polędwiczka - 2778 przepisów (strona:122/186)

Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 181

Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki w winie i żurawinie Królik w białym winie i czosnku Polędwiczki wieprzowe sous-vide Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety z mięsem Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Bigos II Warzywne chili Chili con carne w wersji

Kulinarne przygody Gatity
DORSZ SAUTE 234

panierki tak uwielbianej ,przynajmniej przeze mnie.Taka ryba jest świetna na dietę ,osób mających problemy z żołądkiem czy wątrobą ,jest dużo zdrowsza niż smazona.Posiada dużo selenu i białka. 4 porcje polędwiczek z dorsza 1 cytryna sól i pieprz  oliwa z oliwek 4 plastry cytryny i natka pietruszki do przystrojenia *********************************************************** 1 . Rybę opłukać ,osuszyć ,skropić porządnie sokiem z cytryny ,posolić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Przedświąteczne warsztaty z Sokołowem 142

gruntu dobre". Przedstawiciele firmy Sokołów  przywitali nas ja zawsze ciepło. Szef kuchni Dominik Moskalenko przygotował dla nas przystawkę w typie vitello tonnato lecz cielęcinę zastąpiła krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa z chrupiącymi kaparkami. Na kuskusie Dominik zaserwował schab z suszonymi owocami.  Deser to przepyszna gorąca czekoladowa  babeczka z lodami waniliowymi z rodzynkami i skórką pomarańczy ( wspaniały

AZgotuj!
Kapuśniak z kiszonej kapusty 130

leśnych grzybów. Niebanalna wersja znanej potrawy dla poszukujących inspiracji. Zapisz przepis Drukuj Składniki 750g golonki z kością 500g ulubionej wędzonki z kością lub bez (np. żeberka „paski” lub polędwiczka wieprzowa) 200g wędzonego średnio przerośniętego boczku 1,2kg kiszonej kapusty 3-4 średnie marchewki 1 mały seler 1 mały por 1 mała cebula (100g) kilka dużych ziemniaków (750g) garść (20g) suszonych

Kulinarna Pokusa
Łosoś teriyaki z fasolką 174

Łosoś teriyaki z fasolką to propozycja dla osób, które lubią połączenie azjatyckich smaków ze zdrowymi produktami. Niewątpliwie łosoś uchodzi za niezwykle zdrową rybę. Wbrew pozorom jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Menu na tydzień: Dania dla św. Mikołaja 123

smaży się placki ziemniaczane. Masę trzeba najpierw, jak klasyczny spód, zapiec, a potem wypełnić nadzieniem i znowu wstawić do piekarnika. Efekt absolutnie niecodzienny! Środa: Yangchow, czyli ryż smażony z polędwiczką, krewetkami i groszkiem Ten przepis warto mieć w pamięci, gdyż świetnie nadaje się do wykorzystana resztek pieczonego mięsa, które zasmażone razem z krewetkami zyskuje zupełnie nowy smak. Dane można też

Niedzielny kucharz
Filet pieczony z ajwarem i makaron z cukinią i serem 174

Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.  Filety: 2 filety z kurczaka 4 łyżki pasty ajwar sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki oleju  Makaron: 200g makaronu, u mnie kokardki 500g cukinii

Szefowa kuchni
Drobiowe kotlety teriyaki 96

sosu teriyaki 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 5 łyżek czarnego sezamu sól, pieprz Przygotowanie Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem

R'n'G Kitchen
Środa: Błyskawiczny strogonoff Jamiego Oliviera 122

śmietany, podstawę sosu stanowi jogurt i mleko. W efekcie danie jest lekkie o ciekawej teksturze, gdyż miękki filet łączy się z chrupiącym ogórkiem i cebulą.   Składniki: 500 g polędwiczek z indyka 300 g grzybów (pieczarka, ciemna pieczarka, boczniaki) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu Kilka ogórków kiszonych lub konserwowych 1 duża czerwona

Niedzielny kucharz
Mintaj w kukurydzianej panierce (z płatkami kukurydzianymi) 136

robię to porcjami (stopniowo) w rękach, wy możecie np. wsypać płatki kukurydziane do woreczka z zamknięciem strunowym i rozgnieść je np. wałkiem) i mąkę kukurydzianą, mieszamy składniki łyżką. Polędwiczki maczamy najpierw w mące pszennej, następnie w jajku, a na koniec obtaczamy w naszej kukurydzianej mieszance. Smażymy na maśle klarowanym (nie potrzeba go dużo) z obu stron. Tak przygotowany mintaj najlepiej

Słodkie okruszki
Kaszotto z podgrzybkami 135

wyżej – obecnie wysyłka jest gratis Polecam także risotto z tej serii. Kaszotto sprawdzi się, jako oddzielne danie lub też część dania – ja podałam go w towarzystwie pieczonej polędwiczki wieprzowej. Zobacz też: Risotto z kurkami Wołowina z kurkami z pęczakiem Przepis na kaszotto z podgrzybkami Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 20 minut Składniki opakowanie Kaszotto z podgrzybkami

Kuchnia Bazylii
Krokiety z mięsem kurczaka i serem 172

patelni nie powinno być zbyt dużo. Olej powinien sięgać do połowy krokieta (po tym jak już jest włożony na olej). Mięso z kurczaka zastąpić można mięsem mielonym drobiowym, polędwiczkami z królika, mięsem z indyka czy standardowym mięsem mielonym wieprzowym bądź wołowym. Krokiety podałam z barszczem czerwonym. Lubisz dania z kurczakiem? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pasztet z wątróbki

mecooks
Polędwica Wieprzowa z Cebulką 125

Delikatna, soczysta, wyjątkowa.... Polędwiczka wieprzowa z cebulką z dodatkiem musztardy i  białego wina. Po prostu idealne połączenie smaków. SKŁADNIKI: 1,5kg polędwicy wieprzowej 180g musztardy (pół francuskiej - pół stołowej) 200ml białego wina 5 cebul oliwa majeranek pieprz sól WYKONANIE: 1. Polędwice smarujemy z każdej strony obficie musztardą, posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. 2. Umieszczamy ją w pojemniku żaroodpornym, delikatnie

Dziś Ja gotuje