ananasem Wegetariański pasztet z cukinii Domowy pasztet z pieczarkami Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym Sernik z jogurtów greckich Sernik wiedeński z rodzynkami Zrazy z karkówki Pieczona polędwiczka wieprzowa Pieczony kurczak na butelce Karkówka z pieczarkami Schab w sosie chrzanowym Kotlety schabowe według Magdy Gessler Polędwiczki w kremowym sosie własnym Zobacz też przepis na domowy majonez Artykuł Przepisy
Kuchnia BazyliiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 450 g polędwiczki wieprzowej. Składniki marynaty: łyżka syropu trzcinowego, 2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii, łyżeczka soli, łyżeczka pieprzu. Przygotowanie: Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, lekko spłaszczam dłonią. Z podanych składników przygotowuję marynatę, polewam mięso, dokładnie
JejKuchniaPolędwiczka to delikatne mięso które w prosty sposób, szybko przygotujemy. Podana z całymi opiekanymi ziemniaczkami i surówką z miksem salat będzie świetną propozycją na odświętny obiad. Składniki: polędwiczki wieprzowe- ok 50 dag jedna sól, pieprz słodka papryka mielona, ostra papryka mielona olej do obsmażenia Wykonanie: *Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem oraz paprykami. Odstawiamy do lodówki na kilka godz
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 2 polędwiczki wieprzowe sól, słodka i ostra papryka, pieprz, mielony kminek, tymianek, rozmaryn, suszony czosnek 2-3 łyżki oleju Polędwiczki umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż na trzy płaty, zostawiając nieprzecięty jeden brzeg. Natrzeć mięso z obu stron olejem i przyprawami i zapleść jak warkocz. Mięso odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie włożyć do rękawa do pieczenia i piec
Czerwień i błękitIdealny obiad dla wielbicieli polędwiczek. Moje z dodatkiem kaszy gryczanej i brokuła. Danie ekspresowe i smaczne.Polecam. Składniki: dla dwóch osób jedna dorodna polędwiczka wieprzowa sól ,pieprz śmietanka 18 % pół szklanki dobrego czerwonego wina oliwa z oliwek Dodatkowo: kasza gryczana brokuł Polędwiczkę oczyszczamy z białych błon i kroimy na plastry ,nie za cienkie.Lekko rozgniatamy je ręką jak kotlety.Posypujemy pieprzem i smażymy
Ladylaura.trochę zniechęciło domowników. Być może zrobiłam coś źle, ale podejrzewam, że taka raczej natura tego ciasta. Przepis podejrzałam na stronie My Recipes . Składniki: 2 niewielkie polędwiczki wieprzowe świeżo zmielony pieprz sól kilka łyżeczek musztardy 7 płatów ciasta filo (ok. 45x35 cm) olej Wykonanie: Polędwiczki umyć, oczyścić i oprószyć solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać
Sto kolorów kuchniSkładniki : około 1 kg 20 dag karczku polędwiczka wieprzowa około 35 dag czosnek, sól, pieprz prawdziwy i ziołowy, papryka mielona słodka majeranek, sól słoneczna - do polędwiczki, szałwia suszona. imbir świeży około 2 cm wino czerwone wytrawne Przygotowanie : Polędwiczkę posypałam solą słoneczną, zawinęłam w papier do pieczenia ( taki jak do ciasta) i zamroziłam do dnia następnego Umyty karczek posypałam
Proste PotrawyCześć! Dzisiaj mam dla Was propozycję słodko-ostrej kanapki, którą na pewno zjecie ze smakiem! Delikatna polędwiczka, słodki ananas, mango, roszponka i szczypta chili. Idealne połączenie
Pora coś zjeśćPolędwiczki w miodzie w sosie z musztardy i pitnego miodu czyli wspaniałe, delikatne i niezmiernie intrygujące danie. POLĘDWICZKI W MIODZIE SKŁADNIKI polędwiczka wieprzowa o wadze około 450 gramów; miód pitny; musztarda Dijon; masło klarowane; słodka śmietanka; sól, pieprz; przepis na polędwiczki w miodzie z musztardą Artykuł Polędwiczki w miodzie z musztardą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaDzień dobry :-) U nas ostatnio króluje sos koperkowy. Tym razem zrobiłam z nim polędwiczki. Wyszły pyszne, robi się je prosto i szybciutko. Na pewno będą smacznym pomysłem na obiad. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 300 ml bulionu 200 ml śmietanki 30% 1 pęczek koperku 1 kopiata łyżka mąki sól pieprz 1. Polędwiczki kroimy w plastry
kruche babeczkiUwielbiam polędwiczki praktycznie pod każdą postacią. Natomiast tę postać lubię najbardziej, za słodko-ostre rozkosze podniebienia. Zapraszam do posmakowania :) Polędwiczki miodowo-musztardowe /na 6 porcji/ ok. 1 kg polędwiczek wieprzowych 3 duże łyżki musztardy łyżka miodu sok z 1/4 cytryny łyżka oliwy olej do smażenia sól, pieprz Polędwiczki umyć. Musztardę z miodem rozetrzeć w misce. Dodać sól, pieprz, oliwę
Biały fartuszekSzukacie pomysłu na świąteczny obiad, którego jeszcze do tej pory nie zrobiliście? To może zainteresuje was polędwiczka wieprzowa w śmietanowym sosie z whisky? Jeśli tak to dobrze trafiliście, bo to ekspresowy, pyszny obiad, który zadowoli każdego. Polędwiczki są kruche, delikatne i miękkie, mimo krótkiej obróbki termicznej. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis został wyróżniony w konkursie dla blogerów kulinarnych przez markę Hendi Uwielbiam polędwiczkę wieprzową, staram się przyrządzać na wiele sposobów zawsze jest genialna w smaku, delikatna rozpływająca się w ustach. Do przygotowania polędwiczki wykorzystałam trzy obróbki termiczne: smażenie, gotowanie na parze i wędzenie. Dodatkowo wzbogaciłam danie domowym wędzonym serkiem ala oscypek
Kulinarne pyszności MolkiPomysł na tę polędwiczkę narodził się przez przypadek, tak jak zresztą na wiele innych przepisów. Efekt był bardziej niż pozytywny. Zresztą sami spróbujcie. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 150 gram boczku wędzonego 1 cebula Sól, pieprz Słodka papryka mielona Olej bulion 50 ml śmietany 18% Wykonanie: Polędwiczkę oczyszczamy i wąskim nożem przez całą jej długość robimy otwór. Boczek wędzony kroimy
Smaki EwySkładniki na 4 porcje: polędwiczki wieprzowe 600 g pół szklanki białego wina półwytrawnego 2 gałązki rozmarynu, użyłam suszonego oliwa mąka do oprószenia sól, pieprz Polędwiczki pokroić w plasterki, każdą posmarować oliwą i oprószyć mąką. Włożyć na rozgrzaną patelnię i zalać połową wina. Dusić 5 min, następnie przewrócić, dodać sól pieprz rozmaryn i pozostałą cześć wina. Dusić na średnim ogniu
Moja Galeria Smaku