polędwiczka - 2778 przepisów (strona:129/186)

Kotlet de volaille ... 200

koperek, jajka 5 szt., mąka~1 szkl., bułka tarta~1 szkl., olej do smażenia 300-400 ml. Mięso delikatnie płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Oddzielamy polędwiczki i każdą pierś dzielimy wzdłuż na pół. Przygotowujemy masło, pół kostki masła dzielimy na 8 części, żeby zawinąć je do 8 kotletów. Następnie rozbijamy piersi przez folię. Rozbitą pierś przyprawiamy solą

chleba naszego
Środa: Chiński makaron długowieczności na Rok Psa 156

Zresztą jak wszystkie dania stir fry. Przepis podpatrzyliśmy na cooking.nytimes.com Składniki: Makaron chiński lub tagliarini (trudne do kupienia), albo linguini 400 g Podwójna pierś z kurczaka lub dwie małe polędwiczki wieprzowe 400 g grzybów shitake, albo boczniaków pokrojonych w paski Mała kapusta pekińska drobno pokrojona (3 szklanki) Kilka suszonych papryczek zmiażdżonych lub mała papryczka chilli 4 łyżki oleju sezamowego

Niedzielny kucharz
Satay z kurczaka z sosem orzechowym 136

ostrym sosem z masła orzechowego i mleczka kokosowego. Moje satay'e przygotowałam z kurczaka i usmażyłam na patelni grillowej. Myślę, że równie wybornie smakują z innym rodzajem mięsa np. polędwiczką wieprzową. Składniki: 2 piersi z kurczaka na marynatę: szalotka ząbek czosnku 2 cm świeżego imbiru papryczka chilli łyżeczka kurkumy łyżeczka nasion kolendry łyżeczka kuminu łyżka cukru brązowego 2 łyżki sosu

wyzwania kuchenne
Pieczony filet z dorsza z pesto rosso i kruszonką 150

obiad dla całej rodziny, poza rybą jeszcze ziemniaki i warzywa, zwyczajnie nie mam czasu na miksowanie domowego pesto. W taki sposób możecie przygotować praktycznie wszystkie filety rybne. Bardzo lubię polędwiczki z dorsza, dobrej jakości mięso, ale jednak z wyższej półki cenowej. Możecie więc zastąpić je innymi filetami z białej ryby albo łososiem. Tak przygotowana ryba powinna znaleźć uznanie zarówno

Chilli Czosnek i Oliwa
Gotujemy kaszę orkiszową 180

gorącą i dogotowaną.  Jeśli nie jemy mięsa to wystarczy do niej przesmażona cebulka i marchewka lub czerwone buraczki. A jeśli jemy mięso to proponuję do kaszy  polędwiczki

Proste Potrawy
139. Zapiekana pierś z indyka z warzywami pod śmietanową chmurką 176

kasza - 2 x 100g metalowa patelnia lub naczynie żaroodporne  Przygotowanie:  1. Całą pracę rozpoczynamy od zamarynowania piersi indyczej. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i tniemy na polędwiczki (paseczki),smarujemy oliwą i oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Odkładamy do miseczki i odstawiamy na bok. Kolejno obieramy warzywa, dokładnie myjemy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach

Symfonia Smaków
Drobiowy kebab z piekarnika. 978

Składniki: -kilo piersi -1 duża cebula -1 opakowanie przyprawy do gyrosa -olej -patyczki do szaszłyków Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z zanieczyszczeń. Kroimy na kawałki wielkości polędwiczek. Ok. 1,5 cm grubości i 10 cm. długości. Mięso wrzucamy do miski. Dolewamy łyżkę oleju, posypujemy przyprawą (ok. 3/4 opakowania) i dokładnie mieszamy. Cebulę obieramy i myjemy. Wbijamy w nią 3 patyczki

Magia jedzenia.
Kokosowe curry z kurczakiem i orzechami 139

lodówce :) ). Oczywiście kokosowe curry z kurczakiem nie obejdzie się bez mleczka kokosowego. Do tego trochę cebuli, imbiru, czosnku i gotowe :)) Składniki: ok. 500g kurczaka – piersi, udka lub polędwiczki (można także wymieszać) 1 puszka 400ml mleka kokosowego 2 garści szpinaku baby 2,5 łyżeczki łagodnego curry w proszku 1-2 łyżeczki pasty curry, najlepiej czerwonej (opcjonalnie dla większej ostrości

Pociąg Do Kuchni
Rolada z indyka nadziewana brokułem z sosem serowym 132

suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Natępnie wyłożyć farsz brokułowy. Mięso zwinąć w roladę i owinąć sznurkiem. U mnie wyszła jedna duża rolada i jedna mała roladka z tzw. polędwiczki. Jeśli pozostanie nam brokułowy farsz można wykorzystać go jako pastę na kanapki. Na wierzchu roladę posmarować olejem i natrzeć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym

Monia miesza i gotuje
Prosty gulasz wieprzowy 221

kawałki schabu wymieszacie z wyżej wymienionymi rodzajami wieprzowiny. Smacznego! Zobacz też: Karkówka w sosie własnym Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Polędwiczki w kremowym sosie własnym Przepis na prosty gulasz wieprzowy Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 700 g wieprzowiny (karkówka, łopatka) duża cebula pół szklanki mąki olej do smażenia

Kuchnia Bazylii
Schab w sosie pomarańczowym z tahini 152

przepisem, inspirowały do działania. Były kulki ziemniaczane , była sałatka a ostatnio przyszła pora na schab w owocowym sosie. Schab w sosie pomarańczowym z tahini 600 g schabu lub polędwiczek wieprzowych olej łyżka miodu sok z 1 pomarańczy (ok 150 ml) 30 g tahiny 2 łyżki posiekanej kolendry sól, pieprz ryż basmati do podania   Mięso kroimy w małą kostkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Obiady w styczniu 128

czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami Smażone polędwiczki wieprzowe z cukinią i czarnuszką Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką Ciasto na pizzę

Moja smaczna kuchnia
Piątek: Gołąbki z dorszem 115

rwie się tak łatwo, jak np. kapusta pekińska. Smakowo bije chińską kuzynkę na głowę. W naszym przekonaniu sałata rzymska jest jedną z najsmakowitszych sałat. Składniki: 0,5 kg polędwiczek z dorsza 10 dużych liści sałaty rzymskiej (jeśli do kupienia będzie tylko mała, gołąbki robimy z dwóch, a nawet z trzech liści) 4 łyżki parmezanu Puszka całych pomidorów 3 łyżki przecieru

Niedzielny kucharz
Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami 206

możliwość nabycia mięsa z jelenia, zróbcie ten pyszny obiad Oczywiście dziczyznę z powodzeniem możecie również zastąpić wołowiną, gwarantuję, że także będzie smacznie. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Polędwiczki w kremowym sosie własnym Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym Przepis na gulasz z jelenia na czerwonym winie Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania

Kuchnia Bazylii
Sylwester 2017... Co zjeść, co wypić, żeby dobrze się bawić? 140

Vent, czyli francuskie paszteciki Roladki z łososiem na szpinaku Śledziowe rolmopsy z grzybami Roladki drobiowe z papryką i pieczarkami A może... Rolada wieprzowa faszerowana mięsem z indyka Polędwiczki wieprzowe z konfiturą z czerwonej cebuli i rozmarynem Tarta z kolorową papryką Na deser... Rogaliki z różą Szarlotka tatrzańska Ciasteczka piwne Drobne ciasteczka na każdą okazję Do picia... Napój pomarańczowy I koniecznie

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania