polędwiczki wieprzowa - 1267 przepisów (strona:37/85)

Polędwiczka w sosie Napoletana 164

Organic Napoletana niesamowicie pyszny, lekko słodki, gęsty i prawdziwie pomidorowy. po prostu WOW. Składniki: 350 g Bio Organic Pasta Sauce Napoletana 200 g  Bio Organic ryż brązowy 1 polędwiczka wieprzowa moja ważyła ok 500 g świeża bazylia sól, pieprz do marynaty:ziarna kolendry i kolorowy pieprz, ostra papryka i olej Przygotowanie: Zaczynamy od zamarynowania polędwiczki w utłuczonych ziarnach kolendry

Życie zaczyna się w kuchni
Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym 144

Jedno z ulubionych dań naszych gości ;) Dobrze ,że poza sezonem można użyć grilla elektrycznego ;) Składniki 800 g polędwiczki wieprzowej sól morska gruboziarnista pieprz czarny grubo mielony świeży tymianek 200 g leśnych grzybów  400 ml śmietanki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Polędwiczki myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,dzielimy na porcje i obtaczamy w mieszance soli ,pieprzu i liści

R'n'G Kitchen
Polędwiczki w sezamie 170

Po świątecznej krzątaninie w kuchni przyszła pora na odpoczynek. A ponieważ jeść trzeba, a i przygotować też, to ja śpieszę z propozycją obiadu, który robi się

Przysmaki Karolki
Szaszłyki z marynowanej polędwicy wieprzowej z dodatkiem świeżego ogórka, pieczarek, papryki i cebuli 127

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej są ostatnio hitem w mojej kuchni. Przygotowanie ich jest niemal dziecinnie proste. Ważne, żeby dokładnie usunąć z niej wszystkie błonki. To właśnie one sprawiają, że mięso nieapetycznie "ciągnie się" i zamiast delektować się soczystymi i kruchymi kawałkami, przeżuwamy je. Każde mięso warto zamarynować odpowiednio wcześniej. W przypadku polędwicy ten czas(...)musi być tak długi jak w przypadku innych mięs. Dzisiejszą moją marynatę tworzy głównie sok z limonki. To dzięki niemu mięso jest wyjątkowo kruche. Sami sprawdźcie 😊 Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (około 400 g) garść średniej wielkości pieczarek świeża czerwona papryka nieduża cebula świeży ogórek marynata: 1 limonka 1 łyżka miodu ok. 1/2 łyżeczki soli ok. 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

Codzienna kuchnia niecodzienna
"ZAJĄC" - REGIONALNA PIECZEŃ WIEPRZOWA 779

wymieniona już błona wieprzowa - jest to nieodłączny element tej pieczeni. Nie jest łatwo ją dostać. Można spróbować u jakiegoś zaprzyjaźnionego rzeźnika...trzeba trochę pokombinować 😅 Czasami w środku pieczeni znajdziemy polędwiczkę wieprzową . Pieczeń ta wyśmienicie smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco. Pokrojona w plastry i polana sosem...mniam! Idealny obiad ❤👌👌 Jak w domu zrobić fantastyczną pieczeń z mięsa mielonego

Moja Książka Kucharska
Polędwiczki z mozzarellą po toskańsku 144

Propozycja na szybką kolację Składniki polędwiczka wieprzowa pomidor 10 dag sera mozzarella 1/2 cytryny bazylia świeża 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy czarne oliwki bez pestek zioła prowansalskie sól pieprz czarny Przygotowanie   Polędwiczkę umyłem, oczyściłem, natarłem czosnkiem roztartym z solą i ziołami prowansalskimi. Odstawiłem na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy, włożyłem polędwiczkę , zrumieniłem ze wszystkich

R'n'G Kitchen
Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowo - cebulowym. 146

Polędwice przygotowuję się szybko, a jest dość eleganckim daniem. W tym wydaniu polecam ją osobą, które lubią mięso w wersji słodkawej.     Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 cebula 1 szklanka bulionu 100 g żurawiny 2 łyżki octu balsamicznego  3 łyżki masła sól, pieprz, rozmaryn Przygotowanie: Dwie łyżki masła rozgrzewamy w garnku. Polędwiczkę przyprawiamy rozmarynem, solą oraz pieprzem

Symfonia smakowa
Polędwiczka z sosem pieczeniowym pomarańczowo-żurawinowym 142

znajdziecie mnóstwo przepisów na smaczne dania oraz propozycje wyjątkowej zastawy stołowej, która będzie się pięknie prezentowała na Waszych stołach . POLĘDWICZKA W SOSIE PIECZENIOWYM POMARAŃCZOWO-ŻURAWINOWYM  Składniki: 1 duża polędwiczka wieprzowa po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu  2 łyżki majeranku 1 ząbek czosnku 1 szklanka wody 250 ml soku pomarańczowego 2 łyżki konfitury żurawinowej do mięs Przygotowanie: Polędwiczkę nacieramy

Bon appetit mon amie
Polędwiczki z suszonymi pomidorami i fetą. 155

idea pozostała ta sama. A jakie jest samo danie? Bardzo dobre, zarówno na ciepło jak i na zimno. Zestaw składników nadzienia jest sprawdzony i nie zawodzi nigdy. Polecam. Składniki: polędwiczka wieprzowa (raczej większa) 8 suszonych pomidorów z zalewy (+ kilka łyżek samej zalewy) ok. 15 listków świeżej bazylii 100 g fety (lub sera typu feta) sól pieprz Wykonanie: Polędwiczkę naciąć wzdłuż

zadanie-gotowanie
Polędwiczka pieczona z warzywami po chińsku i makaronem 174

Moja propozycja na zimowy obiad - rozgrzewające i aromatyczne danie w chińskiej nucie. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 1 opakowanie warzyw - mieszanki chińskiej 1 polędwiczka wieprzowa 4 łyżki oleju suszony imbir słodka papryka w proszku 2 ząbki czosnku szczypta papryki chilli 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki słodkiego sosu chili sól, pieprz Polędwiczkę umyć, natrzeć olejem, przyprawić solą, pieprzem, imbirem, słodką

Czerwień i błękit
Polędwiczka miodowo-musztardowa 249

Składniki: 500 g polędwiczek wieprzowych 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki tymianku suszonego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki oregano sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Polędwiczkę opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry około 1 cm. Każdy plasterek ugnieść dłońmi, posypać solą i pieprzem. Przygotować marynatę. W miseczce wymieszać miód, musztardę, oliwę,tymianek

O kuchni z uczuciem
Polędwiczka z pieczarkami w sosie musztardowym 177

musztardowym. Danie idealne na szybki obiad. Taką polędwicę możecie podać z ziemniakami lub ryżem oraz pieczonymi warzywami.  Obowiązkowo przed samym podaniem całość posypcie posiekaną zieloną pietruszką. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa  (wagowo co najmniej 0,5 kg) 200 g pieczarek 1/2 cebuli, np.czerwonej 2 łyżki musztardy, np. staropolskiej 1 łyżka musztardy francuskiej 150 ml śmietany 30% 2 łyżki brandy(...)ogniu tak długo, aż pieczarki zmienią kolor i delikatnie się skurczą. Do garnka wlać odrobinę oliwy z oliwek i  z obu stron   przesmażyć kawałki mięsa. Do podsmażonych polędwiczek dodać przesmażone pieczarki. Na sam koniec śmietanę wymieszać z brandy i musztardami. Sos wlać do polędwiczek. Całość dusić na małym ogniu przez około 25-30 minut. Ewentualnie można dolać odrobinę

Ugotować
Polędwiczki po góralsku 187

Polecam polędwiczki zapiekane z oscypkiem podane z konfiturą z żurawiny.Często to danie robię gdy wracam z urlopu z Zakopanego z dużym zapasem oscypków. Składniki: Polędwiczka wieprzowa 1 serek typu oscypek Marynata: 3 łyżeczki marynaty staropolskiej 1 łyżeczka musztardy 80 ml. oleju Dodatkowo: konfitura z żurawiny Sposób przygotowania: Składniki marynaty łączymy z ze sobą.Polędwiczkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy

Bajeczna Kuchnia
Polędwiczka na kanapie 185

wystarczy dla 2-4 osób, w zależności od stopnia wygłodzenia;) Składniki 1 duża ciabata garść suszonej żurwiny rukola, wybrana sałata (ja użyłam lodowej) kilka suszonych pomidorów w oliwie 1 polędwiczka wieprzowa ocet balsamiczny oliwa z oliwek łyżeczka musztardy łyżka brązowego cukru ząbek czosnku sól Przygotowanie Z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, cukru, musztardy i soli przygotować marynatę do polędwiczki. Dodać

Kulinarne Inspiracje
Polędwiczki zapiekane w szynce i cieście francuskim 218

składniki:2 polędwiczki wieprzowe (ok 700 g)1 opakowanie ciasta francuskiegomajeranekczosnek granulowanysólolej rzepakowy do smażenia2 łyżki musztardy delikatesowej100 g szynki dojrzewającej w plastrach1 jajkoPolędwiczki oprószyć majerankiem,czosnkiem i odrobiną soli. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Posmarować musztardą i zawinąć w plastry szynki a potem w folię spożywczą lub aluminiową.Odłożyć na godzinkę.Potem odwinąć z folii i owinąć ciastem

Monia miesza i gotuje