polędwiczki wieprzowa - 1267 przepisów (strona:46/85)

Orientalne polędwiczki wieprzowe 119

kuchni. Ten zapach, który unosi się po całym mieszkaniu, ten zdecydowany smak...Mniam <3 Składniki Marynata: 50 ml ciemnego sosu sojowego 50 ml miodu płynnego 400 g polędwiczki wieprzowej 150 g makaronu chow mein 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 10 g grzybów mun 3 łyżki oleju 1 duża szalotka 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1/2 papryczki

R'n'G Kitchen
Polędwiczka w sosie cydrowym 273

zdrowszy i ma zupełnie inny smak od tego przezroczystego z kartonu. Do polędwiczek podałam puree ziemniaczane – choć możemy użyć także ziemniaków pieczonych. Polędwiczka w sosie cydrowym: 1 duża polędwiczka wieprzowa (ok. 500 g) 2 pełne łyżki mąki 2 pełne łyżki masła 1 łyżka oleju 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki bulionu drobiowego niepełne 1/2 szklanki dobrej jakości cydru

Poezja smaku
Sałatka z polędwiczką 81

Potrzebujesz 400g polędwiczek wieprzowych  2 łyżki musztardy  2 łyżki miodu  1 łyżeczka sosu sojowego ulubiona sałata  garść orzechów włoskich 2 duże jabłka  tymianek, rozmaryn Przygotowanie: Musztardę, miód, sos sojowy oraz przyprawy wymieszaj.  Mięso pokrój w 2 cm plastry i posmaruj marynatą.  Odstaw na 20 minut do lodówki lub jeśli masz możliwość(...)całą noc.  Rozgrzej patelnie dodając odrobinę oliwy, smaż polędwiczki  z każdej strony po 2-3 minutki.  Orzechy upraż na suchej patelni.  Jabłka pokój w cienkie plastry i podgrzej 1 minutę na patelni z każdej strony.  Na talerzu rozłóż sałatę, polędwiczkę, jabłka, orzechy. Polej oliwą dopraw do smaku

Kukuleczki
Polędwiczka wieprzowa na risotto z brokuła 168

Polędwiczka wieprzowa to popularny kawałek mięsa, ale wcale nie tak łatwo go przyrządzić żeby był smaczny i soczysty. A tak naprawdę nie trzeba mu wiele. To delikatne mięso więc nie wymaga bardzo długiej obróbki termicznej, ale też nie powinien być krwisty bo tak się wieprzowiny nie podaje. Całe danie jest raczej szybkie do przygotowania i nie wymaga wiele pracy. Polędwiczka

Smaczna Pyza
Makaron tagliatelle z kurkami, polędwiczką i winem w sosie śmietanowym 278

makaron tagliatelle z kurkami, polędwiczką i winem w sosie śmietanowym. Połączenie kurek i polędwiczki to zgrany duet, musicie spróbować ! Składniki: Makaron tagliatelle 200 g kurek 1 polędwiczka wieprzowa 1 średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku 250 ml śmietany 30 % 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka suszonego tymianku świeżo zmielony pieprz, sól

Moja pasja smaku
Polędwiczki w sosie grzybowym 148

niezwykle aromatycznym grzybowym sosem na bazie pachnących lasem podgrzybków, wytrawnego wina i aromatycznej natki z pietruszki. Świetne połączenie smaków i idealna propozycja na niedzielny wykwintny obiad. Składniki: 700g polędwiczek wieprzowych (2 sztuki) 8-10 plastrów wędzonego boczku 2 łyżki oleju Wielkopolski kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz Sos grzybowy: 600g leśnych podgrzybków 1 cebula 1 ząbek czosnku 200ml białego półwytrawnego(...)wina 200ml śmietany 30% 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki natki z pietruszki szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól pieprz Dodatkowo: 200g kaszy jęczmiennej pęczak Wykonanie: 1. Polędwiczki oczyścić z błon i pokroić na plastry o grubości około 2 cm, lekko rozpłaszczyć dłonią. Każdy plaster oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekanym świeżym tymiankiem i odstawić na około 30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym 126

Idealne na obiad polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym. Są pyszne, niebanalne w smaku i dość wyraziste! Danie do zrobienia jest proste i wykwintne. Spróbujcie koniecznie! Składniki: 550 g polędwiczki wieprzowej 1 łyżka masła sól pieprz papryka słodka papryka ostra Sos: 1 szklanka śmietany 18% 2 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżeczki musztardy delikatesowej Surówka: 1 połowa kapusty pekińskiej 2 marchewki(...)puszki kukurydzy  1/2 cebuli sos do surówki: 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, 1/2 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, szczypta soli i mała kropla octu Przygotowanie: Polędwiczki myjemy, dokładnie osuszamy, odcinamy błonkę i kroimy w plastry o grubości 1 cm. Obsypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzewamy masło, a następnie smażymy polędwiczki

Gotuj z Mąką
Wieprzowina po chińsku 506

Dziś coś dla wielbicieli kuchni chińskiej. Bardzo proste danie, a zapewniam, że smakuje rewelacyjnie. Gorąco polecam, bo naprawdę warto spróbować :) Przepis znaleziony  tutaj . Składniki: 500g polędwiczki wieprzowej po połowie czerwonej i zółtej papryki 1 marchewka 1 cebula ok. 10 cm białej części pora 4 ząbki czosnku ok. 2 cm świeżego imbiru 1 papryczka chili (bez pestek) 2 łyżki mąki(...)ziemniaczanej olej kokosowy lub słonecznikowy sól biały pieprz Sos: sok z jednej cytryny 6 łyżek wody 10 łyżek sosu sojowego 5 łyżek brązowego cukru (można zastąpić białym) Polędwiczki przekroić wzdłuż a następnie pokroić w jak najcieńsze plasterki. Doprawić solą i pieprzem i obtoczyć w mące ziemniaczanej. Cebulę i paprykę pokroić w około 2 cm kawałki, a marchewkę i pora

kuchnia doski
Polędwiczki z warzywami i kaszą jaglaną 168

wracają do domu, a bez obiadu obejść się nie potrafią. Kaszę jaglaną można zastąpić ryżem, soczewicą lub inną kaszą, które gotować należy na bieżąco. Polecam na jesienny obiad. Składniki : polędwiczka wieprzowa 2 marchewki papryka czerwona cebula kawałek selera korzeniowego kilka grzybów suszonych łyżka koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe sól pieprz olej kasza jaglana Marchew i seler zetrzeć na tarce(...)oczkach. Cebulę lub pora pokroić w kostkę lub półtalarki. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do garnka i zalać do połowy wodą. Dorzucić liście laurowe. Gotować na małym ogniu. Polędwiczkę pokroić na kawałki grubości 1,5 cm i rozpłaszczyć je palcami. Smażyć kawałki na rozgrzanym oleju (1 łyżka wystarczy) na rumiano po obu stronach.  Smażąc, posypać polędwiczki

Weekendy w domu i ogrodzie
Polędwiczki w sosie pieczarkowym 267

Polędwiczki w sosie pieczarkowym to ulubione danie mojego Męża. Gdyby mógł, jadłby tylko to. Dla mnie jest to szczególna potrawa, ponieważ mój Mąż, który nigdy w

Słodko-Słony Świat Ilony
Polędwiczki wieprzowe w sosie z gorgonzolą suszonymi pomidorami i kaparami 248

siebie i będzie pyszne. Więc po zmieszaniu i wpałaszowaniu całego talerza przez niego usłyszałam lepsze niż w restauracji jak jadłem więc chyba wyszło oki :) Składniki 350-400 g polędwiczki wieprzowej 100 ml białego wina 100 g gorgonzoli 6-8 suszonych pomidorów pokrojonych w paski 400 g śmietany 18% 1-2 łyżki kaparów 200 g pieczarek pokrojonych w paski 1/2 pęczka(...)posiekanej opcjonalnie olej Marynata 1 łyżka musztardy rosyjskiej 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka suszonego tymianku 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli Polędwiczki oczyszczamy z białych błon, kroimy po skosie w grube plastry i lekko rozbijamy ręką. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z pozostałymi składnikami marynaty i dokładnie mieszamy. Kawałki polędwicy dokładnie

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa jesienna z papryką, porem i serkiem topionym 145

której w smaczny sposób zagospodarujemy pozostałe w lodówce warzywa. Nauczyłam się od Mamy, że końcówki warzyw najlepiej jest wygotować w zupie - tak robię i zawsze jest smacznie :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1/2 małego selera (lub 1/4 dużego) 3 marchewki 1 papryka 1/2 pora kilka ziemniaków 1/2 bloczka (50g) serka topionego z papryką 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego(...)lubczyku suszonego 1 łyżka oregano 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 100 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Polędwiczkę dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około pół godziny z liśćmi laurowymi i zielem angielskim

Kolorowy Przepisownik
POLĘDWICA Z WARZYWAMI Z RĘKAWA 247

pieczenia, następnie do piekarnika i obiad mamy gotowy. Tak przygotowana polędwica doskonale smakuje również na zimno, pokrojona w plastry na kanapki.    SKŁADNIKI    60 dag polędwiczki wieprzowej, 5 ziemniaków, 1 mała cebula, 1 marchew, przyprawa do ziemniaków, 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki marynaty: 1 ząbek czosnku, 2 łyżki musztardy, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki(...)pieprzu, 1 łyżeczka majeranku  \   WYKONANIE Składniki na marynatę mieszamy ze sobą, smarujemy nią mięso. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc. Następnie zamarynowaną polędwiczkę przekładamy do rękawa do pieczenia. Ziemniaki kroimy w plastry, polewamy oliwą, posypujemy przyprawą do ziemniaków. Marchew kroimy w paski, a cebulę w piórka. Warzywa przekładamy do rękawa do mięsa. Całość

słodki bratek
Czerwone curry z wieprzowiny 170

się je bardzo prosto i szybko. Na szczęście składniki kuchni wschodu są już ogólnodostępne nawet w małych miastach, więc możemy szaleć w kuchni z tajlandzkimi smakami :) SKŁADNIKI 600 g polędwiczki wieprzowej 1 żółta papryka 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 mała papryczka chili 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka soku z limonki/cytryny(...)cytrynowej 3 woreczki ryżu jaśminowego świeża kolendra do posypania (w razie braku bazylia też da radę jak u mnie) 2 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Polędwiczki i paprykę kroimy w kostkę. Papryczkę chili (bez pestek) drobno siekamy. W woku rozgrzewamy olej i podsmażamy przez 2 minuty pastę curry. Następnie dodajemy mięso wraz z żółtą papryką

Moje Kuchenne Rewelacje
Polędwiczki z sosem cytrynowo-gruszkowo-miodowym z ziemniaczanymi rozetkami 210

jaką robiliśmy z Bartkiem były polędwiczki z sosem cytrynowo-gruszkowo-miodowym z ziemniaczanymi rozetkami Delikatne ziemniaki, pyszne mięso i słodkie gruszki to połączenie, które naprawdę może smakować Składniki: - 500g polędwiczki wieprzowej - 100 ml wina czerwonego - gałązka rozmarynu - 150g koziego sera - 3 łyżki oliwy - 2 cytryny - 2 łyżki miodu - 125 ml cydru gruszkowego - 2 gruszki - kilka ziaren czerwonego pieprzu - 1 łyżka(...)wody - 1 łyżeczka octu balsamicznego - sól - 1 kg ziemniaków - 3 żółtka - 50g masła - szczypta suszonych pomidorów w płatkach - truskawki do dekoracji Powyższe składniki są na 4 porcje. Najpierw kroimy polędwiczki na grubsze plastry, solimy i podlewamy winem, wrzucamy rozmaryn i pozostawiamy żeby mięsko nam przeszło winkiem. W między czasie przygotowujemy sos cytrynowo-gruszkowo-miodowy. Z cytryny wyciskamy sok, dodajemy miód

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania