polędwiczki wieprzowe - 1763 przepisów (strona:57/118)

POLĘDWICZKI W SOSIE CHRZANOWYM 438

osamotniona :-( tak więc nie podaje go zbyt często.  Jednak w zestawieniu z mięciutkimi polędwiczkami zachwycił moich domowników... albo inaczej ... zachwyciły polędwiczki a sosik nie przeszkadzał :))) Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe  oliwa bulion warzywny  3/4 słoiczka chrzanu 180 g ziele angielskie liść laurowy sól świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżki masła (do zasmażki) 2 łyżki mąki (do zasmażki(...)koperek 1 łyżka śmietany 18% Przygotowanie: Polędwiczki umyć,  oczyścić z ewentualnych białych włókien. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć polędwiczki z obu stron na złoty kolor.  Kiedy już się zrumieniły wlać do nich  bulion, dodać sól , pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Dusić około 30 minut, po tym czasie sprawdzić czy są miękkie. Wyjąć z bulionu na talerz

Walijskie Pichcenie
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 172

Przedstawiam przepis na jeden ze smaczniejszych sosów pieczarkowych jakie udało mi się zrobić:). Kilka prostych składników jak zwykle okazało się być receptą na sukces.  500g polędwiczek wieprzowych  800g pieczarek 2 duże cebule 300 ml śmietany kwaśnej 18% 1/2 szklanka białego, wytrawnego wina 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki(...)sól, pieprz olej 1. Polędwiczki kroimy na plastry, które następnie lekko rozbijamy palcami. Pieczarki kroimy na dowolnej wielkości części, cebulę i natkę drobno siekamy.  2. Polędwiczki posypujemy solą i pieprzem, podsmażamy na dużym ogniu z dwóch stron do zarumienienia. Zmniejszamy ogień, dodajemy cebulę a kiedy się zeszkli wlewamy wino. Dusimy do odparowania, po czym dodajemy pieczarki. Smażymy do odparowania

Szefowa kuchni
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 165

Ciasto francuskie nie ułatwiało sprawy, bo nie mogłam sprawdzić stopnia wypieczenia mięsa, które było w środku.  Ale wyszła! i była naprawdę przepyszna, krucha i soczysta. Do dzieła! Składniki: - polędwiczka wieprzowa (ok pół kg) - płat gotowego ciasta francuskiego (nie mrożonego!) - pół kg pieczarek - mała cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki musztardy dijon - łyżeczka majeranku - łyżeczka słodkiej papryki - sól, pieprz - olej

Cook&Love
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA NADZIEWANA SUSZONYMI POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 319

polędwiczki wieprzowej można wyczarować różne smakołyki, my ją bardzo lubimy jako mięsko obiadowe. Dziś polecam z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Składniki: 1 poledwiczka wieprzowa ok. 70 dag 1 słoiczek 250 g suszonych pomidorów w oleju z ziołami 1 opak. mozzarelli duża kulka zioła prowansalskie Kamis sól pieprz Kamis Wykonanie: Poledwiczka rozcinamy po długości zostawiając z 1cm boku, rozkładamy polędwiczkę

Z Majeczką w kuchni
Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami 174

Proste w wykonaniu, smakują rewelacyjnie, przez pomidory danie ma wyrazisty smak. Mięso wychodzi delikatne. Przepis znalazłam tutaj ( klik ). Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 1 polędwiczka wieprzowa (około 450g) 10 suszonych pomidorów 1/4 szklanki białego wytrawnego wina 1 szklanka gorącej wody 2-3 łyżki sosu sojowego 150 ml śmietanki kremówki 30% 1/3 łyżeczki ostrej papryki

kruche babeczki
Pulpeciki z kaszą jaglaną w sosie pomidorowym z pieczarkami 172

kulki mięsne z dodatkiem kaszy jaglanej w towarzystwie gęstego sosu pomidorowego oraz świeżych pieczarek. Całość posypałam dużą ilością świeżej bazylii. Do przygotowania 21 średniej wielkości pulpecików potrzebujemy: – 1 polędwiczkę wieprzową (ok. 300-400 g) – można ją zastąpić kurczakiem/indykiem – 1/2 do 2/3 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej – 500 g świeżych pieczarek – 1 jajko – domowy koncentrat pomidorowy

Szybko Tanio Smacznie
Polędwiczki w sosie kurkowym 175

duszone z kurkami są mięciutkie i aromatyczne, po prostu rozpływają się w ustach. Kurki to moje ulubione grzyby, uwielbiam je dodawać do różnych dań, szczególnie mięsnych.  Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 200 gram kurek 1 duża cebula 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego Pieprz kolorowy grubo mielony Sól 2 łyżki mąki pszennej  3-4 łyżki śmietany

Bajeczna Kuchnia
Polędwiczka w sosie z sera gorgonzola 169

Kolosalną zaletą tego przepisu jest to, że przy odrobinie wprawy przygotowanie całego obiadu zajmuje nie dłużej niż 30 minut (plus pieczenie). Składniki (na 3 – 4 osoby): 2 polędwiczki wieprzowe – ok. 600 gr. Ser gorgonzola lub inny z niebieską pleśnią – ok. 100 gr. Białe wytrawne wino – pół szklanki Kartonik śmietanki 18% – 250 ml. Masło klarowane(...)smażenia Czosnek, przyprawy Opcjonalnie: warzywa, które chcemy zapiec obok Polędwiczki myjemy, dokładnie osuszamy, posypujemy pieprzem i majerankiem (lepszy świeży, ale może też być suszony). Uwaga: nie solimy – przynajmniej ja nie solę, bo podobno mięso przez to twardnieje. Obsmażamy ze wszystkich stron na klarowanym maśle. Można użyć do tego celu oleju, ale moim zdaniem, polędwiczka smażona na maśle jest smaczniejsza

Patchwork
Polędwiczki z fetą i suszonymi pomidorami 171

doskonale smakuje. Szkoda, że moja Karolina będzie musiała jeszcze trochę zaczekać zanim dostanie taki rarytas, bo można go podawać dzieciom dopiero po 12 miesiącu. Składniki 2 polędwiczki wieprzowe kilka suszonych pomidorów w oliwie ser feta (prawdziwy jest najlepszy) troszkę tymianku - może być świeży lub suszony sól, pieprz, oliwa do smażenia w przepisie był również czosnek(...)robię bez i jest pysznie. Przygotowanie Polędwiczki oczyścić z błonek, umyć, osuszyć. Rozkroić każdą  wzdłuż i rozpłaszczyć ręką, aby powstał spory prostokąt. Posypać tymiankiem. Wzdłuż brzegu ułożyć grube plasterki sera feta i suszone pomidory. Zwinąć wszystko w roladę i związać sznurkiem. Posolic i popieprzyć polędwiczkę. Smażyć na oliwie z każdej strony, tak aby polędwiczki się zrumieniły. Mięso przełożyć

Kulinarne Inspiracje
Polędwiczki w pieprzu cytrynowym 191

jest prawdziwy sztos z dosłownie kilku składników. Zwykle robię więcej, żeby później mieć na zimno na kanapki lub do sałatek. Składniki : Polędwiczki wieprzowe (u mnie dwie małe) 3-4 ząbki czosnku Sok z połówki cytryny Sól Pieprz cytrynowy Masło klarowane - ze dwie łychy czubate Łyżeczka masła zwykłego Opcjonalnie: chlust bianco Opcjonalnie: łyżeczka mąki ziemniaczanej Pokrojone na trzy większe kawałki(...)polędwiczki, posolone i nieźle popieprzone cytrynowym pieprzem wrzuć na rozgrzane klarowane masło, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i obsmaż z każdej strony. Skrop cytryną (możesz też chlusnąć białym wytrawnym). Po chwili zmniejsz ogień.  Niech polędwiczki dojdą (ale niech nie zamienią się w suchy wiór). Na koniec dodaj łyżeczkę masła i możesz zakończyć całą procedurę. Lub wymieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej

Cytryna&Co.
POLĘDWICZKA Z SOSEM PIECZARKOWYM 165

miłą chęcią. Jak więc zagwarantować sobie sukces, by ta którą przyrządzimy była wyśmienita? Przyrządźcie ją tak jak to robię ja, będzie pyszna, soczysta i niezwykle aromatyczna. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 łyżka ziół prowansalskich  1 łyżka płatków pomidorów suszonych 1 łyżka soli 2 łyżki oleju sos: pół szklanki śmietany 30% 20 dag pieczarek 1/2 cebuli kilka gałązek natki pietruszki

Z Majeczką w kuchni
Polędwiczka wieprzowa w sosie miodowo-musztardowym z różowym pieprzem 232

Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe, umyte i osuszone sól biały pieprz niewielka ilość oleju Sos: 1  szalotka, posiekana skórka i sok z 1/2 cytryny 400ml śmietany 30% 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżeczki różowego pieprzu ziarnistego sól Przygotowanie: Polędwiczki kroimy na pół, doprawiamy pieprzem, solą. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy polędwiczki

Smakowity Blog Kulinarny
Polędwiczki w sosie pieczarkowym 151

Idealne szybkie danie.  Składniki 500-600 g polędwiczki wieprzowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 250 g pieczarek 1 cebula 500-700 ml bulionu warzywnego 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki słodkiej śmietany 18% 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie Polędwiczkę kroimy na 1,5 cm plastry. Oprószamy solą i pieprzem, nacieramy przeciśniętym

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania