polewa - 11092 przepisów (strona:120/740)

Sernik z brzoskwiniami szybki 205

masła 3 jajka 3 budynie waniliowe ½ szklanki cukru  2 łyżeczki przyprawy Deluxe cynamon i jabłko ( jabłka w proszku, skórki cytryn, cynamon, cukier) (KLIK) kropki czekoladowe lub polewa Najpierw odsączam brzoskwinie. Biszkopty wykładam na spód blaszki ( około 20 x 30) wyłożonej papierem do pieczenia. Można je nasączyć syropem z brzoskwiń. Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję żółtka, całość

Takie tam pichcenie
Ciasto kakaowe z bezą 193

budynie śmietankowe/waniliowe 2 szkl. mleka pół szklanki mleka 250g masła 3 żółtka 3 łyżki kakao 4 łyżki rumu ja użyłam Golden Rum 1 opakowanie bez około 100 - 150g Polewa: czekolada - rozpuścić w kąpieli wodnej dodatkowo posiadałam pół puszki masy krówkowej. Białka oddzielić od żółtek i je ubić na sztywną pianę, Dodawać stopniowo cukier cały czas miksując, dodać wodę(...)połową kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkopta i smarujemy pozostałym kremem.  układamy bezy - jeśli są te większe trochę kruszymy w rękach. Posypujemy ciasto. Roztopioną i wystudzoną czekolada i krówką polewamy ciasto. Ciasto chłodzimy

Garnkowe fanaberie
,,Kruche babeczki z orzechami w karmelu’’ 329

kwintesencja najlepszego smaku słodyczy… Składniki na ciasto kruche: 100 g schłodzonego masła 30 g cukru pudru łyżka miodu łyżka cukru trzcinowego 200 g mąki 1 jajko szczypta soli Polewa karmelowa: 150 g orzechów włoskich Pół szkl cukru trzcinowego 2 łyżeczki miodu 150 g śmietanki 30% Wykonanie: Masło siekamy z cukrami, miodem solą i mąką a następnie dodajemy jajko. Wyrabiamy

Podróż w kulinaria
Placek "black & white". 136

Następnie budyń i masę kokosową łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na koniec dodajemy masło i miksujemy jeszcze przez chwileczkę. Masę wykładamy na zimny biszkopt i wkładamy do lodówki. Polewa Składniki: -4 łyżki cukru -2 łyżki kwaśnej śmietany -3 łyżki kakao(...)gram masła -1 łyżeczka żelatyny Sposób przygotowania: Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody i mieszać do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować w garnku. Dodać żelatynę do reszty i dobrze wymieszać. Polewę należy lekko przestudzić a gdy zacznie zastygać polać nią ciasto. Całość najlepiej pozostawić w lodówce na całą noc. Smacznego

Magia jedzenia.
CIASTO KIWIOWE 93

Mieszamy, aż sie roztopi. Wsypujemy galaretki i mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Lekko studzimy. Do ciepłej masy wsypujemy owoce, mieszamy. Biszkopta przekrawamy. Spód smarujemy masą przykrywamy drugim biszkoptem. Nawierz polewa bąx galaretka. SCHŁADZAMY!!!SMACZNEGO

Moje Słodkie Piekiełko
Dupa Pawiana- ciasto z ciepłymi lodami:) 17641

nasączamy, układamy na nim ciepłe lody i wylewamy masę. Gdy masa zastygnie to przygotowujemy polewę. Lody ok 36 szt mini ja układałam dość gęsto, użyłam ciepłych lodów z Lidla. POLEWA: 0,5 kostki margaryny 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki cukru 3-4 łyżki kakao 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki wody Margarynę rozpuszczamy dodajemy śmietanę i energicznie

Moje Słodkie Piekiełko
Pijana Śliwka pyszne czekoladowe ciasto 136

uzupełniamy do pełna przegotowaną i ostudzoną wodą (szklanka 250 ml).  Biszkopt nasączamy przygotowanym ponczem.  Masę budyniową przekładamy na biszkopt i równamy powierzchnię.  Na wierzchu układamy śliwki. POLEWA: 1/2 kostki margaryny - 1 szklanka śmietany 18% - 1/2 szklanki cukru kryształu - 4 łyżki kakao - 1 łyżka żelatyny(...)rozpuszczona w 1/4 szklanki wody) Margarynę rozpuszczamy na wolnym ogniu, dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy. Powoli wsypujemy cukier, kakao o wlewamy rozpuszczoną żelatynę. To wszystko zagotowujemy i studzimy. Wystudzoną polewę wylewamy na masę czekoladową

Moje Słodkie Piekiełko
EKSPRESOWE KOKOSOWE JEŻYKI BEZ GRAMA MĄKI. 126

kokos - wiórki - 200g, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowcy - proszek bezglutenowy), - cukier wanilinowy, a najlepiej laska wanilii, - tabliczka białej czekolady drobno pokrojonej, - garść rodzynek, - garść daktyli drobno krojonych , + ewentualna polewa do namaczania wystudzonych kokosanek-jeżyków: dodatkowa tabliczka białej czekolady + 3-4 łyżki mleka + łyżeczka masła, rozpuszczone, wystudzone. WYKONANIE: Masło zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Kleik(...)bazie nieśmiertelnych kokosanek ( link ), ale wzbogaciły się o bakalie i czekoladę, a w efekcie końcowym (kiedy już spora część zdążyła zniknąć w czeluściach ust i brzuchów domowników) o polewę z białej czekolady. Pyszne (wg nas) są same w sobie, ale najlepiej smakują z powidłem śliwkowym. Jeśli i ono jest domowej roboty, to śmiało stwierdzić mogę, że sklepowe jeżyki z glutenem

Wypisz Wymaluj
Ciasto kinder country. Ciasto bez pieczenia. 600

oraz wafelki knoppersy . Składniki:  200 ml śmietanki 30 %, 100 g białej czekolady,  2 łyżki mleka, 1 szklanka pszenicy w miodzie (u mnie płatki śniadaniowe Kangus), 30 herbatników, polewa: 100 g gorzkiej czekolady i 2 łyżki mleka. Przygotowanie:  Blaszkę 20x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy jedną warstwę z herbatników. Czekoladę białą rozpuszczamy z 2 łyżkami mleka(...)mieszamy. Taką masę wykładamy na herbatniki. Układamy drugą warstwę z herbatników. Ciasto schładzamy w lodówce ok. 15 minut. W tym czasie rozpuszczamy gorzką czekoladę z mlekiem i studzimy. Polewę wylewamy na ciasto i dekorujemy pszenicą. Ponownie schładzamy kilka godzin

Aga w kuchni
Chatka Puchatka (Chatka Baby Jagi) 227

folię i składamy boki chatki do góry, tak, aby jak najbardziej wierzch herbatników zbliżyć do siebie. Ciasto odstawiamy do schłodzenia. Polewa: Masło rozpuszczamy na parze razem z czekoladą. Polewamy chatkę i odstawiamy do zastygnięcia. Gotowe! ;) Przepis pochodzi ze strony www.arabeskawaniliowa.blog.pl

Czerwona Porzeczka
Ciasto Marysieńka 186

łyżek cukru.  placek orzechowy: 180 g startych orzechów włoskich, 4 białka jaj, 150 g cukru, 1 łyżka miodu, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej.  polewa: 100 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki mleka. Przygotowanie:  biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, aż do uzyskania błyszczącej piany. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka. Pozostałe suche składniki(...)można spróbować i można dosłodzić w razie potrzeby. Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuż na 2 części. Wykładamy pół kremu budyniowego, układamy placek orzechowy, znowu pół kremu i przykrywamy drugim biszkoptem. Polewamy roztopioną czekoladą z mlekiem. Posypujemy do dekoracji orzechami startymi

Aga w kuchni
RAMAZAN PİDESİ, czyli chleb turecki 233

chleb na czas Ramadanu. Smacznego! Składniki 4 szklanki mąki 10 g drożdży 2 łyżki oliwy 1 szklanka letniej wody ½ szklanki letniego mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Składniki (polewa do posmarowania) 1 żółtko 1 łyżka oleju 2 łyżki mleka Składniki (do posypania) sezam czarnuszka Przygotowanie W głębokim naczyniu wymieszać wszyskie składniki i wyrobić ciasto. Przykryć ścierką i odstawić(...)delikatnie przycisnąć kilka razy, żeby zmniejszyć ilość powietrza. Blachę posmarować masłem i rozłożyć ciasto. Ukształtować tak jak na zdjęciu. Przykryć znowu ścierką i odczekać około pół godziny. Potem posmarować polewą. Posypać sezamem i czarnuszką. Upiec w piecu podgrzanym do temperatury 180 °C do zrumienienia. Artykuł RAMAZAN PİDESİ, czyli chleb turecki pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Kakaowe placki z chili 117

rozgrzewamy i smażymy placki bez dodatku tłuszczu. Usmażone układamy piętrowo na talerzu.  W rondelku rozpuszczamy czekoladę, dodajemy mleko, chili i mieszamy na gładką polewę. Na koniec dodajemy likier i mieszamy do połączenia. Gotową czekoladą polewamy placki, posypujemy szczyptą chili. *W wersji dla dzieci należy pominąć alkohol

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania