wszystkim na pysznych krówkach. Dziś chciałabym Wam polecić orzechowo-kakaowy krem. Idealny od tak (mogłabym go dosłownie zjeść łyżeczką bezpośrednio ze słoiczka), wspaniały w połączeniu z ryżowymi waflami, ryżowymi placuszkami oraz w najróżniejszych (zdrowszych) deserach. Polecam! Poznajcie skład kremu od Super Krówka (samo zdrowie): Warto spróbować produktów od Super Krówka Składniki: 2 nektarynki 1 czubata łyżka kremu czekoladowo-orzechowego
Słodkie okruszkilistki bazylii i rezultat wyszedł niesamowity. Dżem jest mega aromatyczny , kremowy i przepyszny. Róbcie przetwory do słoja i zajadajcie jesienią i zimą zdrowe wersje sklepowych przetworów. Taki dżem z placuszkami drożdżowymi to rarytas. Dżem z pieczonych moreli z bazylią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTrufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze… Może nie brzmi zachęcająco, ale to dokładnie tak samo jak z potrawami, w których wykorzystywany jest szpinak. Piękny, zielony kolor placuszków, czy koktajlu, wręcz prosi się, by od razu je zjeść, ale… no właśnie, tym ” ale ” jest tutaj szpinak, do którego większość ludzi jest nad wyraz uprzedzona, a którego na prawdę
NiePieprz.plDodaj także posiekaną natkę pietruszki. Wszystko połącz ze sobą wyrabiając rękami. Gdy uzyskasz jednolitą masę mięso jest gotowe. Na patelni rozgrzej olej (najlepiej kokosowy). Z przygotowanego wcześniej mięsa formuj placuszki przypominające burgery o grubości około 1,5 cm. Smaż z każdej strony, aż ładnie się zarumienią (około 5-8 minut na stronę). Podawaj na ulubionych liściach sałaty lub roszponce, szpinaku
Programista w kuchnijogurtem, dodajemy mąkę i jaja. 3. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odcisnąć z soku. Dodać do masy razem z cynamonem ,dokładnie wszystko wymieszać i smażyć placuszki Wartość odżywcza: 1 500 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuosób nią zagrożonych działanie alkalizujące natomiast pozwoli pokonać wrzody żołądka, zgagę lub nadkwaśność pestki cukinii (podobnie jak dynii) zawierają kukurbitacynę - związek o działaniu przeciwrobacznym. Zobacz też: Placuszki z cukinii Więcej na: Cukinia - idealna dla odchudzających się, chroni przed rakiem żołądka, odkwasza organizm
Better Life By Auntie Jusmaku klarowane masło Cebule drobno siekamy i szklimy na maśle. Ziemniaki przeciskamy przez praskę wraz z bryndzą, lub porządnie rozgniatamy. Dodajemy cebulę, jajko, mąkę i zioła. Wyrabiamy i formujemy placuszki o grubości około 1,5-2 cm. Smażymy na delikatnie natłuszczonej patelni, lub na suchej nieprzywieralnej. Podajemy np. z żurawiną. Smacznego :) Artykuł Moskole z bryndzą pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogJednak będąc na diecie low carb niestety musiałam (czy też chciałam) z nich zrezygnować. Niskowęglowodanowe placki z cukinii, bez mąki, glutenu i innych zbędnych dodatków idealnie je zastępują. Placuszki z tego przepisu są chrupiące, pachnące, idealne zarówno na ciepło jak i zimno. Bezglutenowe placki z cukinii - low carb Składniki: ok. 350 gram cukinii (waga po obraniu i usunięciu pestek
Marta próbujewiecie, uwielbiam niedzielne poranki. Wtedy na spokojnie możemy razem z Miśką zjeść śniadanie. Tym razem kolejna porcja uwielbianych przez Nią placuszków. Dodatek jajek od wiejskich kurek plus mąki razowej sprawił, że są one cudnie żółciutkie. Jako dodatek może nam posłużyć dżem, jogurt lub tylko cukier puder :) Składniki: 2 jaja 2 żółtka 2 łyżki budyniu waniliowego 4 łyżki cukru
Gotowanie z pasjąSkoro mamy weekend można się spodziewać co będzie na blogu. Ulubione śniadanie Miśki - placuszki. Ale żeby nie było cały czas tak samo, wprowadzam różne kombinacje. Tym razem z dodatkiem kakao i czekolady. Składniki: 2 jaja 300 ml mleka 40 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 40 g masła lub oleju - u mnie olej o aromacie masła Global
Gotowanie z pasjąjajo 1/3 szklanki płatków owsianych 1 jajo czekoladowe ;) Przygotowanie: banana rozgniatamy widelcem dodajemy jajo i płatki owsiane i dokładnie mieszamy dodajemy połamane jajo czekoladowe i delikatnie łączymy smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor Smacznego
Gotowanie z pasjąmoja babcia. Jak zwykła mawiać ziemniaki w tamtych czasach smakowały lepiej niż teraz, a i domowy twarożek jest nie do zastąpienia. Chcę się z Wami podzielić dzisiaj przepisem na placuszki jakie ja robię u siebie w domu. Osobiście najbardziej lubię gdy placki są dobrze przypieczone i chrupkie. Taki efekt uzyskuje się poprzez dodanie do masy ziemniaczanej cebuli. Do smażenia używam
mecooksLipiec jest miesiącom w którym przypada najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Jednym z popularnych i przez wielu lubianych jest cukinia. Przygotowałam placuszki z cukinii i piersi kurczaka, która dodaje niesamowitego smaku! Składniki: 1 mała cukinia 1 jajo 100g piersi kurczaka 3 łyżki maki pszennej pełnoziarnistej przyprawy: pieprz cytrynowy, sól ziołowa, papryka słodka mielona, czosnek granulowany, suszony koperek olej do smażenia
Truskawkowa Fiestamojej kuchni, był dla mnie motywacją, by zamiast powtarzać znane mi przepisy, poeksperymentować. Nie ukrywam, że najwięcej zagościło u mnie czarnych i czerwonych porzeczek. I tak powstały smakowite owsiane placuszki z czarną porzeczką oraz przepyszny, czekoladowy omlet, dla odmiany z czerwoną. Porzeczka idealnie wkomponowała się w moje śniadanie, dodatkowo zaopatrując je w ogromny zasób witamin i minerałów. Jej kwaskowatość przełamała
Smiling Shrimpciasto zacznie odchodzić od miski. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętości. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnice, urywać małe kawałki ciasta i formować z nich placuszki na środek kłaść jagody następnie sklejać i formowacz w dowolny kształt. Gotowe bułeczki posmarować jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka. Można jeszcze odstawić na 10 minut aby podrosły , następnie piec
RAROSSA