przed naszej ery. Cynamon na bardzo intensywny, lekko słodki korzenny smak i charakterystyczny zapach. Najczęściej dodawany jest do słodkich dań: deserów, wypieków (szarlotki, pierniki czy grzane wino), omletów czy placuszków. Można dodawać go do herbaty (zimowa herbatka z miodem i sokiem malinowym 😊 ) czy innych napojów. Niekiedy dodawany jest do dań mięsnych – zwłaszcza w kuchni indyjskiej czy irańskiej (na przykład
Health-Fit-Lifeinnych nieco bardziej "tradycyjnych" potraw, często jedzonych przez Szkotów można zaliczyć: Bułka śniadaniowa z bekonem (bacon bap), chipsami lub frytkami (chippy roll). Czasami śniadaniową bułkę podaje się z placuszkiem ziemniaczanym . Chipsy o smaku octu, haggisa, aberdeen angus (wołowina). Frytki polane octem, z fasolką w sosie pomidorowym (baked beans), z sosem curry, z żółtym serem, lub z sosem mięsnym (gravy). Różnego
Codzienne Gotowaniemiodem. Mokre składniki wlać do suchych i dobrze wymieszać. Rozgrzać lekko natłuszczoną patelnię na średnim ogniu. Nabierać małą porcję ciasta i wylewać na gorącą patelnię. Smażyć aż na powierzchni placuszka pojawią się pęcherzyki powietrza, obrócić i zarumienić z drugiej strony. Kolejne placki smażyć już na suchej patelni, nie trzeba dodawać tłuszczu. Smacznego
Dieta Rozdzielna i ZdrowieBardzo lubimy śniadania na ciepło. Kiedy więc rano dysponuję czasem, to smażę omlety albo placuszki. Dziś mamy pancakes, które przypominają lato. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieKule mocy Czekoladowiec na maślance Omlet kakaowy z orzechami Jaglanka czekoladowo orzechowa z bananem Murzynek z twarogiem i kaszą Proteinowy fit Kopiec kreta Czekoladowy fit sernik z wanilią Kakaowe placuszki-oszukane ciastka
Zdrowie i pysznie na talerzuzetrzeć i pozbyć ich nadmiaru soku. Następnie dodać jajka, posiekany szczypiorek, mąkę, bułkę tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem, bardzo starannie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Wybornie smakują z pikantnym ketchupem
Tradycyjna Kuchniaobsmażyć na tłuszczu. Następnie ostudzić, dodać do masy ziemniaczanej, przyprawić do smaku, wbić jajko, wsypać mąkę i bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką małe placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor
Tradycyjna Kuchniasolą i odrobiną cukru- po przestudzeniu i osączeniu zmiksować Dodać mąkę, jajko i sól- zmiksować Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Masa konsystencją przypomina tę na placuszki ziemniaczane. Moja była nawet ciut ściślejsza
Proste Potrawyprzed naszej ery. Cynamon na bardzo intensywny, lekko słodki korzenny smak i charakterystyczny zapach. Najczęściej dodawany jest do słodkich dań: deserów, wypieków (szarlotki, pierniki czy grzane wino), omletów czy placuszków. Można dodawać go do herbaty (zimowa herbatka z miodem i sokiem malinowym 😊 ) czy innych napojów. Niekiedy dodawany jest do dań mięsnych – zwłaszcza w kuchni indyjskiej czy irańskiej (na przykład
Health-Fit-Lifeplantany i jak się je je napisałam w poście, zapraszam. Dziś szybkie i pyszne placuchy, idealne na śniadanie czy na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Polecam gorąco. Placuszki plantanowo - kokosowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepojawia się u mnie owsianka. Zatem był to dobry pretekst, aby przygotować nowy miks "pankejkowy". Przy okazji posiadania nowego białka roślinnego, wysokiej jakości, super smacznego od Siła Roślin zrobiłam placuszki białkowe. Prosty skład, szybkie do przygotowania i co ważne - przepyszne! Mięciutkie, puszyste, słodziutkie. Składniki: 30 g mąki owsianej bezglutenowej 1 miarka (20 g) roślinnej odżywki białkowej o smaku czekoladowym
Zdrowie na języku :PWymarzone placki z bananami dla dzieci , które smaży się tylko z dwóch składników. Są to pyszne placki z bananami bez proszku do pieczenia i bez mąki. Moje bananowe placuszki polecam każdemu, nie tylko dzieciom. Zapewne nie raz zastanawialiście się co zrobić z dojrzałymi banami, które wołają już o zjedzenie. Ten przepis na placki bananowe jest do tego idealny. Dobrym
AniaGotuje.plśniadanie jak i obiad czy podwieczorek. Ich przygotowanie łącznie z pieczeniem nie zajmuje więcej niż 30 minut. Pyszne, nie za słodkie, które można podać z przeróżnymi dodatkami. Swoje placuszki podałam z przepyszną, pełną kawałków truskawek konfiturą Stovit . Jednak równie dobrze będą smakowały z każdą inna konfiturą, posypane cukrem pudrem lub bez żadnych dodatków :) Składniki na około
Zrób to smaczniePuszyste placuszki z dyni to świetna alternatywa dla klasycznych placków ziemniaczanych czy racuchów z jabłkami. Mają apetyczny żółty kolor, są mięciutkie w środku i pięknie pachną. Składniki (8 porcje): 870 g mąki 2,5 szklanki wody 250 g sera feta 500 g dyni 1 cebula czerwona kilka gałązek tymianku 1,5 torebki drożdży instant pieprz Sposób przygotowania: Mąkę i drożdże
The Slow Life Wife