Polewka ze zbóż skiełkowanych

Polewka ze zbóż skiełkowanych

Polewka ze zbóż skiełkowanych

Według S.Korżawskiej zmielone skiełkowane ziarna żyta, orkiszu i owsa bez łuskowego użyte do tzw. polewki to samo zdrowie. Składniki : po 25 dag ziarna owsa bez łuskowego, żyta, orkiszu  Przygotowanie ziaren do wykiełkowania : Umyte, mokre ziarna wysiałam kolejno na sporą tacę, przykrywałam folią aluminiową W ciągu dnia spryskiwałam ziarno wodą, tak by ciągle było wilgotne, mieszałam drewnianą łyżką Po 5 dniach zaczęło kiełkować, wtedy je dokładnie wysuszyłam ( można zrobić to na słońcu lub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadanie, owsiane, miód, śniadania, płatki owsiane

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.