Soczyste, aromatyczne mięso mam dziś do pokazania. Tak podane mięso jest pyszne, szybko znika z talerzy i cieszy gości interesującym smakiem. Podano do stołu, zapraszam. Polędwiczki po iberyjsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewpisie przedstawię przepis na pyszny sos kurkowy. Przepis na sos kurkowy jest bardzo prosty i nie wymaga dużego nakładu pracy. Sos kurkowy idealnie pasuje do makaronów, ale także do polędwiczek wieprzowych czy piersi z kurczaka. Możemy przygotować go zarówno ze świeżych, jak i mrożonych kurek, dzięki czemu możemy cieszyć się jego smakiem praktycznie... Tryb czytania Artykuł Sos kurkowy pochodzi
PysiaGotuje.plSkładniki (2 porcje): 2 tortille 400 g polędwiczki z kurczaka 2 papryki w dowolnym kolorze 2 łyżki jogurtu naturalnego Marynata: 1/4 szklanki oliwy 1/4 szklanki miodu płynnego 1 łyżka musztardy sól i pieprz Przygotowanie: mięso umyj, przełóż do miski składniki marynaty wymieszaj ze sobą na gładki sos za pomocą blendera i zalej nią mięso, odstaw do lodówki na godzinę pokrój
Oka w rosole czyli KaFka gotujedwóch powodów. Po pierwsze (i najważniejsze) nie lubię, a po drugie to niepotrzebny i bardzo kaloryczny dodatek do lekkiej fasolki. Składniki na 2 porcje : 2 niewielkie piersi kurczaka lub polędwiczki z indyka o wadze ok. 120g każda 2 liście chrzanu 1/2 sałaty lodowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 3% 400g żółtej lub zielonej fasolki szparagowej sól Każdą pierś kurczaka umyć, osuszyć
DietologSkładniki ( 1 porcja): 100 g polędwiczki wieprzowej 1 kulka mozzarelli 4 plastry szybki parmeńskiej 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz Przygotowanie: rozgrzej piekarnik do 220 stopni mięso pokrój na 4 plastry, lekko rozbij tłuczkiem, osól i popieprz na plastrze szynki parmeńskiej na środku ułóż po plastrze mięsa na każdym plastrze połóż po plastrze mozzarelli zawiń mięso i mozzarellę w szynkę parmeńską
Oka w rosole czyli KaFka gotujesmażyć do zrumienienia na jednej stronie, a następnie na drugiej, bez zbędnego przewracania, a także podczas smażenia nie nakłuwać jej widelcem, aby nie pryskała. Zobacz też: Karkówka z pieczarkami Polędwiczki w kremowym sosie własnym Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami Przepis na wątróbkę wieprzową z cebulką Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut Składniki 500 g wątróbki
Kuchnia Bazyliidobrze można użyć tofu lub krewetek. Podstawę misy stanowi ryż. Tu kłania się klasyczna metoda meal prep: ryż ugotowaliśmy w większej ilości przy okazji robienia niedzielnego obiadu (to były polędwiczki parmigiano – a przepis na nie wrzucimy w najbliższy piątek). Jak przechowywać ugotowane jedzenie Jak widzicie, dniem bezmięsnym w tym tygodniu jest u nas poniedziałek – jak za komuny, pewnie
Niedzielny kucharzdlatego, że modna, że dania fit czy koleżanka ma. Chciałam mieć frytkownicę beztłuszczową, odkąd dowiedziałam się, że te urządzenia to takie małe… Artykuł Polędwiczki z kurczaka z frytkownicy Freat Overmax Home + konkurs pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownikświeża rukola. Lubię takie obiady, jak muszę szybko coś wyczarować, a wszyscy chcą żeby było smacznie. Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu :-) Miłego dnia :-) Składniki: 2 polędwiczki z indyka (około 500 g) kilka suszonych pomidorów z oleju kilka zielonych oliwek szklanka żurawiny 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki
kruche babeczkiodrobiną soku z cytryny. Piccata to metoda przygotowania różnych mięs, nie tylko drobiu, ale też cielęciny oraz ryb. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka lub indyka, świetnie sprawdzą się też polędwiczki drobiowe 3-4 łyżki mąki 2 łyżki parmezanu startego 4 łyżki oleju 2 łyżki masła 4 łyżki kaparów 2 łyżki siekanej pietruszka lub szczypioru 2 łyżki soku z cytryny
Niedzielny kucharzworeczku foliowym. Różyczki kalafiora wymieszaliśmy z makaronem i przyprawami oraz serem i na 15 minut trafił do pieca. W międzyczasie ugotował się bulgur i ryż. Czas na indyka. Zapanierowane polędwiczki trafiły na patelnię i po kilku minutach były gotowe. Powoli zbliżał się finał. Wyciągnęliśmy główkę upieczonego kalafonia. Zmiksowaliśmy sos romeco. Teraz ryż. Dwie porcje do kalafiora zostały posolone i wymieszane
Niedzielny kucharzaglio e origano autorka: Angela | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Ciecierzyca ze szparagami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Polędwiczka na parze z botwiną i "Moja siostra mieszka na kominku" autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Chleb na zakwasie z czosnkiem niedźwiedzimi "Magiczne miejsce" autorka
Weekendy w domu i ogrodzieKuchnia ukraińska Składniki 3 polędwiczki z dorsza 3 czerwone papryki mąka olej 3/4 szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego sól słodka papryka w proszku Przygotowanie Papryki upiekłem w piekarniku, gdy skórka sczerniała włożyłem do foliowego worka i zawiązałem. Gdy strąki papryki ostygły, zdjąłem skórki, oczyściłem z nasion, pokroiłem w wąskie paski. Filety rybne obtoczyłem mące, usmażyłem na oleju na złoty kolor
R'n'G Kitchenklimatach hiszpańskich. Paella wcale nie musi być skomplikowanym daniem pełnym mięsa cz owoców morza. Ja zrobiłam taką prostą, wegetariańską wersję, którą możecie też wzbogacić o dodatek mięsa kurczaka czy polędwiczki wieprzowej, jeśli chcecie. Specjalna patelnia do paelli też oczywiście wymagana nie jest, bo sprawdzi się każda inna :) Składniki / na 2 porcje: 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 cebula 1 szklanka bulionu 1 szklanka śmietany 18% do zup i sosów 2 łyżki oleju 50 g orzechów laskowych posiekana natka pietruszki do posypania 250 g pieczarek sól, pieprz Przygotowanie: 1. mięso umyj, oczyść z błon, pokrój na cienkie plastry, przełóż do miski, dodaj paprykę oraz sól i pieprz, wymieszaj, odstaw
Oka w rosole czyli KaFka gotuje