Dodajemy jabłka potarte na tarce na dużych oczkach, chwile miksujemy. Dodajemy zmielone płatki jaglane, sezam i Słonecznik. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia formujemy ciasteczka lub placuszki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni program góra dół. Pieczemy 20 minut
Szkrab Je Samolej kokosowy, zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy: jabłka potarte na dużych oczkach, jajka, mąkę z orzechów arachidowych i mąkę kokosową. Dobrze mieszamy. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niewielkie placuszki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 40 minut
Szkrab Je Sammniej mąki (oczywiste). Podziel ciasto na porcje, z każdej utwórz placek, nałóż na środek łyżkę farszu, zawiń boki do środka i uformuj kule, lekko je rozpłaszczając-po porostu placuszki. Uformowane odkładaj na podsypany mąką blat/deskę. W głębokiej patelni rozgrzej olej (ja lubię smażyć na kokosowym rafinowanym, czyli bezzapachowym). Smaż na złoto z obu stron, co zajmuje około 5 minut
greenscarfdyni. Zawsze staram się zrobić duży zapas puree, ponieważ można z niego zrobić mnustwo potraw, zarówno słodkich jak i wytrawnych. Ja gotowe puree wykorzystuję do różnych ciast, ciasteczek, babeczek, placuszków i klusek. Przechowywać można je mrożąc lub wekując. Składniki: Dynia i słoiki lub pojemniki, w których chcemy przechowywać gotowe puree Dynię przekroić na pół i łyżką usunąć pestki. Podzielić
kuchnia doskiskładniki. Całość dokładnie mieszamy, przyprawiamy i formujemy placki, które smażymy z obu stron, do zrumienia. SMACZNEGO! :) Gryczane placki świetnie komponują się z sosem kurkowym . Polecam również spróbować placuszków z marchewki
Bez CebuliMłodszy syn często chodzi za mną i marudzi, że zjadłby coś słodkiego, a że wszelakie gofry, naleśniki i placuszki już nam się znudziły, szukam ciągle nowych pomysłów na szybkie przysmaki. Niżej w przepisie napisałam aby ciasto schłodzić godzinę w lodówce, a prawda jest taka że bez chłodzenia też wyjdą;) najwyżej będą mniej kruche ;) i jeśli nie mam czasu
Życie zaczyna się w kuchniananasem, pomarańczą i syropem klonowym . Uwielbiam takie propozycje. W mojej szafce nigdy nie brakuje zapasu płatków ryżowych i dobrej jakości syropu klonowego, którym można osłodzić każdy deser czy śniadaniowe placuszki. Do dzisiejszego deseru możecie dodać inne ulubione owoce, a nawet bakalie. Spróbujcie. Polecam Wam produkty z Kuchnie Świata . Tu każdy znajdzie coś wyjątkowego dla siebie. Składniki: około 1/2 szklanki płatków
Słodkie okruszkiPrzepis na cukinię faszerowaną . 2. Przepis na krem z cukinii . 3. Przepis na chleb gryczany z cukinią 4. Przepis na kaszę jaglaną z cukinią i kurczakiem. 5. Przepis na placuszki z cukinii . Zalety cukinii: - zawiera dużo potasu, witaminę A, C, K i B1 oraz beta karoten; - dzięki zawartej w niej luteinie jest cenna dla zdrowia naszych oczu; - jest niskokaloryczna, gdyż
MintTasteBananowe placuszki gryczane 🍴 🍰 ❤ Idealne na błyskawiczne śniadanie ! Czas przygotowania: 10-15 minut Składniki: ⚫ 1 dojrzały banan ⚫ 1 łyżka mąki gryczanej ⚫ 1 łyżka płatków owsianych ⚫ 1 szklanka mleka ryżowego/krowiego ⚫ 1 jajo Najlepiej smażyć na łyżeczce oleju kokosowego. U mnie podane z konfiturą borówkową. Smacznego
MintTastemleka 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Pankejki piekłam na patelni z wyżłobionym miejscem na placuszki. Po nałożeniu porcji ciasta na patelnie czekałam aż na powierzchni placka pojawią się pęcherzyki i wtedy przewracałam na drugą stronę na dosłownie pół minuty. Uwagi: Takie pankejki najlepsze smakują gdy są ciepłe
Przysmaki KarolkiWczoraj miałam bardzo dyniowy dzień - rano placuszki, a w ciągu dnia zupa na mleku kokosowym oraz takie danie: Czytaj więcej
Kasia Sarnagotowania w domu jak i w gotowaniu dla swoich klientów staram się wykorzystywać warzywa i owoce sezonowe, zastanawiałem się co nowego można wymyślić. Internet obfituje w kremy z dyni, placuszki z dyni, śliwki czy gruszki w occie. Więc nawet zmodyfikowanie przepisu nie wniosło by do tych dań nic nowego. Jako, że pierogi, które zadomowiły się w polskich domach (pisałem
Jacob Tastesśniadanie, ale nie tylko idealnie sprawdzą się przepyszne placuszki z jabłkiem. W dzieciństwie często gościły u nas w piątek jako obiad. Najbardziej smakują z dżemem ! :) Składniki: (wychodzi ok. 16 placków) 170 g mąki pszennej 150 ml mleka 4 jabłka 2 jajka 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka oleju szczypta soli
Gotuj z Mąkąskładniki: 200 g jabłek startych na tarce o grubych oczkach (u mnie szara reneta) 100 g białego sera, zmielonego (ja zmiksowałam blenderem) 80 g mąki orkiszowej
Domowy Smak Jedzeniakostkę, czosnek zetrzeć na tarce, kukurydzę odsączyć. Wszystko to razem z mięsem dodać do ciasta, i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką porcje ciasta formując okrągłe placuszki. Smażyć powoli na średnim ogniu, żeby mięso w środku doszło. Podawać z ziemniakami i surówką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia