polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:17/582)

Sernik z czekoladą i granatem 114

białego sera (tłustego) 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny 120 g cukru 40 g masła 250 g kruchych ciasteczek 3 łyżeczki żelatyny 1/4 łyżeczki soli Polewa czekoladowa 1 owoc granatu Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania masy twarogowej. Ser twarogowy miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy do tego cukier, sok z cytryny, 250 ml śmietanki oraz sól(...)masy twarogowej. Następnie w oddzielnym rondelku roztapiamy masło i dodajemy do niego pokruszone ciasteczka. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie na dół wykładamy masę ciasteczkową. Kolejno masę twarogową. Polewę czekoladową rozpuszczamy według zalecenia na opakowaniu, studzimy i następnie wykładamy ją na górę sernika. Polewę dokładnie rozprowadzamy na wierzchu. Następnie na sam koniec, na górę sernika dodajemy pestki granatu. Gotowy sernik

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kokosowa babka Bounty 79

roztopionego i ostudzonego masła 200 g wiórków kokosowych 100 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli  Masło i mąka do przyszykowania formy Polewa czekoladowa (dokładny przepis TUTAJ ): 50 g masła 3 łyżki mocnego, dobrego kakao 4 łyżki cukru 5 łyżek mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić babkę Bounty? Jajka rozdzielamy na białka(...)przekładamy z formy na kratkę. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. W międzyczasie robimy polewę czekoladową. Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku. Gotujemy na małym ogniu, aż masło się roztopi, a wszystkie składniki się połączą. Nie gotujemy i nie mieszamy zbyt dużo! Jak tylko polewa będzie gładka, lśniąca i bez krysztalików cukru, to odrazu zdejmujemy z ognia. Studzimy. Jeszcze lekko

Kuchnia Łukasza
Ciasto marchewkowe z pistacjami i polewą czekoladową + film 61

Ciasto marchewkowe z pistacjami i polewą czekoladową to wyjątkowy smakołyk dla wielbicieli słodkości, prosty w przygotowaniu wypiek idealny na podwieczorek do popołudniowej kawy. Ciasto można również przygotować z ulubionymi orzechami lub rodzynkami.     składniki na tortownicę 26 cm 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 1 szklanka oleju ( szklanka 250 ml ) 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka(...)rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy ją z ognia i lekko przestudzamy. Tak przygotowaną polewę wlewamy na ciasto i dokładnie ją rozsmarowujemy, wierzch posypujemy posiekanymi pistacjami. Tak przygotowane ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu.   Artykuł Ciasto marchewkowe z pistacjami i polewą czekoladową + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Piernik staropolski KRÓL świątecznego stołu 79

blachę z papierem i piekę wkładając do rozgrzanego piekarnika na około 15 do 20 minut. I znowu, to dostosować trzeba do piekarnika, jakim dysponujecie. Całkowicie wystudzone piernikowe serca pokrywam polewą czekoladową. Tę można przygotować miękką podgrzewając do wrzenia śmietankę, wrzucając do niej drobniutko posiekaną czekoladę, którą zaczynamy mieszać po 2, 3 minutach.  Ja robię trochę twardszą polewę, 100g masła(...)200g też posiekanej czekolady, podgrzewam na średnim ogniu mieszając do uzyskania jednolitego czekoladowego sosu. polewa musi lekko ostygnąć nim użyjemy jej na pierniczkach. Natomiast piernik przed polaniem kroję na  3 równe bloki i otrzymuję tym samym 3 odrębne porcje, które już tylko polewam czekoladową polewą i dodaję dla ozdoby dowolne orzechy, całe lub posiekane. Czyli pieczenie tego staropolskiego

I tu będę miała takie te
PTASIE MLECZKO NA PIERNIKU 526

łyżeczki) sól (szczypta) Ptasie mleczko: śmietanka kremówka 30% (400 ml.) galaretki przezroczyste o smaku winogronowym (2 op. z czego każde opakowanie ma 71 g.) + gorąca woda (500 ml.) Polewa czekoladowa: śmietanka kremówka 30% (80 ml.) masło (30 g) cukier (30 g) kakao (20 g) Dodatkowo: dżem pomarańczowy (4 łyżki) lub powidła śliwkowe (4 łyżki) srebrne kuleczki cukrowe  białe(...)Wstawiamy do zamrażalnika na chwilkę (5min.) żeby ptasie mleczko zaczęło lekko tężeć.  Po tym czasie przykrywamy ptasie mleczko drugim blatem piernika lekko go wciskając w krem. 3.) Polewa czekoladowa :  Do rondelka wlewamy kremówkę,  dodajemy masło, cukier i kakao. Podgrzewamy ciągle mieszając aż składniki się połączą (nie gotujemy).  Lekko ostudzoną  polewą smarujemy  ciasto, dekorujemy

RITA food channel
Piernik ananasowo-orzechowy 191

jajko 20 g mąki ziemniaczanej 30 g cytrynowej galaretki Chrupiące orzechy w miodzie: 150 g mieszanki orzechów (laskowe, włoskie, ziemne, nerkowca itp.) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka masła Polewa czekoladowa: 50 g mlecznej czekolady 20 ml mleka Dodatkowo: odrobina masła i mąki do przygotowania formy Przygotowanie: Piernik: Pierwsze 5 składników (masło, cukier, sól, miód, kawę) umieścić w garnuszku, podgrzać(...)czekoladę posiekać. W ciepłym mleku rozpuścić czekoladę do uzyskania gęstej polewy. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, odwrócić do góry nogami na talerz ściągając keksówkę oraz folię. Wierzch piernika polać polewą czekoladową. Na polewę, która będzie szybko zastygać, wyłożyć obficie chrupiące orzechy w miodzie, docisnąć zwilżoną w wodzie dłonią. Smacznego! A poniżej fajny patent na miksowanie kremów bez bałaganu ;). Zobaczcie, przyda

Nastoletnie Wypiekanie
Kanapka kokosowa 87

łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 200 g wiórek kokosowych (grubszych) 1 / 2 l mleka 100 g masła 2 łyżki cukru pudru 2 białka Polewa czekoladowa: 3 / 4 kostki margaryny 2-3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao Dodatkowo: 1 duże opakowanie herbatników (250 g) 2 galaretki o dowolnym smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)lekkiego stężenia. Polewa czekoladowa: Do garna włożyć margarynę, wsypać cukier puder oraz kakao, wlać wodę. Podgrzewać na wolnym ogniu do połączenia się składników, nie można masy zagotować, bo się rozwarstwi. Przestudzić. Wykonanie Na czekoladowe ciasto wyłożyć masę kokosową, na niej równomiernie rozprowadzić tężejącą galaretkę. Następnie ułożyć warstwę herbatników i pokryć je polewą czekoladową. Kanapka kokosowa najlepiej smakuje następnego dnia

niecodziennikpary
Tort mocno czekoladowy a'la tiramisu 142

opcjonalnie)              4.   Napar kawowy:       3 łyżeczki kawy mielonej,     150 ml wody     5.   Polewa czekoladowa:       200 g czekolady,     100 g masła,     3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej     6.   Dodatkowo:       kakao(...)pokroić na małe kawałki. Ciasto czekoladowy przekroić na 2 blaty. Pierwszy blat wyłożyć na paterze i wysmarować 1/3 masy budyniowej, przełożyć kawałkami biszkoptu na zmianę z masą budyniową. Sam wierzch wysmarować pozostałą masą i przykryć drugim blatem biszkoptu czekoladowego (w trakcie "składania" tortu można zacisnąć obręcz tortownicy). Tort przełożyć do lodówki i przygotować polewę czekoladową. Jeśli polewa jest już

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto Słonecznikowiec 884

pokruszonego słonecznika z powyższego przepisu Polewa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 120 ml śmietany kremówki 30-36% 1 łyżka masła Przygotowanie: 1. Ciasto czekoladowe: Masło, kakao, cukier i mleko zagotować, ostudzić. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz dodać żółtka, energicznie wymieszać. Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę, dodać do czekoladowej masy i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać(...)Krem karmelowo-słonecznikowy: Miękkie masło utrzeć do puszystości, dodają pod koniec masę kajmakową oraz 3/4 chrupiącego słonecznika. 4. Pierwszy blat ciasta czekoladowego umieścić w blaszce. Wysmarować go kremem i przykryć II ciastem czekoladowym. Schłodzić w lodówce. 5. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce do uzyskania jednolitej, gęstej polewy. Ostudzoną rozprowadzić na cieście czekoladowym. Wierzch ciasta

