 150ml gorącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia, dostawiamy do wystudzenia. Gdy owoce będą(...)nią z każdej strony by babka równo odeszła od formy. Babka łatwo odchodzi od foremki, wystarczą 2-3 sekundy w gorącej wodzie. Wstawiamy do lodówki. Polewę z białej czekolady rozpuszczamy, letnią polewamy babkę, dekorujemy i ponownie wstawiamy do lodówki

Gotowanie i blogowanie
Babka marmurkowa 124

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 225 g masła 1 szklanka cukru pudru 4 duże jajka pół łyżeczki ekstraktu z wanilii pół szklanki mleka 120 g gorzkiej czekolady polewa: 100 gram białej czekolady oraz 100 gram gorzkiej czekolady Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Następnie dodaję po jednym jajku cały czas miksując masę. Na końcu(...)minut. Po tym czasie studzę chwilę w formie a potem już na kratce bez formy. Po przestudzeniu dekoruję babkę rozpuszczoną czekoladą. Osobno rozpuszczam białą czekoladę i gorzką czekoladę. Polewam tak by uzyskać fantazyjne wzory. Przechowuję w temperaturze pokojowej. Smacznego, Klaudia. Przepis pochodzi z tej strony  i zawiera minimalne zmiany

Mango Papaja
Ciasto Mleczna Kanapka 637

cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka,olej i przesiane mąki z proszkiem, kakao. Wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia . Wstawiamy do piekarnika i pieczemy(...)miksujemy na małych obrotach. Następnie wsypujemy mleko w proszku i ucieramy. Ciasto Mleczna Kanapka: Biszkopt kroimy w poprzek i wykładamy na 1 placek, krem mleczny,przykrywamy drugim plackiem. Polewamy rozpuszczoną czekoladą 50 g z mlekiem ok. 5 łyżek. Robimy esy floresy i zajadamy się ze smakiem na następny dzień :) Smacznego :) Przepis zaczerpnięty z gazety dla kobiet

Słodkości i nie tylko
Pijana kukułka 258

wódki 1/2 l wody Zaparzamy kawę, a gdy przestygnie wlewamy do niej alkohol. Można dodać więcej lub mniej wg. uznania. Dodatkowo: paczka biszkoptów puszka masy krówkowej kukułka od Helio polewa czekoladowa  Biszkopt kroimy na pół. Jedną połowę nasączamy delikatnie ponczem, a następnie wykładamy(...)śmietany. Biszkopty moczymy w ponczu i układamy równą warstwą na śmietanie. Na biszkoptach rozsmarowujemy masę kukułkową  i przykrywamy druga częścią biszkoptu. Na jego wierzchu rozsmarowujemy pozostałą śmietanę i polewamy polewą. Przechowujemy w lodówce. Moim zdaniem ciasto było najlepsze na 3 dzień, kiedy smaki już się ładnie przegryzły

Cynamonowe szczęście
ciasto Stefanka o smaku cappuccino bez pieczenia 459

herbatniki wykładamy równomiernie połowę masy i przykrywamy ją warstwą herbatników. Następnie wykładamy pozostałą część masy i przykrywamy ostatnią warstwą ciasteczek, delikatnie dociskamy je, aby powstała równa powierzchnia. Całość polewamy polewą czekoladową i odstawiamy do wystudzenia a następnie schładzamy w lodówce (najlepiej przez całą noc). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę(...)masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowo-miętowe ciasto z tofu. 168

mięty 20 g szpinaku 4 łyżki wody Wszystko zmiksuj blenderem/malakserem i przepuść przez gazę. Kilka łyżek zielonego płynu, który zostanie po odcedzeniu, należy dodać później do masy serowej. 4. Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady rozpuść i wymieszaj w rondelku z małą łyżeczką oleju kokosowego (na małym ogniu, nie dopuść do wrzenia). PRZYGOTOWANIE SPÓD 1. Rozgrzej piekarnik(...)szpinaku i mięty można zastąpić zwykłym spożywczym barwnikiem w proszku, ale wtedy musimy pamiętać o dodaniu kilku łyżek wody i dodatkowej ilości aromatu miętowego do masy serowej. Konsystencja polewy czekoladowej w dużej mierze zależy od użytej czekolady - niektóre łatwo roztopić, do innych trzeba dodać nieco więcej oleju kokosowego. Opcjonalnie można wlać mleko, odradzam rozrzedzanie czekolady wodą. Energia (1 porcja) Białko

Powiedz dietom nie
Mazurki Wielkanocne mini 164

cukier 100 g żółtko 1 szt śmietana 18% 2 łyżki  Dodatkowo: masa orzechowa z kawałkami orzeszków   Helio kuleczki czekoladowe polewa i dekoracja biała Helio polewa i dekoracja deserowa Helio gwiazdki żółte kolorowy lukier    Ciasto: Do misy wsypujemy mąkę pszenną( przesiana), dodajemy cukier,margarynę i żółtko ze śmietaną. Wyrabiamy ciasto i wałkujemy. Wycinamy szklanką koła

Różowa kuchnia
Batoniki orzechowo-czekoladowe a'la Mars 207

otrzymanego spodu Polewa: 2 łyżeczki gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki miodu 1 i 1/2 łyżeczki gorącej wody  Składniki na polewę wymieszać w kubeczku, aż stanie się lejąca i błyszcząca. Schłodzone wyjmujemy z lodówki i kroimy na batoniki. Polewamy czekoladą. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasto "Waniliowiec" wg s. Anastazji 233

litra mleka 0,5 szklanki cukru  kopiata łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła paczka dużych biszkoptów (okrągłych) Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa lub ok. 150g czekolady (u mnie mleczna z gorzką pół na pół) rozpuszczona w kąpieli wodnej wraz z 4 łyżkami masła dekoracje cukrowe (opcjonalnie) Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem(...)dodawać do niego wystudzony budyń.  Przełożenie ciasta (od dołu):  1. Połowa ciasta 2. połowa masy budyniowej 3. biszkopty 4. połowa masy budyniowej 5. druga połowa ciasta 6. polewa czekoladowa + dekoracja Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce.    Blacha: prostokątna, ok. 25x35cm Przepis pochodzi z książki "Wielka księga ciast s. Anastazji

Mania Wypiekania
Babka Wielkanocna o smaku cytrynowym 196

krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia margaryna 200 g jaja 5 szt cukier puder 1 szklanka mleko 50 ml sok z połowy cytryny  Dodatkowo: Polewa dekoracyjna biała Helio gwiazdki żółte kuleczki czekoladowe Wykonanie:  Do misy wsypujemy mąkę pszenną i krupczatkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier. Wbijamy jaja, dodajemy(...)mleko i sok z cytryny oraz miękką margarynę.Miksujemy składniki. Formę sylikonową smarujemy margaryną i obsypujemy mąka krupczatką, przekładamy ciasto. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę polewamy białą polewą i obsypujemy żółtymi gwiazdkami i czekoladowymi kuleczkami na przemian

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania