płatki owsiane - 8462 przepisów (strona:411/565)

Mini placuszki bananowo - owsiane z kawą inką 173

gotowe. Uwierzcie, że nie da rady poprzestać na jednym! :D SKŁADNIKI (ok 30 mini placuszków) 3-4 nieduże dojrzałe banany 1 szklanka mleka (krowie lub dowolne roślinne) 3/4 szklanki płatków owsianych 1,5 szklanki mąki gryczanej 1 kopiasta łyżka kawy inki (lub innej zbożowej) 1 kopiasta łyżka kakao 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego 1 lekko czubata łyżeczka proszku

DefinicjaSmaku
Paluszki rybne z pomidorowo- kolendrową salsą 208

pół, lub innej tłustej ryby) 2 kopiaste łyżeczki bułki tartej 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki 1/2 cebuli 1 jajko świeżozmielony pieprz sól morska panierka bułka tarta /sezam/ płatki owsiane/ pokruszone krakersy mąka orkiszowa/kukurydziana/pszenna 1 jajko salsa 10-15 pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku kilka gałązek świeżej kolendry 1-2 łyżki ketchupu dobrej jakości świeżozmielony pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie

DefinicjaSmaku
Babeczki z rabarbarem - bez cukru, mąki pszennej i tłuszczu 131

mięciutki i wilgotne. Można dodać do nich ulubione owoce lub gorzką czekoladę, albo orzechy. Doskonale sprawdzą się jako drugie śniadanie. SKŁADNIKI (12 sztuk) 1,5 szklanki mielonych płatków owsianych (mąka owsiana) 0,5 szklanki mielonych migdałów (mąka migdałowa) 3 łyżki ksylitolu 2 jajka 150 ml maślanki lub jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyża domowego ekstraktu waniliowego

DefinicjaSmaku
Truskawkowa przyjemność ukryta w małym słoiczku 113

czerpiemy mnóstwo kulinarnych przyjemności z truskawek. Moja propozycja to malutki deserek, którego podstawą są trzy elementy. Mus z truskawek (wystarczy je zblednować), jogurt naturalny i otręby. Zamiennie możemy używać płatek owsianych, musli, czy amarantusa. Każdy może dopasować składnik według własnych preferencji. Efekt jest jeden. Prawdziwa przyjemność i kulinarne doznania ;) SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Jaglanka ze świeżymi truskawkami 93

Płatki jaglane są dobrą konkurencją dla płatków owsianych. Robi się je nawet nieco szybciej na śniadanie niż tradycyjną owsiankę, smakuje podobnie, a jest zdrowsza i posiada więcej składników odżywczych. Oczywiście sama jaglanka na śniadanie nie wystarczy - trzeba dobrać do niej odpowiednie dodatki, jak na przykład świeże truskawki i małą ilość cukru trzcinowego. Warto też poeksperymentować z mlekiem na którym będziemy

Milion Smaków
Chleb na zakwasie z ziarnami 129

czyli 1/2kg mąki tortowej ( pszennej typ 450) 2 szklanki mąki pełnoziarnistej z otrębami 3/4 szkl. siemienia lnianego 3/4 szkl. otrębów pszennych lub żytnich( albo jeno i drugie) 3/4 szkl. płatków owsianych 3 łyżeczki soli ( ja daję jedną ze względów zdrowotnych ) 1/5 łyżeczki cukru ( miodu ) 2 szkl. letniej, przegotowanej wody 2 szkl. wody gazowanej ZAKWAS ! ! ! Powyższe składniki to podstawowa wersja tegoż

Jemy Pijemy
Batony kokosowo owsiane bez pieczenia mąki i cukru 140

niego przekonani i nie słyszeliście o jego prozdrowotnych właściwościach  to zapraszam do poczytania tutaj . Składniki :  - 1/2 szklanki masła orzechowego bez cukru ja użyłam primaviki - 2 szklanki płatków owsianych - 1/2 szklanki wiórków kokosowych  - 1/4 szklanki nasion słonecznika  - 3-4 czubate łyżki miodu ja użyłam spadziowego miody polskie - 3-4 czubate łyżki oleju kokosowego ja użyłam oleju zielony

zdrowa vege kuchnia
Serce Fit Cake 190

SKŁADNIKI: 6 białek z jajek 3 żółtka 2 miarki kazeiny (zazwyczaj są w opakowaniu) 30 g płatków owsianych 30 g otrąb 200 ml jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki sody 2 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru garść orzechów (mieszanka) 1 czubata łyżka karob powder PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Przelać do sylikonowej foremki i wstawić do rozgrzanego piekarnika [200 stopni, opcja

ClauditteMissCooking
Granola rabarbarowa 122

tego tylko garść owoców i nic mi więcej nie trzeba.  Tym razem powstała granola z musem rabarbarowym.  Jest lekko kwaskowata, ale przepyszna.     Składniki: 400 g płatków owsianych 100 g słonecznika 50 g siemienia lnianego 150 g orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 250 g rabarbaru 2 łyżki oleju 2 łyżki miodu / syropu z agawy   Wykonanie

Sto kolorów kuchni
Poniedziałkowy "fit" - Koktajl truskawkowo czereśniowy 172

Przygotowuję   takie koktajle na upalne dni kiedy schłodzony idealnie nadaje się na deser chociaż osobiście zabieram go również na II śniadanie kiedy podaję go z płatkami owsianymi lub otrębami.  Koktajl truskawkowo czereśniowy   SKŁADNIKI : 300 g świeżych truskawek 150 g czereśni 250 ml schłodzonej maślanki 1 łyżeczka miodu akacjowego lub 1 łyżeczkę ksylitolu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wiem co jem 119

Dorsz Fasola Jagody Kurki Makaron Orzechy nerkowca Orzechy włoskie Pieczarki Poziomki Płatki owsiane Ryż Seler naciowy Sezam Siemię lniane Truskawki Cynamon Zarodki pszenne

Wiem co jem
Chlebek bananowy z żurawiną i płatkami owsianymi 127

pierwotną wersję znalezioną tutaj oraz zmniejszyłam ilość cukru o połowę, bo przypominał mi bardziej keks niż chleb. I chyba taki mi bardziej odpowiada. W swym składzie zawiera między innymi płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą i suszoną żurawinę. Najczęściej jem go sam popijając kawą z mlekiem lub z twarożkiem wiejskim.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Wiosenne śniadanie 94

Obowiązkowo jego podstawowym składnikiem musi być twarożek lub jogurt. Dodatki komponuję w zależności od pory roku. Dzisiejsze było z dodatkiem świeżych warzyw, które już pojawiają się w naszych sklepach, płatków owsianych, zarodków pszennych i pestek słonecznika. Było smacznie i zdrowo.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Chleb bezglutenowy na drożdżach 153

pory unikałam jej ze względu na tę specyficzną goryczkę jaką posiada. Uprażona na suchej patelni traci ją. Moje modyfikacje polegają na zrobieniu wcześniej tzw. namoczki z siemienia lnianego i płatków owsianych co moim zdaniem poprawia kleistość chleba. Dodałam też, jak już wyżej wspomniałam, mąkę jaglaną. W wyniku tego wyszło mi trochę więcej ciasta i piekłam w związku

Wiem co jem
Mleko migdałowe 130

bogate w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B, E i PP oraz magnez, potas, fosfor, wapń, żelazo, mangan i miedź. Ma wiele właściwości zdrowotnych. Pasuje do kawy, płatków owsianych i jako baza do koktajli. Ja używam do jego przygotowania migdałów ze skórką, ale jeśli komuś to przeszkadza, można je wcześniej zalać wrzątkiem i po około 6 minutach obrać

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania