polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:10/582)

Muffinki z dżemem truskawkowym 166

stopni piekarnika na około 25-30 minut.       Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową   Smacznego

paapilotkaa
Czekoladowy krem do muffinek 165

muffinki. Krem posypujemy czekoladą i kładziemy 1 i 1/2 jajeczka czekoladowego.   Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową oraz kremy do muffinek: Krem do muffinek o smaku mojito Smacznego

paapilotkaa
Krem do muffinek o smaku mojito 181

dekorujemy muffinki. Dodatkowo, możemy je udekorować ozdobami cukierniczymi.       Smacznego! Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową

paapilotkaa
Podstawowy przepis na MUFFINKI 127

minut (do suchego patyczka). Wyżej wymieniony przepis wystarcza na około 24 muffinki. Smacznego!    Zapraszam również do innych przepisów na muffinki:   Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową

paapilotkaa
Łatwy Tort Kot – przepis 85

tort kotek , który przygotowywałam w przeszłości dla synka. Tamten był wykończony kremem maślanym, troszkę bardziej czasochłonny i bardziej słodki oczywiście. Dzisiaj bardzo prosty biszkopt przełożony kremem jogurtowym malinowym, wykończony polewą czekoladową i dekoracjami tak by uzyskać efekt kota. PRZEPIS ŁATWY TORT KOT Składniki: biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl mąki pszennej do nasączenia(...)szkl wody sok z 1/2 cytryny 3 łyżki syropu np syropu z dzikiej róży krem: 800g jogurtu malinowego 6 łyżeczek żelatyny dekoracja: 1 porcja polewy czekoladowej – przepis 2 herbatniki na uszy 2 biszkopty na nos 2 ciasteczka francuskie (precle maślane z cukrem) na oczy 6 paluszków na wąsy 1 różowa żelka malinka na nosek Jak zrobić łatwy tort kotek

Dorota Smakuje
Cynamonowe donuty z piekarnika z polewą czekoladową 109

tymi słodkościami możemy szaleć, aż do przyszłego wtorku, czyli ostatków. Tak więc macie jeszcze czas,  żeby je upiec 😀. Powiem Wam, że te cynamonowe donuty z piekarnika z polewą czekoladową są banalnie proste do przygotowania i robi się je bajecznie prosto. A na dodatek nie są tak kaloryczne, jak te smażone w głębokim tłuszczu. Idealnie, prawda? 💓   Cynamonowe donuty(...)piekarnika z polewą czekoladową     Cynamonowe donuty z piekarnika z polewą czekoladową  Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na 8 ciastek Składniki:  125 g mąki pszennej 50 g cukru 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka oleju 150 g jogurtu greckiego naturalnego 1 łyżeczka cynamonu Polewa czekoladowa:⁠ ⠀ 50 g czekolady gorzkiej

Kulinarne przygody Gatity
Ekspresowe ciasto bananowe z czekoladą - przepis 78

krem, natomiast drugiego banana kroimy w niewielką kostkę.  Pół tabliczki czekolady kroimy w drobną kostkę. Drugą część pozostawiamy do polewy. Następnie masło lub margarynę roztapiamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Zostawiamy 1 łyżkę nieroztopionego tłuszczu do przygotowania polewy czekoladowej. Całej jajka wbijamy do miski, dosypujemy cukier i dodajemy szczyptę soli.  Jajka z cukrem miksujemy na najwyższych obrotach na białą(...)minut – do suchego patyczka.  Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. Polewa czekoladowa do ciasta bananowego Ostudzone ciasto polewamy polewą z czekolady. Pozostałe pół tabliczki czekolady i łyżkę masła rozpuszczamy w kapeli wodnej (lub w mikrofalówce), dokładnie mieszamy i ciepłą masą czekoladową polewamy ciasto. To wszystko, teraz możemy rozkoszować się smakiem naszego ekspresowego ciasta z bananami i czekoladą. Pasuje

Gotujemy i jemy
Ekspresowe ciasto bananowe z czekoladą - przepis 93

krem, natomiast drugiego banana kroimy w niewielką kostkę.  Pół tabliczki czekolady kroimy w drobną kostkę. Drugą część pozostawiamy do polewy. Następnie masło lub margarynę roztapiamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Zostawiamy 1 łyżkę nieroztopionego tłuszczu do przygotowania polewy czekoladowej. Całej jajka wbijamy do miski, dosypujemy cukier i dodajemy szczyptę soli.  Jajka z cukrem miksujemy na najwyższych obrotach na białą(...)minut – do suchego patyczka.  Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. Polewa czekoladowa do ciasta bananowego Ostudzone ciasto polewamy polewą z czekolady. Pozostałe pół tabliczki czekolady i łyżkę masła rozpuszczamy w kapeli wodnej (lub w mikrofalówce), dokładnie mieszamy i ciepłą masą czekoladową polewamy ciasto. To wszystko, teraz możemy rozkoszować się smakiem naszego ekspresowego ciasta z bananami i czekoladą. Pasuje

Korniszonki
Śmietankowiec z porzeczkami 346

razem ciasto, które tylko z pozoru wydaje się łatwe, wymaga jednak czasu i cierpliwości. A dokładniej, śmietana musi odpowiednio stwardnieć, porzeczki trzeba ugotować, ostudzić i porządnie odsączyć, polewa czekoladowa musi być chłodna i gęsta, w przeciwnym razie spłynie z ciasta wraz z porzeczkami :-) Ale za to plusy też są mocne, bo smak ciasta jest niepowtarzalny. Słodycz miesza się(...)żeby polewa zgęstniała (najlepiej wstawić do lodówki na godzinę). Wykonanie ciasta: Na ostudzony biszkopt nałożyć równomiernie bitą śmietanę, następnie ułożyć grubą warstwę dobrze odsączonych porzeczek. Górę polać zgęstniałą polewą czekoladową. Ciasto przechowywać w lodówce. UWAGI:  Polewę czekoladową można zrobić według własnego przepisu, pamiętając jednak o tym, że powinna być słodka, bo inaczej kwaśne porzeczki zdominują smak ciasta. Kompot

Passions hobbies life
Sernik piernikowy 315

śmietany kremówki 30 % -4 całe jajka -2 żółtka -3/4 szklanki cukru -łyżka cukru waniliowego -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżka mąki pszennej -czubata łyżka przyprawy do piernika Polewa czekoladowa: -70 ml śmietany kremówki 30 % -50 g czekolady gorzkiej -50 g czekolady mlecznej Przygotowanie --> Spód piernikowy: --> Pierniczki miksujemy w malakserze do momentu otrzymania małych okruchów. Mieszamy z rozpuszczonym masłem(...)czekoladowa ganache: --> Do małego rondelka przelewamy śmietankę, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i mieszamy do momentu jej rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, mieszamy. --> Wierzch zimnego sernika polewamy polewą czekoladową ganache. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia polewy. --> Smacznego Notatki Ja dodatkowo pokruszyłam na polewę czekoladową kruche pierniczki. Post Sernik piernikowy pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Ciasto Arkadia bez pieczenia / Peach and Mascarpone No Bake Cake 120

serkiem mascarpone i wanilią, a także chrupiący dodatek w postaci uprażonych wiórków kokosowych i płatków migdałowych. Aby ciasto Arkadia udało się idealnie, warto dobrze schłodzić warstwy po dodaniu polewy czekoladowej (można przyspieszyć proces wkładając na chwilę ciasto do zamrażarki). Dobrze zastygnięta polewa nie zmiesza się i nie ociepli niepotrzebnie kremu z mascarpone. Sam krem z bitą śmietaną zastyga dość(...)budyń pomarańczowy wylać na brzoskwinie. Na jeszcze ciepłym budyniu ułożyć herbatniki.  Do gorącej śmietanki lub mleka wrzucić połamaną czekoladę. Odstawić na kilka minut. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Polewę czekoladową wylać na herbatniki i przykryć kolejną warstwą ciastek. Schłodzić, do zastygnięcia polewy czekoladowej. Ubić śmietankę. Gdy nie będzie jeszcze do końca sztywna, dodać cukier puder, ziarenka wanilii i mascarpone

Lekcje w kuchni
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 142

cukru pudru 200 ml mleka Masa jabłkowa 800 g jabłek 50 g cukru trzcinowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cynamonu Polewa czekoladowa 250 g masła 50 g cukru 35 ml wody 3 łyżki kakao Dekoracja orzechy włoskie gorzka czekolada **** INGREDIENTI Pasta frolla 300 g di farina 200 g di burro(...)wodę z cukrem, dodajemy masło oraz kakao. Całość mieszamy i zagotowujemy.  Przygotowana polewę odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy posiekaną czekoladą i kawałkami orzechów włoskich.  **** PREPARAZIONE Pasta frolla In una ciotola setacciate la farina con il lievito vanigliato, unite lo zucchero a velo

La grande e la piccola cuoca