Nastoletnie Wypiekanie
Płatki orkiszowe z serkiem i brzoskwinią 96

orkiszowe z serkiem i brzoskwinią to propozycja na zdrowe śniadanie, albo lunch. Dla osób będących na diecie polecam użycie świeżej brzoskwini, a nie tej z puszki, oraz zapomnijcie o polewie czekoladowej :) Dla wszystkich pozostałych polecam moją wersję, co tutaj dużo mówić jest pyszna! Składniki 25g płatków orkiszowych 1 łyżka miodu 1 brzoskwinia polewa czekoladowa 120 g serka homogenizowanego(...)miseczki i zalewamy je wodą. Pozostawiamy na ok. 5 minut, aby namiękły. Następnie przekładamy je do miseczki, dodajemy serek homogenizowany, pokrojoną w ósemki brzoskwinię, odrobinę miodu i całość dekorujemy polewą czekoladową. Jest pysznie, spróbujcie! Smacznego! Artykuł Płatki orkiszowe z serkiem i brzoskwinią pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Halloween Tort Oreo 471

które przydadzą się do innych strasznie dobrych halloweenowych przekąsek, np. takich jak tu ). Lukier przekładamy do woreczka strunowego i malujemy oczy na Oreo, czarne źrenice malujemy rozpuszczoną kuwerturą lub polewą czekoladową. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń (może być prosto z lodówki) i dalej miksujemy. Oreo wkładamy do worka i rozgniatamy(...)pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy Oreo na ścianki i wierzch tortu. Rozpuszczoną kuwerturą lub polewą czekoladową malujemy nogi pająkom. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku 137

lato, bo podajemy je na zimno, prosto z lodówki. Jeśli tak jak ja jesteście fanami serników, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową (bezglutenowy) Do przygotowania kruchego spodu będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny (można zmieszać w proporcjach 50/50(...)Polecam też inne moje przepisy na ciasta: Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Szarlotka bezglutenowa Domowe ptasie mleczko bez pieczenia   Artykuł Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Ekspresowe ciasto z polewą czekoladową 60

Ekspresowe ciasto z polewą czekoladową. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Z podstawowych składników które zwykle posiadamy w swoich domach. Idealne gdy mamy ochotę na coś słodkiego do codziennej kawy czy herbaty :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 6 jaj L 1 szklanka oleju ( składniki odmierzam szklanką o pojemności 250 ml ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki pszennej(...)patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do przestudzenia. w międzyczasie przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki na polewę przekładamy do rondelka i mieszając zagotowujemy. Następnie ściągamy z gazu i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. gotową polewę rozprowadzamy po cieście a następnie odstawiamy do zastygnięcia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Ekspresowe ciasto z polewą czekoladową first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
Halloween Tort Oreo 205

które przydadzą się do innych strasznie dobrych halloweenowych przekąsek, np. takich jak tu ). Lukier przekładamy do woreczka strunowego i malujemy oczy na Oreo, czarne źrenice malujemy rozpuszczoną kuwerturą lub polewą czekoladową. Czas na krem! Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń (może być prosto z lodówki) i dalej miksujemy. Oreo, które damy(...)pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy Oreo na ścianki i wierzch tortu. Rozpuszczoną kuwerturą lub polewą czekoladową malujemy nogi pająkom. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Halloween Tort Oreo pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Sernik z brzoskwiniami 626

Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym . Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180 o C Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura pieczenia sernika(...)białek, lekko wymieszać. Na lekko podpieczone ciasto kakaowe wyłożyć ser, poukładać odsączone, pokrojone brzoskwinie i piec w temp. 170 o C przez około 1,5 h. Przygotowanie polewy czekoladowej W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i mleko. Podgrzewać wymieszaną masę na ogniu ok. 3 minut. Zdjąć z ognia. Dodać margarynę i śmietanę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania