Mieszamy. Dodajemy mleko oraz jabłko i mieszając dolewamy oleju; doprowadzamy do jednolitej konsystencji. Smażymy na patelni bez tłuszczu z każdej strony, aż placuszki się zrumienią. Na koniec posypujemy słodkim kakao, cukrem pudrem i lentilkami, opcjonalnie podajemy z serkiem waniliowym
BaRepaswersja tradycyjnych racuchów, znanych chyba każdemu, to świetna odmiana, jeśli przypadkiem do waszego menu wkradła się monotonia. Nudnym posiłkom mówimy STOP! Kluczowym składnikiem placuszków jest twarożek grani. Zazwyczaj do ich przygotowania używałam zwykłego twarogu lub serka wiejskiego, jednak ani jedno ani drugie nie sprawdzało się najlepiej. Z twarogiem wychodziły zbyt "ciężkie", a serek wiejski w połączeniu z resztą składników(...)dodatkach. U mnie to tradycyjnie owoce oraz masło migdałowe i orzechowe firmy Primavika, które możecie zakupić w sklepie Naturalna Spiżarnia ( KLIK ). Z podanej ilości składników otrzymacie 9-10 placuszków. Całość to 334kcal w tym 27,7g białka , 13,3g tłuszczu oraz 28,5g węglowodanów . SKŁADNIKI: 150g twarożku grani 30g mąki owsianej 1 duże jajko 30g jagód cynamon proszek do pieczenia
peanutbuttermonstersmaku łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko wsypać do miski i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni, formując niewielkie placki. P lacki podawać z serkiem homogenizowanym lub sosem czekoladowym. Z porcji wychodzi około 4-5 placuszków
Humanistka w kuchnimleko, błonnik oraz cukier i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe i dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki (po jednej łyżce) na rumiano z każdej strony. Podajemy z serkiem homogenizowanym lub mleczkiem skondensowanym (użytym tutaj
Emcia PichciTruskawki, jagody… do tego lekkie pieczywo i ulubiony serek, czyli śniadanie idealne. Czasem warto odstawić tradycyjne kanapki, owsianki, jaglanki czy placuszki i przygotować coś prostego, co równie mocno ucieszy podniebienie, jak i oczy. Polecam Lekko i zdrowo. Kanapki z owocami. Lekko i zdrowo. Kanapki z owocami. 2016-05-17 22:48:29 Write a review Save Recipe Print(...)Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 4 chrupkie pieczywka kukurydziano-jaglane Tovago 3-4 truskawki 1/3 łyżki jagód naturalny serek kanapkowy Przygotowanie Prosto, szybko i smacznie Chrupkie kukurydziano-jaglane pieczywo smarujemy naturalnym serkiem kanapkowym. Na wierzch układamy plasterki truskawek i po kilka jagód. Podajemy same lub z sokiem owocowym (najlepiej
Słodkie okruszkiwiadomo, że nic nie zastąpi oryginalnych placków z ziemniakami (po poznańsku pyrami;p) ale te mimo wszystko wyszły dość konkretne :) Składniki (12 placuszków): 2 jajka 1 łyżka otrębów pszennych szczypta sody 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 200g serka wiejskiego (lepiej jak użyjecie zwykłego serka, nie light, dzięki większej zawartości tłuszczu granulki serka po usmażeniu smakowicie się ciągną/rozpływają ;)) 1 opakowanie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placuszki wyszły tak pyszne, że za pierwszym razem, kiedy je smażyłam - musiałam biec po następne serki i smażyć je w większych ilościach. Każdy chciał spróbować, a teraz na stałe zagościły w menu mojej rodzinki! Są niezwykle lekkie, puszyste, delikatne i takie... śmietankowe. Ich smak można modyfikować - używając serków o dowolnych wariantach(...)Dodatkowo: masło i olej do smażenia Serek zmiksować z żółtkiem i następnie połączyć z mąką. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serkowej. Całość doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać masło z olejem (w proporcji 1:1) i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z oby stron
Di gotujeupiec placek bananowy jako niespodziankę dla mojej mamy ;) na jeden dzień wracam w rodzinne strony. Przechodząc do placuszków, robiłam je pierwszy raz znów znak zapytania czy wyjdą, wyszły niekształtne z dziurkami ale smaczne ;) Składniki: 1 jajko 200g serka wiejskiego lekkiego 1,5 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 0,5 łyżeczki stewi 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia jako(...)dodatek użyłam serek homogenizowany i dżem niskosłodzony Sposób przygotowania: Od serka odlewamy śmietankę i wszystkie składniki mieszamy razem rozgrzewamy teflonową patelnie przecierając ja lekko ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek wykładamy na patelnie po jednej łyżce ciasta na placuszek, smażymy dość długo na jednej stronie, ąz brzegi się zetną i będzie można bez problemu przewrócić SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżka cukru trzcinowego 0,5 łyżeczki sody olej kokosowy do smażenia dżem malinowy Łowicz serek lub jogurt świeże owoce Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko i pozostałe składniki, mieszamy do uzyskania gęstej masy, z której będzie można formować placki. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy niewielkie placuszki(ja swoje dodatkowo wycięłam za pomocą foremki w kształcie kwiatka - przed smażeniem). Na patelni
FitKotzrobić i zazwyczaj nielada problem z tym jest. Wczoraj po rozmowach i namysłach z siostrą zrobiłam te placuszki, poszperałam w internecie szukając przepisu i znalazłam przepis na tym blogu >klik< Troszkę zmieniłam przepis gdyż nie miałam serka homogenizowanego tylko z wiaderka ale mimo to wyszły pyszne i sycące. Składniki: pół wiaderka sera białego 3 jajka(...)łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Do miseczki przekładam serek, wbijam jajka i mieszam dokładnie. Następnie dodaję przesianą mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Po czym wykładam łyżką niewielkie porcje na patelnię i smażę placuszki na niewielkim ogniu, przewracam na drugą stronę i dosmażam na ciemnozłoty kolor. Po usmażeniu
Motylkowa KuchniaPrzepis autorski (mój). Taki mój wymysł, który okazał się rewelacją. Placuszki smakują przepysznie i na pewno każdemu przypadną o gustu. Pamiętajcie tylko, aby krówki były miękkie. Polecam! (około 10-12 sztuk) 200g serka homogenizowanego waniliowego (użyłam sernikowego z wiaderka) 2 duże krówki (30g) 2 jajka 1 łyżka masła 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżki mleka lub śmietanki 30% Dodatkowo: 4 łyżki masła lub oleju do smażenia (opcjonalnie) Serek, jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i roztopione masło wymieszać na jednolitą masę. (Jeśli jest za gęsta można dolać mleka.) Cukierki drobno pokroić i połączyć z ciastem. Placuszki smażyć na maśle/oleju lub całkowicie bez tłuszczu (najlepiej na patelni teflonowej). (Smażone na każdy sposób
Di gotujeprzejścia. Drewniana łopatka do odwracania placuszków spełniła doskonale swoją rolę. Więcej o tej naleśnikarce możecie przeczytać tutaj. Beztłuszczowe Serowe placuszki ze szczypiorkiem (light), przepis na 1 porcję (4 sztuki) Składniki: 1 jajko 200 g chudego serka 0% tłuszczu 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka mąki kukurydzianej, szczypta sody, szczypta soli, szczypiorek 4 łyżeczki jogurtu greckiego chili w młynku Przygotowanie(...)mąkę kukurydzianą wymieszaną z mąką ziemniaczaną i sodą, za pomocą trzepaczki dokładnie łączymy wszystkie składniki, dodajemy pokrojony szczypiorek, mieszamy całość za pomocą łyżki. Rozgrzewamy naleśnikarkę, łyżką nakładamy masę, formując placuszki w pewnej odległości, gdyż urosną lekko za sprawą sody oczyszczonej i smażymy placuszki – 4 sztuki. Na każdym placuszku układamy po łyżce gęstego jogurtu, który posypujemy resztą szczypiorku i odrobiną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsól ,jajko i dobrze wymieszać .Jeśli jabłka mają dużo soku ,można dodać 1 czubatą łyżkę mąki . Kłaść na rozgrzany tłuszcz male placuszki i smażyć aż będą mialy ciemno brązowy kolor. Można podawać ze śmietaną , serkiem homogenizowanym , na zdjęciu są z serkiem mascarpone. Można jeść bez dodatków . Jabłka nadają im kwaskową słodycz
Eli Gotowaniestarte jabłko i cynamon, dokładnie wymieszać. Patelnie z powłoką nieprzywierającą rozgrzać i posmarować olejem (nie smażyłam w głębokim oleju). Formować niewielkie placuszki i smażyć z dwóch stron na złocisty kolor. Podawać ze śmietaną, jogurtem, serkiem, miodem lub ulubionymi owocami
Ze smakiem i z pasjąpolecam Wam szybki przepis na pastę śniadaniową z twarogiem. 4 składniki, 2 minuty roboty i pyszny dodatek do pieczywa, naleśników, placuszków czy gofrów gotowy! Składniki (na małą miseczkę pasty): 125 g półtłustego lub tłustego twarogu (lub gładkiego naturalnego serka kanapkowego) 1,5 łyżki dżemu z rabarbaru (u mnie Łowicz) 1 łyżka dżemu malinowego 2 łyżki suszonej żurawiny Przygotowanie: Twaróg rozgnieść
Ze smakiem i z pasją