Placuszki z cukinii z koperkiem, szczypiorkiem polecają się na letni lekki obiad. Obłędnie pyszne i lekkie. Moje polane są sosem jogurtowo - musztardowym ale każdy może eksperymentować i tworzyć własne kompozycje ...Smacznego ! POTRZEBUJEMY: 2 średnie cukinie pęczek koperku pęczek szczypiorku 2 łyżki serka twarogowego naturalnego 1 mały ząbek czosnku 2 jajka 4 łyżki mąki sól pieprz
WYSPA SZCZĘSLIWACzas przygotowania: ok 10 min Serwowanie: 12 placuszków Składniki: 3 średnie ziemniaki 1 cukinia szczypta soli zamienniki 2 jaj 2 ząbki czosnku 1 szalotkę 3 łyżki mąki Shar bezglutenowej (z kwiatkiem) listki oberwane z pół pęczka tymianku świeżo mielony pieprz do smaku - płatki chilli olej kokosowy do smażenia 1/2 opakowania serka koziego (Turek lub inny aksamitny) 3 łyżki
Lajtkraft food intoleranceSłodkie śniadanie na Walentynki :) Składniki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki płatków owsianych 4 kopiaste łyżki mąki 1 banan 2 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 1
czarrna od kuchniSkładniki: Ciasto: 1 jajko, 150g serka homogenizowanego ( ja miałam o smaku bananowym), 90g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2-4 łyżki mleka ( w zależności jak gęste ciasto wychodzi). Polewa: 28g rodzynek, 100g czekolady mlecznej, 60ml mleka. Przygotowanie: Składniki na ciasto razem dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię i smażyć placuszki bez tłuszczu, z obu stron do zarumienienia. Czekoladę razem
W kuchni u Monikinaprawdę dobra alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Będą w szczególności smakować maluchom. Moje pociechy za nimi przepadają. Ja zresztą też Spróbujcie i Wy. Zachęcam do pieczenia placuszków. Serowo-jogurtowe placuszki śniadaniowe (light) 2016-04-19 01:40:06 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 naturalny serek homogenizowany (u mnie 0% tłuszczu) 140 g 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko klasy M 5 czubatych łyżek mąki pszennej 1-2 średnie banany odrobina oleju do smażenia cukier puder do podania
Słodkie okruszkikiedy się rozpuszczą, połącz z wodą, serkiem, solą i stopniowo wsypuj mąkę. Zgnieć gładkie ciasto, ręcznie lub mikserem. Przełóż do miski wysmarowanej oliwą, przykryj folią spożywczą lub ściereczką i zostaw na godzinę do wyrośnięcia. Podziel ciasto na 6-8 części, uformuj kulki, przykryj ściereczką i zostaw na 15 minut. Z kulek uformuj placuszki. Ciasto jest dosyć luźne i lepkie
Stare Garyhomo sapiens zaczęłyśmy eksperymentować i waniliowy serek homogenizowany zastąpiłyśmy serem z wiaderka. Ser konsystencją nie powalał, ale o tej godzinie trudno było dorwać inny, więc o okrągłym kształcie zapomnieć musiałyśmy. Tym bardziej... że postanowiłyśmy, że nasze 'bliżej nieokreślone COŚ" będzie nadziane. W zasadzie nie wiem jak to nazwać, więc przyjmijmy, że są to placuszki. Przypominają odrobinę pączka, troszkę oponki
Wypisz WymalujMałego, dużego. Każdy ma swoje ulubione. Z ulubionymi dodatkami, wytrawne lub na słodko. A jakie my kochamy? Zdecydowanie na słodko:) Mama klasyczne, a ja i tato -wszystkie: z bananem, serkiem, marchewką, jabłkiem, kokosem lub wszystkim innym co nie ucieka. Te nasze niedzielne są wyjątkowe. Bo jemy je zawsze razem. Przy kubku kawy lub herbaty, albo ze szklanką soku(...)pyszny i faktycznie jest SOKIEM, a nie jest kolejną "napojo-soko-podobno wodą o smaku pomarańczowym". Więc have a nice day!Składniki na 2 porcje (1 porcja-6 placuszków):1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej150 g jogurtu naturalnego1/2 szkl. soku pomarańczowego 100% Tymbark1 jajko1 łyżeczka kakao1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (można pominąć, ale dzięki kawie jest intensywniejszy smak)Skórka z pomarańczy2
Czarnawisienkacukrem waniliowym i jajkiem na gładką masę. Truskawki rozmroziłam (podgrzałam 1 min. w mikrofali). Formę do zapiekania wysmarowałam masłem. Naleśniki ułożyłam "gładką" stroną do góry. Wysmarowałam środek serkiem, poutykałam pojedynczymi truskawkami i zrolowałam. Przełożyłam do formy. Na wierzch rozrzuciłam pozostałe truskawki. Oprószyłam cukrem. Zapiekłam 20 min. w 150 st. To moje dziesiąte naleśniki. Zaraz po tych razowych(...)Fashionelkowych. Mocno czekoladowych na poniedziałkowego kopa. Makaronowych, konkursowych. Sentymentalnych a'la Manekin. Greckich rulonikach. Mamusinych trójkątach. Bankejkach.I żurawinowych placuszkach Pana Kejka. I w ogóle pierwszych pankejkach. Ale pierwsze z tiramisu. Jeśli nie na kolację. To na śniadanie w sam raz. Wystarczy odgrzać
bastalenatwarogu lub serka homogenizowanego, 1 szklanka mąki, 2 jajka, sól do smaku, pieprz do smaku, natka pietruszki, olej do smażenia Wykonanie: Dynię oczyścić, pokroić w kostkę i rozgotować w małej ilości wody. Następnie dynię zmiksować, połączyć ze zmielonym twarogiem, posiekaną natką pietruszki, mąką, jajkami i przyprawami do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej. Smażyć
Tradycyjna Kuchniakanapkowych (typu sery, serki itp) - szczególnie dla osób które tak jak ja nie jedzą wędlin (ja nie jem, ale wegetarianką nie jestem). Ja podałam ją na waflach ryżowych z dodatkiem szczypiorku. Równie pysznie smakowałaby z innymi warzywami, np. ogórkiem czy pomidorem. Poza kanapkami można ją użyć np. jako nadzienie do naleśników czy dodatek do wytrawnych placuszków. Firma Primavika wytwarza produkty
Kto ugości moich gości?jest dynia. NALEŚNIKI: 2 jajka 1 łyżka cukru 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 250g szpinaku mrożonego NADZIENIE: 300 g dyni muscat lub hokkaido 125g serka ricotta 1 łyżeczka miodu szczypta cynamonu Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody na sitku. Jajka utrzeć z cukrem do białości i dodać pozostałe składniki. Na końcu wmieszać rozdrobniony szpinak(...)zwijać w rulonik. Smacznego :) RADA : Najlepsza do kremu jest dynia pieczona o konsystencji przypominającej ugotowane, potłuczone ziemniaki. Kategoria: A-Z SŁODKO , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Dania z patelni , Desery , Naleśniki, gofry, placuszki , Obiad Tagged: dynia , ricotta , szpinak
https:KKuchniaMniamjogurt bądź serek waniliowy, np. typu Danio2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaSposób przyrządzenia:Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie je mieszamy, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Smażyć należy na małym ogniu, bo inaczej szybko się spalą, a w środku będą surowe. Najlepiej ułożyć racuszki na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.Placuszki można podawać
upichcicŻółtko dodać do masy od razu, a ubite na sztywno białko na sam koniec delikatnie wmieszać w ciasto. Dzięki niemu placuszki urosną podobnie jak na proszku do pieczenia. Smażymy placuszki na złoto niewielkiej ilości oleju roślinnego - ja czasem dodaję do niego odrobinę masła, wówczas smak placków jest jeszcze bardziej delikatny i "gofrowy". Teraz czas na dodatki - i tu ogranicza(...)sałatką owocową (banany, kiwi, jabłka, pomarańcze, skropione sokiem z cytryny - do tego można dodać rodzynki albo suszoną żurawinę) Z serkiem waniliowym i gorzką czekoladą Z cukrem pudrem - w dzieciństwie tak jadłam racuchy:) Z orzechami włoskimi w miodzie (do rondelka włożyłam orzechy oraz dobry, prawdziwy miód, podgrzałam lekko
Kulinarne InspiracjePlastry jabłek w złocistej, cynamonowej, otrębowej panierce ;) Składniki: 1 duże lub2 małe jabłka 0,5 łyżeczki cynamonu 4 łyżki otrębów 4 łyżki serka homogenizowanego 0,5
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość