placuszki - 9050 przepisów (strona:374/604)

Pizzoplacki 961

takie właśnie okazje, kiedy nachodzi nas pizzowa ochota, a jednocześnie dopada stan "nie-chce-mi-się", mamy coś w zanadrzu. Prosto z maminego zeszytu przepis na rewelacyjne placuszki :) Kto raz spróbuje, zakocha się w ich smaku oraz łatwości z jaką się je przygotowuje. SKŁADNIKI: 2 jajka 9 łyżek mąki 1 szklanka wody 1 marchewka 20 dag sera żółtego

Kuchnia od dwojga
Pełnoziarniste drożdżówki z konfiturami bananowo-truskawkowym i rabarbarem 190

miseczki dodaj składniki na kruszonkę i ugnieć ciasto: rozgnieć palcami masło z cukrem i mąką. 8. Wyrośnięte ciasto podziel na 12 części. 9. Z każdej czesci uformuj placuszek, nałóż dżem i owoce na śreodek(o objętości 1-2 malutkich łyżeczek) i połącz by powstała kuleczka 10. Ułóż na blasze i posyp kruszonką. Zanim posypiesz kruszonką możesz też posmarowac bułeczki rozbełtanym

U Fiolki
Belgijskie chrupiące gofry w wersji wegańskiej 150

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Gdy tylko zaczyna robić się chłodniej od razu nachodzi mnie ochota na różnego rodzaju placuszki, racuszki, a tym razem naszło mnie na gofry. Nie takie zwykłe gofry, które dobre są tylko gdy są ciepłe, bo zaraz się robią gumowate, tylko takie prawdziwe chrupiące. Sekret tych gofrów tkwi w cukrze, a dokładnie w cukrze tzw. gruba rafinada

greenscarf
Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami 245

zdjęcie mojego znajdziecie na końcu wpisu. To danie udowadnia, że z warzyw można wyczarować cuda! Cukinia jest bardzo wdzięcznym warzywem do eksperymentów! Zobacz też: Makaron z łososiem i cukinią Placuszki z cukinii Przepis na makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki średnia cukinia 100 g boczku parzonego 2 ząbki czosnku

Kuchnia Bazylii
Przepis na placki z jabłkami – przepyszne placki z jabłkami 1408

tarce o grubych oczkach i dodaję do ciasta, całość dokładnie mieszam – ciasto jest gotowe. Smażenie placków z jabłkami: Na rozgrzany tłuszcz na patelni nakładam łyżką ciasto i formuję placuszki. Placki smażę z obydwu stron na jasnobrązowy kolor. Usmażone układam na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe placki z jabłkami możemy przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Placki są gotowe

Uwaga Babcia Gotuje
PLACKI ZIEMNIACZANE Z ŁOSOSIEM 155

Świeży koperek Wykonanie: *Ziemniaki ścieramy na tarce. Tak samo postępujemy z cebulką.  * Do masy ziemniaczanej dodajemy jajka, mękę, sól, pieprz, dobrze mieszamy. * NA mocno rozgrzanym oleju smażymy placuszki na rumiano  z obu stron.  *Każdy placek osączamy z nadmiaru tłuszczu. Nakładamyna każdy po łyżeczce śmietany,na to po paseczku łososia. Można dać koperek jeśli ktoś lubi. Można dać

Z Majeczką w kuchni
Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką 144

pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut. Przygotować kruszonkę: wszystkie składniki rozetrzeć w palcach. Śliwki umyć, osuszyć i pokroić na połówki. Dnem małej szklanki robić w wyrośniętych placuszkach wgłębienia. Drożdżówki posmarować jajkiem, ułożyć po 2-3 połówki śliwek (w zależności od wielkości) i posypać kruszonką. Bułeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 20 minut

Smakołyki Asi
Dżem bananowy z wanilią bez cukru 229

chcecie zaskoczyć swoich znajomych lub nadać innego smaku swoim daniom – musicie przyrządzić dżem bananowy! Nie ma nic prostszego. Jego nietypowy smak idealnie komponuje się z naleśnikami, owsiankami, omletami, placuszkami.. ze wszystkim! Jeżeli jesteście (tak samo jak ja) fanami smaku bananów – ten dżem jest dla Was. U nas w domu zniknął raz, dwa i przypuszczam

Be Fit Be Strong
PLACKI ZIEMNIACZANE ZE SZCZAWIEM , BOTWINKĄ I CUKINIĄ 136

dzień nie goszczą w naszej kuchni, zwłaszcza mowa jest o szczawiu.Zrobienie ich zmusiło mnie do wykorzystania produktów od znajomej tak więc efektem wspólnych sił są oto one  , placuszki ,pyszne ,lekko chrupiące po brzegach o warzywnym smaku.Zapraszam!. 0.5 kg.ziemniaków startych na  tarce 1 pęczek szczawiu świeżego jak nie ma może być świeży szpinak 1 mała cukinia starta

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKIEM 153

przez sito aby pozbyć się nadmiaru wody. 2.Pół jabłek wrzucamy do mąki i białka, dodajemy cynamon i mieszamy dolewając stopniowo wody. Masa ma być lekko gęstawa. 3. Smażymy placuszki na oleju, do gotowych dodajemy resztę jabłka, posypujemy "cukrem pudrem" i zajadamy. google_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot = "6542007950"; google_ad_width = 728; google_ad_height

Zdrowie i pysznie na talerzu
Placuszki z kurczakiem i warzywami 276

półplasterki, wrzucić do miski. Dodać jajka, mąkę oraz przyprawy, wymieszać i odstawić na ok. 20 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką porcje ciasta i formować placuszki na patelni. Smażyć z obu stron na złoto

Simply Food
Pancakes 112

polewam zawsze syropem z agawy lub syropem klonowym, ale jeśli lubisz słodkie to dodaj od 2 do 3 łyżek cukru W/w składniki wymieszaj trzepaczką odstaw na 15 minut.  Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, na minimalnej ilości oleju kokosowego. *zamiennie możesz użyć masła lub oleju *zamiast mąki jęczmiennej możesz użyć pszennej *jeśli nie jesz jajek dodaj po prostu 1 całego

SMYKWKUCHNI
Lekki malinowy deser chia 151

Dziś zapraszam Was na lekki malinowy deser chia . Prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu. Osobiście uwielbiam małe nasionka szałwi hiszpańskiej. Idealne do deserów, placuszków, owsianek czy koktajli. Na mojej kuchennej półce nie może ich po prostu zabraknąć. I gdy dziś dostałam 9 kg malin (tak, tak dobrze czytacie Malinowy raj! ) poza domowym sokiem i ciastem od razu sięgnęłam po garść

Słodkie okruszki
Koktajl z dodatkiem liofilizowanej borówki brusznicy 138

przygotowania i wzbogacenia smaku koktajlu użyłam liofilizowanej borówki brusznicy .  Pyszny dodatek, który doskonale sprawdza się nie tylko w koktajlach, ale również np. jako dodatek do ciast na placuszki, naleśniki czy babeczki. Składniki: 1 banan 2 łyżeczki liofilizowanej borówki brusznicy Premium Rosa 3/4 szklanki mleka krowiego lub roślinnego Przygotowanie: Banana obieramy i przekładamy do misy blendera z nożami. Dodajemy

Słodkie okruszki
Masło słonecznikowe 166

jest chyba jeszcze bardziej uzależniające niż masło orzechowe ! Otwieram lodówkę i co? I chcę porządną łyżkę domowego masła słonecznikowego ;). Dodaję go do mojej porannej owsianki, smaruje nim omlety, placuszki, naleśniki i komponuję z ciastami! Cudowny smak, który w dużym stopniu zależny od nas. Jeśli chcemy słodkie masło- dodajemy miód. Nawet jego odrobina zmieni smak diametralnie. Wypróbuj, a potem napisz, które

Nastoletnie Wypiekanie