polewa - 11092 przepisów (strona:115/740)

Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 422

migdałowego   Masa serowa: 1 kg sera białego ( w kubełku ) 1 i 1/2 szkl. cukru pudru 5 jaj 125 g margaryny kilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa Sposób przyrządzania: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy , siekamy ze schłodzoną margaryną i cukrem. Dodajemy żółtko i szybko zagniatamy po czym wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkujemy na placek(...)część masy serowej i znowu naprzemiennie wałeczki makowe i ostatnią część masy serowej. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechowym krokantem. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Makowiec orzechowy 507

cukru pudru - olejek migdałowy - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 9 łyżek kaszy manny Masa orzechowa: - 1 kostka masła - mleko - 1 szklanka cukru pudru - 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich Polewa: - 1/2 kostki margaryny - 1/2 szklanki cukru pudru - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Przygotowanie: Ciasto: margarynę siekamy z mąką, dodajemy proszek, cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę. Zagniatamy i wkładamy(...)gęsta papka. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy masę orzechową. Ucieramy wszystko na gładką masę. Rozsmarowujemy na masie makowej. Schładzamy i przygotowujemy polewę czekoladową. Margarynę roztapiamy, dodajemy cukier, kakao i wodę. Mieszamy, studzimy i polewamy ciasto

Zainspirowana w kuchni
Mleczna kanapka/Milkyway 2888

pół szklanki mleka   2 szklanki mleka w proszku ('niebieskiego', pełnego)   0,5 szklanki cukru   175 g miękkiego masła lub margaryny   16 g cukru wanilinowego dodatkowo: polewa czekoladowa wiórki kokosowe Przygotowanie II: Mleko (zwykłe) zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym(...)Ostudzić.   Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i ucierać, do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Polać ciasto polewą i posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi. Smacznego

Fabryka pomysłów
Czekoladowa tarta z kremem kokosowym 371

śmietany – ja dałam 18% 2 łyżki kakao Pół szklanki cukru Krem kokosowy: 200-250g wiórek kokosowych 500ml kremówki 2 łyżki masła lub margaryny Pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: Polewa czekoladowa (u mnie deserowa) Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól, proszek do pieczenia, cukier i kakao.   Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Włożyć je do lodówki(...)utrzeć z cukrem pudrem i dodać do masy kokosowej. Na ostudzony spód tarty wyłożyć krem kokosowy. Wstawić na 30 minut do lodówki by trochę się ścisnął – łatwiej będzie rozsmarować polewę. Polewę przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Posmarować wierzch ciasta. Wstawić na ok 2 godziny do lodówki. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Muffiny czekoladowe przyprószone śniegiem ;) 134

wlewamy do pozostałych składników. Mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy na parze i polewamy muffiny. Na koniec posypujemy wiórkami. SMACZNEGO!:) Przepis na muffiny wg Nigelli Lawson--> KLIK

Czerwona Porzeczka
Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi 278

mąki pszennej, 1 szklanka oleju rzepakowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki sody, 2 łyżeczki cynamonu, 4 duże marchewki (ok. 0,5 kg), 1 szklanka orzechów włoskich (łuskanych). Polewa: 100 g śmietanki(...)gorzkiej czekolady. Śmietankę podgrzewamy - musi być gorąca. Zdejmujemy ją z palnika, wrzucamy połamaną czekoladę i odstawiamy na ok. 3 minuty, a następnie mieszamy, aż składniki się połączą. Lekko przestudzoną polewamy ciasto. Jaja, mąkę, olej, proszek do pieczenia, cynamon, sodę miksujemy robotem przez kilka minut. Następnie dodajemy startą na dużych oczkach marchew oraz posiekane orzechy i mieszamy ręcznie. Przekładamy do formy

Delicious Titbits
Tarta czekoladowa z ricottą 139

proszku do pieczenia szczypta startej wanilii szczypta soli NADZIENIE: 250g ricotty 3 łyżki masła (ok. 45g) 5 łyżek cukru  6 łyżeczek mąki uniwersalnej szczypta soli szczypta startej wanilii POLEWA: 100ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru 1 łyżka wody 115g gorzkiej czekolady DEKORACJA ( ja wykorzystałam karmel, natomiast ubranie jest dowolne ograniczone jedynie naszą wyobraźnią): 100g cukru 100g wody Ciasto(...)kładziemy na dno tortownicy. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 25-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z pieca i zostawiamy do ostygnięcia, następnie wyjmujemy tartę z tortownicy. Polewa: W kąpieli wodnej mieszamy kremówkę z cukrem i dodajemy połamaną czekoladę. Cały czas mieszamy aby uniknąć przypalenia czekolady. Ogrzewamy do momentu rozpuszczenia czekolady i pozostawiamy do ostygnięcia i wlewamy

Pudełko rozmaitości
PieRniKoWo- CzeKoLaDowA BabKa ŚwIĄteCznA 240

kubek mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 kubka cukru trzcinowego 1 laska wanilii 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki sody, przesianej Polewa: 1 tabliczka  mlecznej czekolady 3 łyżki śmietanki 30% UHT 1 łyżka miękkiego masła Dekoracja z masy dragant 1 płaska łyżeczka żelatyny (rozpuszczona w 40 ml wody(...)mąkę ziemniaczaną Masę delikatnie mieszamy dodając po łyżeczce powidła. Przelewamy do formy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do efektu suchego patyczka, czyli ok 35-40minut W międzyczasie przygotowujemy polewę, roztapiając połamaną  czekoladę z masłem i śmietaną w kąpieli wodnej. Składniki na ozdobne gwiazdki mieszamy. Do na namoczonej żelatyny dodajemy cukier i mąkę. Wyrabiamy. Wstawiamy do lodówki

Luźna Kuchnia
Ciasto "Pawi ogon" z serową roladą 613

jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka margaryny (250g) - można dać odrobinę więcej 3 łyżki wódki czystej Dodatkowo: 1 galaretka agrestowa 1 galaretka wiśniowa Polewa czekoladowa mleczna oraz biała Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, powoli dodajemy cukier kryształ oraz po jednym żółtku. Do puszystej masy przesiewamy mąki wymieszane z proszkiem(...)wyłożyć połowę kremu budyniowego- ułożyć roladki, w środek dając roladkę serową- pomiędzy rolady wlać tężejącą galaretkę agrestową,a następnie wiśniową- po schłodzeniu wyłożyć pozostały krem budyniowy- przykryć biszkoptem- dekorować polewą mleczną oraz z białej czekolady

Kuchnia w czekoladzie
Sernik Gotowany Na Ciemnym Kruchym Cieście z Polewą Mocno Czekoladową 166

jajko 3 łyżki kakao Ser: 1,5 kg sera  2 budynie śmietankowe 2 jajka szklanka cukru aromat waniliowy cukier wanilinowy mleko 3 łyżki skrobi pół kostki masła Polewa: Tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła lub margaryny Wykonanie: Z wymienionych wyżej składników zagnieść ciasto kruche. uformować spód do tortownicy i piec 15 minut w 175 stopniach. Wystudzić. Można zwilżyć(...)połamać na mniejsze okienka rozpuścić w garnuszku wraz masłem lub margaryną. Gdy sernik będzie miał temperaturę pokojową oraz czekolada będzie zimna ale nadal płynna wylać ją na ser tworząc polewę. Gdy czekolada będzie już chłodna deser należy wstawić do lodówki na co najmniej dobę

Pychotkaaa
Domowe wafelki bueno 146

szklanki mleka w proszku 150g masła 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 cukier waniliowy kilka kropel olejku waniliowego Dr Oetker 3 łyżeczki miodu wielokwiatowego Polewa: 2 białe czekolady 1/3 szklanki mleka orzechy laskowe do dekoracji Sposób przygotowania: Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier waniliowy oraz olejek i mieszamy(...)Krem przekładamy do lodówki na 15 minut, po czym smarujemy wafelek z jednej strony i przykładamy drugim. Odstawiamy ponownie do stwardnienia. Białe czekolady topimy z dodatkiem mleka. W ciepłej polewie, za pomocą patyczka od szaszłyka zanurzamy każdy wafelek i pozostawiamy w pionowej pozycji do zastygnięcia czekolady. Dekorujemy orzechami laskowymi

Kuchnia w czekoladzie
Sernik kokosowe bueno 187

180st, a następnie jeszcze 20 minut w temp 150st. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i wyciągamy sernik dopiero po ok 20 minutach. Polewa: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Polewamy sernik, a następnie białą roztopioną czekoladą robimy wzorek pajęczyny i przeciągamy wzorek wykałaczką od środka na zewnątrz. 4. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Sernik w kropki 192

wykładamy na ciasteczkowy spód. Sernik pieczemy w temp 150st C przez ok 85 minut. Polewa: Czekoladę wraz z dodatkiem mleka roztapiamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Roztopioną polewamy sernik rozprowadzając po całym wierzchu. Dekorujemy. Smacznego

Kuchnia w czekoladzie
Wybuchowy sernik 158

łyżki syropu trzcinowego 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 2x budyń śmietankowy 150ml śmietanki 30% 1x opakowanie bitej śmietany- śnieżki 50g roztopionego, przestudzonego masła 1/2 buteleczki olejku śmietankowego 1 granat Polewa: 1,5 tabliczki białej czekolady 5 łyżek mleka Sposób przygotowania: 1. Biszkopty kruszymy w robocie, dodajemy kakao, cukier oraz roztopione masło. Łączymy składniki i wylepiamy nimi spód tortownicy. Pozostawiamy(...)biszkoptowy i pieczemy ok 100 minut w temp. 160 st C. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i nie wyciągamy sernika przez ok 30 minut.  4. Jeszcze ciepły sernik polewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka białą czekoladą i posypujemy resztą owoców granatu.  Ps. Owoce granatu najlepiej gdy są pełne i osuszone. Starajmy się wyjąć je delikatnie rękami, bo przy potrząsaniu

Kuchnia w czekoladzie
Lukier pomarańczowy (ucierany) 207

Polewa do ciasta mega słodka i mega pomarańczowa. Składniki 150 g cukru pudru 100 g cukru 2 pomarańcze olejek pomarańczowy Przygotowanie Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,skórkę ścieramy i razem z sokiem z wyciśniętych pomarańczy dajemy do rondelka. Następnie wsypujemy(...)cukier (ciągle mieszamy) ,gotujemy do momentu ,aż zacznie gęstnieć. Cukier puder wsypujemy do miski obrotowej i na wolnych obrotach zaczynamy ucierać ,powoli wlewając syrop pomarańczowy oraz odrobinę olejku pomarańczowego. Polewamy ciasto jeszcze ciepłą masą

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania