Dżem z cukinii. Dżem z kabaczka.

Dżem z cukinii. Dżem z kabaczka.

Dżem z cukinii. Dżem z kabaczka.

Dżem z cukinii , inaczej też dżem z kabaczka – brzmi dziwnie? Jak to dżem z warzywa? A no tak! A jaki pyszny! :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to zróbcie go koniecznie! :) Idealnie nadaje się do naleśników, kanapek, ciast, deserów i placuszków ;) Poniższe składniki wystarczą na ok. 5 słoiczków po 235ml każdy. Więcej przepisów na przetwory znajdziecie tutaj: Przetwory – zapasy na zimę . Inspiracja pochodzi z bloga: Nastoletnie wypiekanie @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

PaulinkaPaulinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, słoik, przetwory, galaretka, naleśnik, naleśniki, kanapki, deser, desery, ciasto, placuszki, ciasto na naleśniki, cukinia na zimę, naleśniki z warzywami, ciasta z masa, ciasto cytrynowe, deser z galaretka, ciasto z galaretka

Inne przepisy z Kulinarne Przeboje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.