Minęło kolejne 5 minut duszenia, sos odrobinę zgęstniał więc całość przecedzam przez gęste sito. Sos wraca nad ogień, teraz można go doprawić solą i białym pieprzem. Przed samym podaniem sosu wrzucam drugą łyżkę masła aby nadać mu gładką, błyszczącą strukturę. Ziemniaki jak ziemniaki - lekko niedogotowane w całości odcedzam, czekam aż trochę przestygną. Pokrojone na 1-1,5 cm talarki obsmażam(...)pozostałości korpusu i z drugiej strony "polędwiczki"). Po przewróceniu piersi na druga stronę można przykryć patelnię przykrywką aby mięso szybciej w środku "doszło". Tak przygotowaną część drobiu przekroiłem wzdłuż na dwa mniejsze płaty. Do smażenia wybrałem olej ponieważ ma neutralny smak, a zależało mi na wyeksponowaniu w potrawie aromatu białego sosu i koziego sera. Całość natychmiast podajemy
Right Behind The KitchenKURKOWY Przepyszny Sos Kurkowy ze śmietanką i świeżą natką pietruszki, który wzbogaci Wasz letni obiad. Idealny do wszelkiego rodzaju klusek, koptek, mięsa, kasz czy makaronu. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami albo - w mojej ulubionej wersji - z polędwiczkami. Sezon na kurki w pełni, zatem nie zwlekajcie i koniecznie go przygotujcie!:) SKŁADNIKI: 500 g kurek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku(...)podsmaż całość około 1 minutę. Dorzuć kurki i smaż je przez 5-8 minut, na koniec dodaj śmietankę wymieszaną z mąką i pietruszkę. Posól i popieprz do smaku. Gotuj sos jeszcze jakieś 3-4 minuty . Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonydobrze znany wszystkim amatorom grzybów podgrzybek, nazywany także czarnym łepkiem. Moje dania z podgrzybkami : - Polędwiczki drobiowe z borowikami - Borowiki w marynacie miodowej - Pasta z grzybów leśnych - Pierogi z kapustą i grzybami - Pasztet z grzybami - Grzyby duszone, pasteryzowane - Grzyby marynowane - Sakiewki z podgrzybkami - Sos tatarski ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPolędwiczkę umyć, osuszyć i usunąć błonki. Pokroić w ok 1,5cm plastry. Każdy lekko rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. W szerokim rondlu na niewielkiej ilości oleju obsmażyć każdy kawałek mięsa. Na koniec dodać grubo pokrojonego pora i przyprawę z pomidorów, chwilę smażyć. Podlać ok 1/2l gorącej wody i dusić pod przykryciem do czasu aż sos
Smakołyki Asidługo można jeść zdrowo ? Stripsy niczym z KFC z domowymi frytkami i sosem czosnkowym - nie pytajcie ile to ma kalorii bo zapewne z 50 milionów :) ale tego smaku nie da się porównać z niczym innym :) Składniki (4-5 osób) : 1 kg filetu z kurczaka (lub samych polędwiczek z czym raczej będzie problem) 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka(...)oliwą. Smażę na złoty kolor z obu stron. Przepisu na domowe frytki chyba nie muszę podawać natomiast odsyłam po przepis na nasz ulubiony i jedyny w swoim rodzaju sos czosnkowy. Ps. : Do smażenia stripsów nie polecam frytkownicy ponieważ ciasto może przywrzeć do koszyczka i pojawi się problem z wyciągnięciem, najlepszy jest garnek i głęboki olej. Dla młodego marynata była
Mechanik w kuchnipieprz * majeranek, czerwona słodka papryka * łyżka tłuszczu do przesmażenia mięsa Przygotowanie : Rozgrzać tłuszcz, polędwiczkę pokroić w plastry i obsmażyć z obu stron na złoty kolo r. Do dać cebulę posiekaną w piórka, przyprawić i dusić całość około 20 minut. Przed podaniem spróbować sosu i ewentualnie doprawi ć pod swój smak
Magiczne Życie Martykanapki, jak również na ciepło na obiad, wystarczy pokroić w grube plastry, polać sosem , np. pieczarkowym i podać ziemniaczki, pychotka!!! Do pieczenia użyłam form od firmy PAPILART , które od wewnątrz pokryte są silikonową powłoką. SKŁADNIKI 0,5 kg mięsa mielonego, 15 dag polędwiczek z kurczaka, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa
słodki bratekpesto bazyliowe (domowej roboty), olej rzepakowy, pomidorki koktajlowe, kiełki słonecznika, świeże listki bazylii. Przygotowanie : Marynata : Sos sojowy mieszamy z wodą, olejem, skórką z cytryny i sokiem z cytryny. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem i papryczką chili. Rolada : Filety z kurczaka myjemy, odcinamy polędwiczki i rozbijamy jaka najcieniej. (Pomocna tu będzie folia spożywcza, mięso układamy między nią i rozbijamy
Moniki Smakołykifartuch kuchenny ever - ręczna robota :D Selfie musi być:D I gotowe dzieła: Polędwiczka wieprzowa z masłem, rukolą i ziemniakami truflowymi Schab sou vide na puree z zielonego groszku, z pieczonymi batatami i kruszonką z selera i ziemniaków (absolutny hit!) Karkówka w sosie śliwkowym z puree z marchwi i pomarańczy i grillowaną kukurydzą No, to by było
Słodko-Słony Świat Ilonysyropu. Dodaj sok z cytryny i musztardę. Na innej patelni posól i popieprz polędwiczki z sandacza, rozgrzej pozostałą część Ramy Smaż jak szef kuchni, podsmaż je 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości ryby). Rozłóż rybę na ciepłych talerzach, polej sosem i podawaj z grzybami. Tostowana drożdżówka z karmelizowanymi pomidorami i lodami Składniki dla 4 osób Czas
karmelowykostkę cebulę, plasterki selera naciowego i startą marchewkę. • Polędwiczkę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z warzywami. • Całość podlać białym winem, odparować alkohol i dodać pomidory. • Podlać wodą i poddusić ok. 10 minut. • Ugotowany makaron dodać do przygotowanego sosu ragout i wymieszać. • Wyłożyć na talerz, posypać startym parmezanem. Danie pochodzi
To co kochamwyciągamy liście, pieprz i ziele, goździki, jałowiec Do garnka wlewamy przecedzoną marynatę, wkładamy obsmażone polędwiczki i zmiksowaną wpierw w niewielkiej ilości marynaty cebulę Mięso gotujemy pod przykryciem do miękkości ( u mnie około 40 min) na małym ogniu Z pozostałej po gotowaniu marynaty można zrobić sos zagęszczając go odrobiną mąki, doprawić do smaku solą i pieprzem Wtedy pokrojone w plastry mięso
Proste Potrawyzupka rybna z łososiem i świeżym majerankiem i grzybowa (Borowikowa z łazankami) Medaliony z polędwiczki wieprzowej z puree ziemniaczanym, szparagami, kawałkami ciasta francuskiego oraz maślaną gruszką z chili Pierś z kurczaka w świeżych ziołach ,z borowikowym risotto, sezamie z grilla ,z pieczonymi warzywami oraz sosem maślanym z suszonymi pomidorami. Na deser obłędny sernik ( strzał w 10! Idealny, puszysty- genialny
Wielki apetytjest podawana ze specjalnie uformowanymi ziemniakami i sosem bearneńskim. Czas przygotowania: 15 minut; Czas grillowania: 15 minut Składniki: polędwica wołowa około 2 kg ½ szklanki masła + 2 łyżki masła ½ szklanki rzeżuchy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz Przygotowanie: Polędwicę wołową przyciąć z nadmiaru tłuszczu. Polędwiczka powinna mieć grubość około(...)pożądanego stopnia wysmażenia. Mięso usunąć z grilla i pociąć na około 1,5-2 cm plastry. Podawać z rzeżuchą i wcześniej przygotowaną mieszanką masła. Chateaubriand jest tradycyjnie podawany z sosem bearneńskim i ziemniakami Chateau (małe ziemniaki o owalnych kształtach podawane na ciepło z wymieszanym masłem z natką pietruszki, doprawione solą i pieprzem.) Tradycyjny Chateaubriand is a post from: naRuszcie.pl
naRuszciepieczenia przez ok. 30 minut w temp. 170-180 stopni. Ważne, żeby polędwiczki nie przeciągnąć. Choć i tak wiadomo, że efekt końcowy w dużej mierze będzie zależał od jakości mięsa. Po pieczeniu - dajemy chwilę odpocząć mięsku. Kroimy w plastry. Podajemy z ryżem i sosem czosnkowym zrobionym w tzw. międzyczasie. No rewelka. Prosto, smacznie i lekko, a przy okazji odrobinkę
Kuchnia po mojemu