Dobrze wymieszaj trzepaczką nie doprowadzając do wrzenia. Jeśli polewa będzie zbyt gęsta dodaj jeszcze łyżkę bądź dwie mleka. Jeszcze gorącą polewę rozlej na wychłodzone ciasto, jeśli gdzieś warstwa jest za gruba możesz delikatnie wyrównać łopatką do kremu. Pozostaw w lodówce do ostygnięcia. Ciasto jest gotowe do jedzenia zaraz jak polewa zastygnie. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto marchewkowe przez(...)marchewkowe są na prawdę przeróżne. Można podawać je same bez polewy, z kremem z serka philadelphia bądź mascarpone. Niektórzy dodają do środka migdały bądź inne orzechy, w jednym z przepisów znalazłam nawet mus jabłkowy. Mi jednak najbardziej smakuje moja wersja na ciasto marchewkowe bez kremu , ale z dodatkiem polewy czekoladowej. Składniki na ciasto są bardzo proste i na pewno masz
To Musisz Wiedziećkolorze. Polewa idealnie dekoruje wypieki wszelakie, podkreśla ich urok, dodaje smaku i dodatkowej słodyczy. Jako dzieciaki wyjadaliśmy ją łyżką prosto z garnka, jestem wierna uczuciom domowej polewy, jest najlepsza! Polewę czekoladową przygotowuję na dwa sposoby: tradycyjnie z masła, mleka, cukru (drobnego, cukru pudru lub cukru z wanilią) i kakao oraz ze śmietanki i roztopionej czekolady mlecznej lub gorzkiej (wtedy(...)roztapiam masło, dodaję cukier puder, mieszam rózgą do połączenia. Wlewam mleko, dodaję oba rodzaje kakao, mieszam rózgą, gotuję na lekkim ogniu przez ok. 2-3 minuty do lekkiego zgęstnienia. Polewą czekoladową dekoruję wystudzone wypieki. Babeczki, serniki, ciasta czy torty wszelakie nabierają pięknego, głębokiego koloru! Smacznego
Zasmakuj Kuchniblatami, z dużą ilością polewy czekoladowej. Zarówno krem jak i polewa zostały zrobione na produktach niezawierających mleka. Torcik jest pyszniutki, lekki, delikatny, kokosowego smaku praktycznie nie czuć, a czekoladowa polewa stawia „kropkę nad i”, nie zapomnijcie jej zrobić. Inspiracja Moje Wypieki (krem) i Moje Wypieki (polewa) . Składniki na formę 17 cm. Biszkopt: 3 duże jajka(...)tort wyjąć z lodówki. Nożykiem delikatnie odkroić bok tortu od boków formy. W miarę konieczności wyrównać nożem boki tortu. Tort przełożyć na paterę, następnie polać polewą. Udekorować gruszkami. Polewa czekoladowa: 120 gr margaryny bezmlecznej (u mnie Planta) 6 łyżek kakao 4-8 łyżek cukru (u mnie 4) 4 łyżki mleka 2 łyżeczki żelatyny plus 2 łyżki wrzątku Dekoracja
moj przepis nastopni piekarnika na około 25-30 minut. Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową Smacznego
paapilotkaamuffinki. Krem posypujemy czekoladą i kładziemy 1 i 1/2 jajeczka czekoladowego. Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową oraz kremy do muffinek: Krem do muffinek o smaku mojito Smacznego
paapilotkaadekorujemy muffinki. Dodatkowo, możemy je udekorować ozdobami cukierniczymi. Smacznego! Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową
paapilotkaaminut (do suchego patyczka). Wyżej wymieniony przepis wystarcza na około 24 muffinki. Smacznego! Zapraszam również do innych przepisów na muffinki: Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową
paapilotkaaDzisiaj podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na pyszną polewę czekoladową, którą możecie użyć zarówno do ciast jak i do deserów. Łatwa do zrobienia, smaczna i lśniącą. Jest to przepis, po który sięgam najczęściej. Składniki: 100 g masla 100 g cukru 50 g kakao 5 – 6 łyżek mleka lub więcej jeśli chcemy rzadszą konsystencję Zapraszam również na film
Pani M - kuchnia smakowitatort kotek , który przygotowywałam w przeszłości dla synka. Tamten był wykończony kremem maślanym, troszkę bardziej czasochłonny i bardziej słodki oczywiście. Dzisiaj bardzo prosty biszkopt przełożony kremem jogurtowym malinowym, wykończony polewą czekoladową i dekoracjami tak by uzyskać efekt kota. PRZEPIS ŁATWY TORT KOT Składniki: biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl mąki pszennej do nasączenia(...)szkl wody sok z 1/2 cytryny 3 łyżki syropu np syropu z dzikiej róży krem: 800g jogurtu malinowego 6 łyżeczek żelatyny dekoracja: 1 porcja polewy czekoladowej – przepis 2 herbatniki na uszy 2 biszkopty na nos 2 ciasteczka francuskie (precle maślane z cukrem) na oczy 6 paluszków na wąsy 1 różowa żelka malinka na nosek Jak zrobić łatwy tort kotek
Dorota Smakujetymi słodkościami możemy szaleć, aż do przyszłego wtorku, czyli ostatków. Tak więc macie jeszcze czas, żeby je upiec 😀. Powiem Wam, że te cynamonowe donuty z piekarnika z polewą czekoladową są banalnie proste do przygotowania i robi się je bajecznie prosto. A na dodatek nie są tak kaloryczne, jak te smażone w głębokim tłuszczu. Idealnie, prawda? 💓 Cynamonowe donuty(...)piekarnika z polewą czekoladową Cynamonowe donuty z piekarnika z polewą czekoladową Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na 8 ciastek Składniki: 125 g mąki pszennej 50 g cukru 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka oleju 150 g jogurtu greckiego naturalnego 1 łyżeczka cynamonu Polewa czekoladowa: ⠀ 50 g czekolady gorzkiej
Kulinarne przygody Gatitykrem, natomiast drugiego banana kroimy w niewielką kostkę. Pół tabliczki czekolady kroimy w drobną kostkę. Drugą część pozostawiamy do polewy. Następnie masło lub margarynę roztapiamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Zostawiamy 1 łyżkę nieroztopionego tłuszczu do przygotowania polewy czekoladowej. Całej jajka wbijamy do miski, dosypujemy cukier i dodajemy szczyptę soli. Jajka z cukrem miksujemy na najwyższych obrotach na białą(...)minut – do suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. Polewa czekoladowa do ciasta bananowego Ostudzone ciasto polewamy polewą z czekolady. Pozostałe pół tabliczki czekolady i łyżkę masła rozpuszczamy w kapeli wodnej (lub w mikrofalówce), dokładnie mieszamy i ciepłą masą czekoladową polewamy ciasto. To wszystko, teraz możemy rozkoszować się smakiem naszego ekspresowego ciasta z bananami i czekoladą. Pasuje
Gotujemy i jemykrem, natomiast drugiego banana kroimy w niewielką kostkę. Pół tabliczki czekolady kroimy w drobną kostkę. Drugą część pozostawiamy do polewy. Następnie masło lub margarynę roztapiamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Zostawiamy 1 łyżkę nieroztopionego tłuszczu do przygotowania polewy czekoladowej. Całej jajka wbijamy do miski, dosypujemy cukier i dodajemy szczyptę soli. Jajka z cukrem miksujemy na najwyższych obrotach na białą(...)minut – do suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. Polewa czekoladowa do ciasta bananowego Ostudzone ciasto polewamy polewą z czekolady. Pozostałe pół tabliczki czekolady i łyżkę masła rozpuszczamy w kapeli wodnej (lub w mikrofalówce), dokładnie mieszamy i ciepłą masą czekoladową polewamy ciasto. To wszystko, teraz możemy rozkoszować się smakiem naszego ekspresowego ciasta z bananami i czekoladą. Pasuje
Korniszonkirazem ciasto, które tylko z pozoru wydaje się łatwe, wymaga jednak czasu i cierpliwości. A dokładniej, śmietana musi odpowiednio stwardnieć, porzeczki trzeba ugotować, ostudzić i porządnie odsączyć, polewa czekoladowa musi być chłodna i gęsta, w przeciwnym razie spłynie z ciasta wraz z porzeczkami :-) Ale za to plusy też są mocne, bo smak ciasta jest niepowtarzalny. Słodycz miesza się(...)żeby polewa zgęstniała (najlepiej wstawić do lodówki na godzinę). Wykonanie ciasta: Na ostudzony biszkopt nałożyć równomiernie bitą śmietanę, następnie ułożyć grubą warstwę dobrze odsączonych porzeczek. Górę polać zgęstniałą polewą czekoladową. Ciasto przechowywać w lodówce. UWAGI: Polewę czekoladową można zrobić według własnego przepisu, pamiętając jednak o tym, że powinna być słodka, bo inaczej kwaśne porzeczki zdominują smak ciasta. Kompot
Passions hobbies life