lato, bo podajemy je na zimno, prosto z lodówki. Jeśli tak jak ja jesteście fanami serników, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową (bezglutenowy) Do przygotowania kruchego spodu będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny (można zmieszać w proporcjach 50/50(...)Polecam też inne moje przepisy na ciasta: Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Szarlotka bezglutenowa Domowe ptasie mleczko bez pieczenia Artykuł Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiEkspresowe ciasto z polewą czekoladową. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Z podstawowych składników które zwykle posiadamy w swoich domach. Idealne gdy mamy ochotę na coś słodkiego do codziennej kawy czy herbaty :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 6 jaj L 1 szklanka oleju ( składniki odmierzam szklanką o pojemności 250 ml ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki pszennej(...)patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do przestudzenia. w międzyczasie przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki na polewę przekładamy do rondelka i mieszając zagotowujemy. Następnie ściągamy z gazu i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. gotową polewę rozprowadzamy po cieście a następnie odstawiamy do zastygnięcia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Ekspresowe ciasto z polewą czekoladową first appeared on Blog Kulinarny
Blog kulinarny S9.PLktóre przydadzą się do innych strasznie dobrych halloweenowych przekąsek, np. takich jak tu ). Lukier przekładamy do woreczka strunowego i malujemy oczy na Oreo, czarne źrenice malujemy rozpuszczoną kuwerturą lub polewą czekoladową. Czas na krem! Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń (może być prosto z lodówki) i dalej miksujemy. Oreo, które damy(...)pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy Oreo na ścianki i wierzch tortu. Rozpuszczoną kuwerturą lub polewą czekoladową malujemy nogi pająkom. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Halloween Tort Oreo pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
CiastkozercyDuża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym . Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180 o C Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura pieczenia sernika(...)białek, lekko wymieszać. Na lekko podpieczone ciasto kakaowe wyłożyć ser, poukładać odsączone, pokrojone brzoskwinie i piec w temp. 170 o C przez około 1,5 h. Przygotowanie polewy czekoladowej W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i mleko. Podgrzewać wymieszaną masę na ogniu ok. 3 minut. Zdjąć z ognia. Dodać margarynę i śmietanę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą
coolinarnastrefa.blogspot.comktóra zobowiązuje... i właśnie na takie miano zasługuje ta wersja Karpatki. Tradycyjne parzone ciasto z waniliową masą budyniową, kremem budyniowo-śmietanowo-czekoladowym oraz śmietanową pierzynką, a całość zdobi czekoladowa polewa - czyż ten opis nie brzmi apetycznie... Karpatka Królewska - Składniki: Ciasto: 3 jajka 75 g masła 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki wody szczypta soli łyżeczka cukru łyżeczka wódki(...)Przykrywamy górną częścią ciasta. Całość oprószamy cukrem pudrem. Ciasto możemy dodatkowo udekorować polewą czekoladową: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie ściągamy z ognia i dodajemy drobno połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu otrzymania gładkiej kuwertury. Gdy trochę przestygnie polewamy "zygzakami" wierzch Karpatki. Ciasto po przygotowaniu musi koniecznie spędzić minimum 4 h w lodówce. Karpatka najlepiej
Słodka Stronamielonych goździków 1/2 łyżeczki mielonego imbiru szczypta mielonego różowego pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczka sody Polewa czekoladowa : 20 dkg mlecznej czekolady 20 dkg gorzkiej czekolady 250 ml śmietanki (36%) Dodatkowo : 45 dkg dżemu śliwkowego 1,5 łyżeczki żelatyny 1,5 łyżeczki zimnej wody Jak upiec kostkę(...)ognia. Dodać połamaną czekoladę i mieszać do momentu, w którym powstanie płynna, jednolita polewa. Cisto wyjąć z lodówki, pokroić na kawałki o kształcie kwadratu. Każdy kawałek moczyć w polewie czekoladowej. Pokryte czekoladą ciasto schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Kostka piernikowa Smacznego! O czym warto pamiętać piekąc ciasto piernikowe. Kostka piernikowa Forma do pieczenia, której użyłam była prostokątna
mecookstylko do 2/3 ich wysokości (będzie rosło). Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni. Gdyby zbyt mocno się rumieniły należy zmniejszyć temperaturę pieczenia. Po ostygnięciu szykujemy polewę’ Polewa czekoladowa: – 2 łyżki cukru – 2 łyżki kakao – 50 g masła – 2 łyżki wody Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku. Po podgrzaniu należy je około 2 minuty pogotować(...)ozdoby użyłam kilka płatków migdałowych. W moim przypadku jedna babeczka to 150 kcal. Babeczki migdałowe na każdą okazję Chrupkie z zewnątrz i miękkie w środku Pyszna polewa czekoladowa na szybkich i łatwych babeczkach Migdały i kakao – świetne połączenie Deser idealny na ostatnią chwilę Smacznego!!! Źródło wpisu: Brunetka w kuchni
Relaxtimeciasta grillujemy na odpowiedniej patelni, gdyż moim zdaniem ciepły i taki chrupiący smakuje najlepiej. Za pierwszym razem podałam grillowaną kromkę słodkiego pieczywa z grillowanymi gruszkami, jogurtem naturalnym i polewą czekoladową. W drugiej wersji chlebek jest podany z kiwi, pomarańczą, grillowanymi plastrami gruszki oraz z dżemem z dzikiego bzu marki Łowicz. Obie wersje smakowały mi tak bardzo i zupełnie(...)piekę 50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu studzę ciasto na kratce. Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku lub woreczku foliowym. Sposoby podania: chlebek czekoladowy polany polewą czekoladową 100 gram czekolady, 1 łyżkę masła, 2 łyżki mleka kokosowego rozpuść w kąpieli wodnej i polej przygotowaną polewą chlebek. grillowana kromka chleba podana z grillowaną gruszką
Mango PapajaCiasto "Snickers" to deser stworzony na wzór popularnego batonika o tej samej nazwie. Ciasto "Snickers" to połączenie mleczno-orzechowej, budyniowej masy z karmelem, masłem orzechowym oraz czekoladową polewą posypaną orzeszkami ziemnymi. Fanów popularnego batonika Snickers długo nie trzeba namawiać do przygotowania tego ciasta, tym bardziej, że przygotujemy je bez pieczenia. Ciasto "Snickers" bez pieczenia - Składniki(...)masła 2 łyżki masła orzechowego Karmel: 2 łyżki miodu 4 łyżek cukru płaska łyżeczka margaryny odrobina sody 200 g masła orzechowego ok. 60 g orzeszków ziemnych (do karmelu) Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady gorzkiej 80 ml śmietanki kremówki 30% ok. 100 g orzeszków ziemnych (do posypania wierzchu) Ciasto "Snickers" bez pieczenia - Sposób przygotowania : Formę (ok. 20x28 cm) wykładamy
Słodka Stronaproszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa waniliowa: 2 waniliowe serki homogenizowane (po 150g) 500 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 1 / 2 łyżki żelatyny Polewa czekoladowa: 8 łyżek cukru pudru 4 łyżki margaryny 4 łyżki kakao 4 łyżki wody Dodatkowo: 500 g miękkich owoców (mogą być świeże, mrożone lub z nalewki) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)wodę. Postawić na małym ogniu i podgrzewać do rozpuszczenia się tłuszczu i połączenia składników. Przestudzić. Wykonanie Na ciasto z owocami wylać masę waniliową, równomiernie ją rozprowadzić i polać przygotowaną polewą czekoladową. Ciasto fale Dunaju wstawić do lodówki na noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Fale Dunaju pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyciasta, lekka warstwa kokosowa, wyraziste w smaku ciasto z orzechów włoskich, a wszystkie te warstwy przekłada aksamitny, budyniowy krem, a wierzch ciasta stanowi idealnie komponująca się z całością czekoladowa polewa posypana kawałkami orzechów włoskich. Ciasto przepyszne w smaku i mimo, że jest dość pracochłonne z pewnością warto je przygotować w naszych domach. Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo- Kokosowe(...)cukru 3 białka jaj Ciasto Orzechowe: 50 g orzechów włoskich 50 g zmielonych orzechów włoskich 3 białka łyżka bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% ok. 80 g orzechów włoskich do posypania Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo- Kokosowe z Masą Budyniową) - Sposób przygotowania: Ciasto
Słodka StronaZdecydowanie to mój najlepszy sernik :) Wyszedł dokładnie tak, jak go sobie wyobraziłam. Trochę kawy, trochę dyni, świeże figi i gęsta polewa czekoladowa, która zastyga "w ruchu". Obłędne połączenie. Składniki: Tortownica 22cm i 18cm Spód ciemnego sernika: 100g herbatników 2 łyżki kakao 3 łyżki masła Pół łyżeczki chilli Serniki: 1kg serka homogenizowanego 2 opakowania budyniu 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)ciasto. Polewę odstawiam do stężenia – najlepiej dekoruje się, gdy osiągnie gęstość tężejącej galaretki. Na paterze układamy sernik kawowy a na nim sernik dyniowy i lekko dociskamy. Całość dekorujemy gęstą polewą czekoladową i jedną świeżą figą pociętą w ósemki. Na zdjęciach: talerzyk deserowy szary retro II - Dekoria /lub/ Home&You patera vintage - Birkmann
Gotowanie i blogowaniemocno schłodzonego (tylko stała część) 3/4 opakowania gęstego jogurtu kokosowego (ok. 120 g) 2 łyżki bezcukrowego syropu klonowego (można zastąpić stewią lub erytrytolem) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa czekoladowa 4 kostki czekolady gorzkiej (min. 85% kakao) 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 1 garść migdałów do posypania Sposób przygotowania Lody Stałą część schłodzonego mleka kokosowego ubić na sztywno(...)mikrofali lub na niewielkim ogniu i wymieszać. Przelać do szerokiego naczynia (np. miski lub talerza głębokiego). Zamrożone lody wyjąć z formy i maczać każdy z obu stron w polewie czekoladowej, a następnie posypywać kawałkami migdałów zanim zdąży zastygnąć. Jeść od razu lub wstawić do zamrażarki i wyjąć na 15 minut przed planowaną konsumpcją. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji
Modern Cave GirlPyszna i prosta w przygotowaniu babka Stracciatella. Idealna dla miłośników czekolady. Puszysta i wilgotna. Jedna z moich ulubionych babek :). U mnie polana domową polewą czekoladową smakowała wyśmienicie i zniknęła w kilka chwil z talerza. Świetnie sprawdzi się na co dzień do kawki jak i od święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 gram margaryny lub masła 300 gram mąki pszennej tortowej(...)stopni (góra-dół) i pieczemy ok 50-60 min w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Upieczona babkę wyjmujemy z blaszki odstawiamy do przestygnięcia, przestygniętą babkę polewamy polewą czekoladową i odstawiamy do jej zastygnięcia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Babka Stracciatella first appeared on Blog Kulinarny
Blog kulinarny S9.PL