szkl. wody 3 łyżki kakao budyń: 3 szkl. mleka 300 g puree z dyni 2 budynie waniliowe na 3/4 l Delekta 100 g masła 4 łyżki cukru ponadto: polewa czekoladowa maczek o smaku mango Delekta Do rondelka wlać olej,wodę ,1/2 szklanki cukru i kakao. Podgrzewać mieszając aż cukier się rozpuści. Odstawić do wystygnięcia. Jaja ubić(...)mleka rozprowadzić budynie i 4 łyżki cukru,wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń. Gorącym budyniem przełożyć upieczone ciasto piernikowe. Odstawić do wystygnięcia po czym polać piernik polewą czekoladową i posypać maczkiem o smaku mango Delekta. Piernik odstawić na kilka godzin do schłodzenia by z łatwością pokroić go w kostkę. Przepis dodaję do akcji
Kolorowa kuchnia Elkiświeżych lub mrożonych) ● 1 laska wanilii ● 50 cl mleka ● 4 żółtka ● 90 g cukru ● 60 g mąki pszennej ● 10 g miękkiego masła ● 20 cl śmietany kremówki Składniki na polewę malinowo-czekoladową : ● 250 g białej czekolady ● 100 g malin + 25 g do dekoracji ● 10 cl śmietany kremówki Przygotowanie biszkoptu : Przygotuj syrop: w rondlu zagotuj 10 cl wody(...)sztywno z 30 g cukru (przed ubijaniem najlepiej wstaw śmietanę na 10- 15 minut do zamrażarki), i delikatnie połącz z przestudzonym kremem. Przygotowany krem wstaw do lodówki. Przygotowanie polewy malinowo-czekoladowej: 100 g malin zmiksuj i przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pestek. Białą czekoladę posiekaj, włóż do miski. W rondlu zagotuj śmietankę. Wlej ją na czekoladę., dobrze wymieszaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskasię w nadzieniu. Zobacz! - pomysły na jadalne prezenty: biscotti piernikowe domowa oliwa aromatyzowana domowy ocet aromatyzowany domowa sól ziołowa Część osób sądzi, że tradycyjna baklawa polewana jest właśnie miodem, ale to nieprawda. Klasyczną baklawę polewa się dużą ilością syropu zrobionego z wody i cukru, przez co jest przepyszna, ale też okropnie niezdrowa. Ja przygotowałam syrop na bazie miodu
Chilli Czosnek i Oliwakubek (400 g) śmietany 18% 5 jajek cukier według smaku szczypta soli sok z połowy cytryny i otarta skórka z owocu 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki budyniu Polewa: Przepis -----> TU Jeśli mamy twaróg z kostki to trzeba go zmielić, albo dodać do niego wszystkie mokre składniki i dokładnie zmiksować. Nie ma żadnego ubijania piany, ucierania(...)stopni) podkręcamy do 180 stopni i pieczemy około 80 - 90 min. Po wyłączeniu piekarnika zostawiamy w nim ciasto na jakieś 15 min i dopiero wyciągamy, a zimne dekorujemy polewą i wiórkami
Dieta moja pasjaCiasto marchewkowe z rodzynkami i polewą Mój numer jeden wśród jesiennych słodkości. Marchew praktycznie niewyczuwalna, za to nadaje ciastu ciekawego koloru. Całość wieńczy lekko kwaskowata, jogurtowa polewa i drobno posiekane batoniki musli. Ostatnio udało mi się upiec równie pyszną (a nawet lepszą!) wersję bezglutenową. Na pewno wkrótce zamieszczę przepis. ;) ************************************* Śledź mój profil na Facebooku
Kuchnia Elliestopniach przez ok. 55 minut. Wierzch sernika powinien się zarumienić i może lekko popękać. Sernik studzić przez ok. 30 minut w zamkniętym piekarniku. Potem otworzyć drzwiczki piekarnika. polewa: 10 g oleju kokosowego 2 łyżeczki karobu 1 łyżeczka mąki kokosowej opcjonalnie: ekstrakt ze stewii w płynie Olej rozpuścić, dodać karob i mąkę kokosową, wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić stewią. Wylać
FitKotwierzch. Przygotować polewę. Na patelni rozgrzać tłuszcz - tyle by zakrył dno. Wsypać do niego 2 łyżki bułki tartej i mieszając stale zrumienić na złoty kolor. Dodać cynamon. Polewać knedle tak przygotowaną polewą i jeszcze gorące podawać. Smacznego! Pozdrawiam ciepło. Zajrzyj także na Instagram i Facebook
Poezja Smaków - blog kulinarnymleka kokosowego 1 łyżka (5ml) ekstraktu waniliowego lub laska wanilii ok. 1/4 szklanki cukru drobnego 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej Ponadto na czerwoną polewę: Szklanka soku malinowego rozrobiona z dwiema łyżkami mąki ziemniacznej lub kisiel o smaku truskawkowym rozrobiony w 250 ml wody. oraz 250 g świeżych truskawek Wykonanie(...)temperatury pokojowej. 5. Na schłodzony spód wykładamy masę budyniową wyrównujemy wierzch i kroimy truskawki na ćwiartki. Układamy na całej powierzchni lekko wciskając je w masę. 6. Przygotowujemy czerwoną polewę. Jeśli jest to kisiel z torebki wtedy zmniejszamy ilość wody by konsystencja była nieco gęstsza. U mnie polewą był rozcieńczony sok malinowy zagotowany z dwiema łyżeczkami cukru oraz zagęszczony rozrobioną mąką
vaniliowoczekoladowasmażenia Nadzienie: 35 dag kremowego twarożku 2 łyżki słodkiej śmietanki 16 g cukru z prawdziwą wanilią 1 szklanka pokrojonych truskawek 1 szklanka pokrojonego arbuza Syrop klonowy do polania lub polewa czekoladowa Sposób przygotowania: Jajka ubić na puszystą pianę z cukrem, dodać szczyptę soli, wlać mleko ryżowe oraz wodę gazowaną, wsypać mąkę i wymieszać mikserem na jednolitą masę. Odstawić ciasto(...)smażyłam praktycznie bez tłuszczu dzięki temu ciasto jest chrupiące. Nadzienie: Twarożek utrzeć ze śmietanką i cukrem, smarować usmażone naleśniki, posypać owocami zawinąć w rulon, polać syropem klonowym lub polewą , udekorować melisą i podawać od razu. Życzę smacznego! Garnki i patelnie tej firmy kupicie w sklepie internetowym Piękno w domu
Wanilia i Kardamonkuchence mikrofalowej i zostaw do ostygnięcie. Następnie zblenduj truskawki z ksylitolem i powoli wlewaj letnią żelatynę do całości, zblenduj. Odstaw do lodówki, aby troszkę stężała. Dodatkowo: 1 kg truskawek polewa czekoladowa do ozdoby Wykonanie: Truskawki umyj i usuń szypułki. Przekrój ciasto na pół. Jedną połowę umieść w tortownicy i wyłóż kilka łyżek masy serowej, rozsmaruj. Wokół ranty tortownicy ułóż(...)wylej na wierzch tężejący mus truskawkowy. Ozdób pozostałymi truskawkami. Schłódź w lodówce. Po około 2-3 godzinach możesz ściągnąć rant tortownicy i przełożyć tort na paterę. Opcjonalnie można polać polewą czekoladową. Gotowe :) Ciasto należy przechowywać w lodówce. Najlepiej, aby po przygotowaniu chłodziło się około 12 h przed pierwszym rozkrojeniem, aby dobrze zastygło. Więcej naturalnych i zdrowych produktów znajdziesz w sklepie
Kulinarna (nie)codziennośćkisielowe" posmarować dżemem i wyłożyć na nie połowę masy. Następnie położyć drugie ciasto, a na nie drugą część masy. Na wierzchu można poukładać owoce z kompotu. Polewa pół litra kompotu wiśniowego budyń waniliowy galaretka wiśniowa W kompocie ugotować budyń. Do ugotowanego, gorącego budyniu, wsypać galaretkę w proszku i mieszać tak długo, aż galaretka całkowicie się(...)rozpuści. Wystudzić. Chłodną, gęstniejącą polewę wylać na wierzch ciasta. Smacznego! Ps. Za przepis dziękuję pani Jadzi :) www.kuchniasmakow.blogspot.com
Kuchnia smakówmasy - całość schłodzić FROSTING - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej niemal do zawrzenia, zdjąć na blat, od razu dodać posiekaną na mniejsze kawałki białą czekoladę, wymieszać do uzyskania gładkiej jednolitej polewy - polewę ostudzić, schłodzić przez kilka godzin w lodówce - schłodzoną polewę ubić do powstania gęstego kremu - gotowym frostingiem udekorować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi - całość ponownie schłodzić - ciasto podawać schłodzone, przechowywać
Smakołyki Berenikiwydobyć z niego jak najwięcej smaku? Mam dla was świetną propozycję! Deser chia podany na sorbecie z truskawek, polany musem bananowo-melonowym. Kwaskowaty, lodowy spód, stonowany środek i słodka polewa- to właśnie to, czego nasze podniebienie pragnie najbardziej. SKŁADNIKI (5 porcji): 70g nasion chia 3 szklanki mleka roślinnego 400g mrożonych truskawek 4 banany melon 4 łyżki słodziku do mleka(...)jajek- odkładamy na 15-30 min.Truskawki lekko rozmrażamy, blendujemy, wykładamy do szklanek jako pierwsza warstwa deseru, jako kolejną warstwę kładziemy stężałe nasiona chia. Banany i melona obieramy, blendujemy razem- polewamy każdy z deserków. W ostatni poniedziałek maja miałam przyjemność poprowadzić warsztaty kulinarne w Domu Światła Tęczy. Panie, które w nich uczestniczyły, były bardzo miłymi i wyrozumiałymi osobami. Zaprezentowałam przepis
healthy dreamsRozpuszczamy w nim masło, cukier, cukier waniliowy oraz kakao. Gdy masa ostygnie dodajemy do niej 4 żółtka i dokładnie mieszamy. Odlewamy około pół szklanki masy – posłuży nam jako polewa. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do masy kakaowej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy na gładką masę. Łączymy delikatnie z ubitą pianę(...)przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i podsypanej mąką. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 40 minut – aż do suchego patyczka. Upieczone i ostudzone ciasto oblewamy polewą
Jacob Tastesszkl soda -0,5 łyżeczki cukier waniliowy -0,5 opak jajko -1 szt proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki mąka -2 szkl mleko -1 1/4 szkl Dodatkowo polewa czekoladowa Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z sodą,cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Do wymieszanych składników z mąką dodać czekoladę. Jajko zmiksować z olejem i mlekiem, dodać(...)sypkich produktów, delikatnie wymieszać. Gotową masą wypełnić foremki do muffinek i piec ok.20 minut w 180 stop. Ostudzone muffinki polać polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusi